Mai 2012

Guvernul României trebuie să ia atitudine!

În România, onor domn Năstase şi partidul său au dat O.U.G. 31/2002 aprobată ulterior prin lege. În gândirea majorităţii românilor, actul legislativ a fost anti-mareşal Antonescu. Nu se dau aprobări pentru ridicarea de statui care să ne amintească de acest demn român, care a apărat ţara cu mare onoare. Motivul invocat este că a fost aliatul lui Hitler, deci fascist, şi hitlerist, şi antisemit. Read more about Guvernul României trebuie să ia atitudine!

Lui Nyiro Jozsef nu i se cuvin niciun fel de onoruri, dimpotrivă!

FORUMUL CIVIC AL ROMÂNILOR DIN COVASNA, HARGHITA ŞI MUREŞ - COMUNICAT

Recent, în presa de limbă maghiară din România s-a anunţat că rămăşiţele pământeşti ale scriitorului Nyiro Jozsef (foto stânga şi dreapta) vor fi exhumate din cimitirul Almudena din Madrid, pe cheltuiala statului şi parlamentului ungar, şi, la iniţiativa Fundaţiei Pro Odorhei, ele vor fi aduse de la Budapesta în „Ţinutul Secuiesc” cu trenul care, cu ocazia Rusaliilor, va aduce din Ungaria pelerini la Şumuleu. De acolo, osemintele vor fi duse de un „detaşament de husari călări” (!?) la Odorheiu-Secuiesc, unde, la 27 mai vor fi reînhumate în cimitirul catolic. Read more about Lui Nyiro Jozsef nu i se cuvin niciun fel de onoruri, dimpotrivă!

Minorităţile naţionale în România interbelică. Note privind poziţia lui Nicolae Iorga

În România de după 1918, integrarea minorităţilor naţionale în viaţa Statului era o problemă dificilă. Mai ales în legătură cu unele minorităţi - precum aceea a ungurilor sau a bulgarilor -, situaţia era agravată de permanentele îndemnuri la nesupunere civică, la încălcarea legilor şi chiar la revoltă, venite dinspre Ungaria şi Bulgaria, scopul fiind revizionist. La fel se întâmpla şi cu ruşii şi ucrainenii din răsărit, întărâtaţi de URSS. Read more about Minorităţile naţionale în România interbelică. Note privind poziţia lui Nicolae Iorga

Toţi şefii de instituţii publice de cultură din judeţul Harghita sunt maghiari

Un document intern al Consiliului Judeţean Harghita, condus de UDMR-istul Borboly Csaba, dovedeşte odată în plus procesul de maghiarizare orchestrat de UDMR în absolut toate instituţiile publice din judeţul Harghita.
Conform unei situaţii ce cuprinde rezultatul evaluărilor anuale a managerilor instituţiilor publice de cultură aflate în subordinea CJ Harghita, niciun român nu se află la conducerea vreuneia dintre aceste instituţii.
Astfel, conform acestui document, instituţiile publice de cultură din judeţul Harghita sunt conduse astfel: Read more about Toţi şefii de instituţii publice de cultură din judeţul Harghita sunt maghiari

Categorie:

Statuie a amiralului Horthy Miklos vandalizată în Ungaria: „Vinovat de genocid, criminal de război”. În România, liderul fascismului maghiar a fost sărbătorit de UDMR!

Portalul Index.hu a publicat azi un articol despre gestul unui avocat maghiar care a vopsit în roşu statuia de lemn a liderului fascismului ungar - amiralul Miklos Horthy - din localitatea ungară Kereki. Autorul acestui gest, Daniel Peter, este de părere că într-un stat democratic, o statuie a unui criminal de război nuşi are locul. Read more about Statuie a amiralului Horthy Miklos vandalizată în Ungaria: „Vinovat de genocid, criminal de război”. În România, liderul fascismului maghiar a fost sărbătorit de UDMR!

Categorie:

Candidatul susținut de USL la Primăria Hunedoara, lansat cu imnul Ungariei si discursuri extremiste în limba maghiară!

La lansarea „independentului” Bende Barna nu s-a rostit niciun cuvând în limba română

La sfârşitul lunii aprilie a.c., publicam pe blog o ştire apărută în cotidianul „Glasul Hunedoarei” conform căreia USL îl va susţine în campania electorală pentru postul de primar al municipiului Hunedoara pe independentul Bende Barna, medic şi manager al Spitalului Municipal „Alexandru Simionescu”. Decizia USL se baza pe faptul că actualul primar, liberalul Ovidiu Hada, nu ar mai avea şanse la un nou mandat. Read more about Candidatul susținut de USL la Primăria Hunedoara, lansat cu imnul Ungariei si discursuri extremiste în limba maghiară!

Categorie:

Ungaria vrea să implice România într-o afacere profund imorală

Statul vecin vrea să aducă în România osemintele unui fascist ungur notoriu - Nyiro Jozsef

Ungariei nu-i mai este suficient spaţiul naţional pentru a se implica în demersuri de esenţă profund antidemocratică şi imorală, precum aducerea în Ungaria, în 1993, a osemintelor criminalului Horthy Miklos, cel care este responsabil de atrocităţile comise contra românilor şi evreilor din Transilvania ocupată şi din Ungaria în 1940-1944, dar, iată, vrea să aducă în România osemintele unui fascist notoriu, fost membru al Partidului Crucile cu Săgeţi şi membru al Parlamentului ungar din anii celui de-al doilea război mondial, parlament al ruşinii umanităţii, cel c Read more about Ungaria vrea să implice România într-o afacere profund imorală

„Accelerarea proiectelor din fondurile europene, prioritatea mea în mandatul de viceprimar”

Interviu cu Ioan Floroiu, candidatul PNL la o funcţie de consilier local şi, în perspectivă, la cea de viceprimar al comunei Dobârlău

- Domnule Ioan Floroiu, spuneţi-ne câteva cuvinte despre dumneavoastră. Read more about „Accelerarea proiectelor din fondurile europene, prioritatea mea în mandatul de viceprimar”

Categorie:

Kelemen Hunor (UDMR): „Nu este nicio tragedie că UDMR a trecut în opoziţie”

Autor:

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor (foto), nu vede „nicio tragedie” în trecerea uniunii în opoziţie, dar consideră că traseismul politic a ajuns să fie „boala cea mai gravă a societăţii româneşti”. Read more about Kelemen Hunor (UDMR): „Nu este nicio tragedie că UDMR a trecut în opoziţie”

Categorie:

Pagini