Iunie 2011

Ediţie jubiliară a „Zilelor Andrei Șaguna“


Ediţia a XX-a (24 iunie - 3 iulie 2011), consacrată împlinirii a 150 ani de la înfi inţarea ASTREI

Vineri, 24 iunie 2011
1000-1200 Mănăstirea „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul”, Valea-Mare - Participarea la Liturghia Arhierească oficiată de IPS Ioan Selejan, Arhiepiscopul Covasnei şi Harghitei, împreună cu un sobor de preoţi, cu ocazia hramului mănăstirii.
16:00-18:00 Centrul Ecleziastic de Documentare „Mitropolit Nicolae Colan”, Sfântu- Gheorghe - Simpozionul cu tema „Revoluţia de la 1848/1849 din Transilvania. Noi contribuţii documentare”: Read more about Ediţie jubiliară a „Zilelor Andrei Șaguna“

ROMÂNIA SUB DICTATURA UDEMERISTĂ!


Autor: 

Ilie Şandru

Deci coaliţia pedelisto-udemeristă - poate mai corect ar fi să inversăm termenii! -, care a funcţionat până în prezent ca un agregat perfect, mai ceva ca un motor nemţesc!, este gata să explodeze! Motivul: discuţiile aprinse legate de noua reîmpărţire teritorial-administrativă a României.
Biata ţară! Grele zile a dat peste ea! Nu mă pot abţine să nu rostesc şi eu, precum cronicarul: „Oh! Oh! Oh! Vai de ţară! Ce vremuri cumplite au agiunsu şi la ce cumpănă au cădzut!”... „Ce nărucire de stăpâni ca aceştia ai avut! Ce sorţi de viaţă ţ-au cădzut! Cum au mai rămas om trăitor în tine, de mare mirare este...!”. La aceasta aş mai putea adăuga o constatare mai recentă: „Bună ţară, rea tocmeală. Mama ei de rânduială!”. Read more about ROMÂNIA SUB DICTATURA UDEMERISTĂ!

Naşterea Sfântului Ioan Iotezătorul (Sânzienele - Drăgaica)


Autor: 

Pr. Nicolae Bota

Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, iată că am ajuns şi la primul popas duhovnicesc al postului Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel.
Cu şase luni înainte de a se arăta în Nazaret Preasfintei Fecioare Maria, marele Gavriil, îngerul lui Dumnezeu, s-a arătat Arhiereului Zaharia în Templul din Ierusalim. Mai înainte de a vesti zămislirea cea minunată a Fecioarei nenuntite, arhanghelul a vestit minunata zămislire a bătrânei sterpe. Read more about Naşterea Sfântului Ioan Iotezătorul (Sânzienele - Drăgaica)

Portavocea cu cip încorporat


Autor: 

Ioan Mugur Topolniţchi

Portavocea, cu cip încorporat pentru traducerea instantanee din limba maghiară în limba română a mesajelor aşa-zişilor reprezentanţi ai minorităţii maghiare din România, a fost pusă la treabă zilele trecute. A difuzat mesajele prin intermediul agenţiei de presă Mediafax şi iată ce comunică: „Sunt convins că preşedintele Kelemen nu-şi doreşte un Ţinut Secuiesc segregat, bombardat, plin de sânge, ci cred că îşi doreşte un Ţinut Secuiesc sau o regiune liniştită, calmă, prosperă din toate punctele de vedere”. Read more about Portavocea cu cip încorporat

FORUMUL CIVIC AL ROMÂNILOR DIN COVASNA, HARGHITA ŞI MUREŞ - COMUNICAT


Ca urmare a apariţiei în mass-media a unor îndemnuri la o adunare ce ar urma să aibă loc la Sfântu-Gheorghe, în data de 26 iunie, unde, în mod abuziv, este invocat şi Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, precizăm că Forumul nu este printre organizatorii acestei adunări. Read more about FORUMUL CIVIC AL ROMÂNILOR DIN COVASNA, HARGHITA ŞI MUREŞ - COMUNICAT

Alexandru Frătean (PSD): „Lansarea reorganizării teritoriale, salvarea UDMR și PDL de la scorurile foarte joase în sondaje”


Preşedintele PSD Mureş, Alexandru Petru Frătean (foto), a declarat, luni (20 iunie 2011 - n.n.), într-o conferinţă de presă, că tensiunile create pe marginea propunerii preşedintelui de reorganizare administrativ-teritorială a României sunt menite să ridice în sondaje PDL şi UDMR.
„Scopul, să salveze UDMR-ul şi PDL-ul de la scorurile foarte joase în sondaje. UDMR-ul, de la riscul de a nu intra în Parlament, iar PDL-ul să încerce să urce peste 15 la sută şi să rămână un partid semnificativ (...), agitând tensiunile foarte acute care văd că încă mai există - tensiunile etnice, tensiunile sociale - şi poziţionându-se în salvatorul românilor în cadrul acestor tensiuni. Read more about Alexandru Frătean (PSD): „Lansarea reorganizării teritoriale, salvarea UDMR și PDL de la scorurile foarte joase în sondaje”

Mircea Dușa (PSD): „Prin proiectul de reorganizare administrativă, PDL dorește destabilizarea ţării”


Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Mircea Duşa (foto), a acuzat, vineri (17 iunie 2011 - n.n.), PDL că doreşte destabilizarea României, prin proiectul de reorganizare administrativă propus.
În cadrul unei conferinţe de presă organizată de USL Harghita, liderul social-democraţilor din Camera Deputaţilor a declarat că, de fapt, PDL doreşte, în acest fel, să gestioneze mai bine alegerile locale şi parlamentare de anul viitor.
„Proiectul de reorganizare al PDL şi crearea mega judeţelor au rolul de a destabiliza politic ţara în vederea gestionării mai bine a alegerilor în 2012, atât a alegerilor locale, cât şi a alegerilor parlamentare. Read more about Mircea Dușa (PSD): „Prin proiectul de reorganizare administrativă, PDL dorește destabilizarea ţării”

Pagini