Martie 2011

Strategia „paşilor mici”, discriminări pozitive, privilegii şi multă obrăznicie!


Autor: 

Lazăr Lădariu

Avea dreptate un coleg de breaslă, atunci când, referindu-se la cel de-al X-lea Congres al struţo- cămilei, sublinia, ca o victorie politică, „succesul de etapă” al UDMR! Cu toate că la Oradea se încălcau, cu bună-ştiinţă, un protocol şi o lege privind simbolurile şi însemnele naţionale ale României, care trebuie respectate şi cinstite de toţi pe teritoriul ţării - fiind intonat Imnul Ungariei înaintea celui al României, după care a urmat, bineînţeles, cel secuiesc -, domnii Emil Boc, Victor Ponta şi Crin Antonescu au ascultat şi au primit insulta „în poziţie de drepţi”. Read more about Strategia „paşilor mici”, discriminări pozitive, privilegii şi multă obrăznicie!

Scrisoare către un grup de secui naţionalişti


Stimaţi compatrioţi,

Din întâmplare, am avut ocazia să citesc A Doua Scrisoare pe care grupul Dumneavoastră a trimis-o pe adresa lui Traian Băsescu, în calitatea sa de Preşedinte al României. Aţi stricat orzul pe gâşte, se zice pe româneşte în asemenea situaţii...
Vă scriu aceste rânduri nu doar din obişnuinţa mea de a mă băga în vorbă atunci când mi se pare că pot ajuta pe cineva să înţeleagă mai bine o situaţie, o problemă etc.. Read more about Scrisoare către un grup de secui naţionalişti

15 MARTIE 1848 ŞI ROMÂNII ARDELENI (I)


Mesajul lui 15 martie 1848 pare a fi : „Lanţuri pentru români!”

Mereu mi-am pus întrebarea ce a însemnat cu adevărat 15 martie 1848 pentru românii din Transilvania, deoarece istoriografi a maghiară şi aceea impusă de Mihail Roller la noi în perioada stalinistă au făcut din această zi un mit. În fapt, momentul 15 martie a fost expresia împletirii unor idei liberale cu idei conservatoare-naţionaliste cultivate cu mult înainte de 1848 şi care atunci au atins apogeul. Programul revoluţiei ungare, elaborat în 15 martie 1848, conţinea 12 puncte, dintre care 11 se regăseau şi în programul revoluţiei românilor din Transilvania, formulat în 15 mai 1848 la Blaj. Read more about 15 MARTIE 1848 ŞI ROMÂNII ARDELENI (I)

Vorba vorbei

Motto: „Sunt mai des în criză de cuvinte decât de idei” (Tr. Gânju: Arta de a gândi)
Răul răului - e bine
Şi-i dorit de orişicine

Criza crizei - cum se ştie
Ne-ar aduce bucurie

Boala bolii - sănătate
De ea, vrem să avem parte Read more about Vorba vorbei

„Nu! Nu! Niciodată! Redobândirea hegemoniei maghiare în Bazinul Carpatic în documente.” Cronologia acţiunilor budapestane şi udemeriste (XLV)


Autor: 

dr. Gheorghe Olteanu

Aceasta este esenţa mentalităţii în care sunt formaţi maghiarii, cu rarisime excepţii, până în ziua de azi. Ea este negată, desigur, de cei în cauză şi de complicii lor, este necunoscută majorităţii românilor, este incredibilă pentru mulţi dintre cei confruntaţi cu manifestările ei şi ignorată atât de politicienii cât şi de „intelighenţii“ iresponsabili, conduşi de interese meschine.
Despre asta e vorba. Acest „joc” merge. Da, şi dacă trebuie, atunci aici să se protesteze, pentru a nu face, pe oricine, „să înghită” orice, numai pe bază de promisiuni. Trebuie folosit cadrul corespunzător al convenţiei internaţionale. Aşa - da! Se încalcă? - Înapoi! Nu! Acesta trebuie să fie viitorul, ca fiecare dintre părţi să se simtă îndatorată faţă de convenţia semnată. Read more about „Nu! Nu! Niciodată! Redobândirea hegemoniei maghiare în Bazinul Carpatic în documente.” Cronologia acţiunilor budapestane şi udemeriste (XLV)

Pagini