Septembrie 2011

Festivalul Văii Gurghiului sau tradiţia şi trăirea la români

Autor: Doru Decebal Feldiorean

La sfârşitul acestei veri, care tocmai dă semne că s-a încheiat, am răspuns cu deosebită plăcere invitaţiei deputatului Vasile Gliga, cel mai mare lutier, fabricant de viori, din România, înscris la poziţia 11 în catalogul mondial al producătorilor de instrumente cu coardă şi arcuş, la ediţia a VI-a a Festivalului Văii Gurghiului, o manifestare cultural-artistică ce este pe cale să devină tradiţională pe această frumoasă vale a judeţului Mureş.

Read more about Festivalul Văii Gurghiului sau tradiţia şi trăirea la români

POPOR ROMÂN - SUB PAPUC STRĂIN!


Autor: 

Lazăr Lădariu

Un adevăr incontestabil, cât se poate de clar şi edificator, nu poate fi ocolit, nici evitat, din 1989 încoace, de românii dispuşi să accepte o deducţie după o logică simplă: aceste minunate meleaguri din „Grădina Maicii Domnului”, cum numea România Sanctitatea Sa Papa Ioan Paul al II-lea, au fost, ca întotdeauna, râvnite de toţi lacomii de azi, indiferent de numele şi de situarea lor de mari şmecheri, la vest, la est, la nord sau la sud. Read more about POPOR ROMÂN - SUB PAPUC STRĂIN!

El Dorado


după George Coşbuc

La Vodă vine un secui,
Cu o pălincă şi un pui.
„Nu sunt, mărite, neam de dac
Nici de maghiar, dar tot un drac,
Eu asta vrei să spui.

Secuii toţi la mine vrut
Să vin la Bucureşti marşrut,
Că la Harghita şi Covasna
S-aude c-ai luat-o razna
Şi asta m-ai durut. Read more about El Dorado

Protest împotriva acţiunilor revizioniste şi revanşarde


Participanţii la adunarea dedicată comemorării a 71 de ani de la Dictatul de la Viena, ale cărui consecinţe a îndoliat întreaga românime prin atrocităţile comise de administraţia horthyistă în cârdăşie cu şovini maghiari localnici şi prin pierderea unui important teritoriu naţional românesc, protestăm împotriva tuturor acţiunilor revizioniste şi revanşarde concertate ale Ungariei şi ale liderilor extremişti maghiari din România, sub orice formă se manifestă: Read more about Protest împotriva acţiunilor revizioniste şi revanşarde

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, în Rezervă şi Retragere - COMUNICAT - Cerem arestarea imediată a tâmplarului-ospătar Traian Igaş!


În Constituţia României există următoarele prevederi încă neabrogate de trădătorii portocalii- roşu-alb-verzi:
1. România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil (art. 1, al. 1);
2. În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie (art. 1 , al. 5);
3. Suveranitatea naţională aparţine poporului român care o exercită, prin organele sale reprezentative ... (art. 2, al. 1); Read more about Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, în Rezervă şi Retragere - COMUNICAT - Cerem arestarea imediată a tâmplarului-ospătar Traian Igaş!

POPORUL ROMÂN VA CUMPĂRA AUR DE LA ROŞIA MONTANĂ?


În ziua de 29 august 2011, zi de sărbătoare, în loc să meargă la biserică, preşedintele Băsescu s-a dus la Roşia Montană (foto), în Munţii Apuseni, pentru a susţine interesele firmei străine Roşia Montană Gold Corporation (RMGC). Este pentru a doua oară, în decurs de numai o săptămână, când preşedintele Băsescu face looby în favoarea RMGC, căutând să dea undă verde pentru cel mai mare jaf împotriva Poporului Român şi pentru cel mai mare dezastru ecologic din Europa.
Preşedintele României a jurat să respecte Constituţia ţării şi să-şi dăruiască „toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român”... Read more about POPORUL ROMÂN VA CUMPĂRA AUR DE LA ROŞIA MONTANĂ?

Noua Ordine Mondială şi România


Autor: 

dr. Mircea Frenţiu

Dacă umanitatea mai are o speranţă de schimbare în bine, dacă România mai are o speranţă de a ieşi din criza economică, aceasta nu va veni nici de la americani, nici de la preşedintele Barack Obama, „Marele licurici”, nici de la Uniunea Europeană (UE), ci va veni din noi înşine.
David Rockefeller definea Noua Ordine Mondială ca un sistem complex de guvernare a lumii care să deservească elitele bancare mondiale, care să deservească în fond Banca Mondială şi Fondul Monetar Internaţional (FMI), care sunt conduse de 125 de oameni, cei mai bogaţi de pe planetă. Read more about Noua Ordine Mondială şi România

Icoana întunecată a României


Autor: 

dr. Mircea Frenţiu

Astăzi, noi, românii, înotăm în apele tulburi ale unei imense crize economice, dar mai ales morale şi în sânul societăţii noastre moderne tinde să se „încuibeze” o adevărată atmosferă de anarhie distructivă. Atentatele şi violenţele din Norvegia, Marea Britanie, Ungaria, care se apropie cu repeziciune de ţara noastră, ne neliniştesc profund.
Ne aflăm, mai mult ca niciodată, în faţa unui suflet românesc obosit şi dezorientat, lipsit de orice reazem şi chiar de simţul religios, văzând ce se întâmplă în faţa Mănăstirii Curtea de Argeş, unde „chiolhanurile” sunt reprezentative, chiar de marea sărbătoare a Adormirii Maicii Domnului. Read more about Icoana întunecată a României

Pagini