Mai 2021

Mihai Lungu, note din jurnalul unui pasionat de călătorii, drumeţii şi de frumuseţea peisajului natural

„Cred că trebuie să respecţi muntele pentru a putea parcurge traseele montane fără probleme, trebuie să înveţi să respecţi natura şi toate animalele care îţi ies in cale”
(Mihai Lungu)
Read more about Mihai Lungu, note din jurnalul unui pasionat de călătorii, drumeţii şi de frumuseţea peisajului natural

Categorie:

10 iunie - ÎNĂLŢAREA DOMNULUI (Ispasul; Ziua Eroilor)

Înălţarea este ridicarea omenităţii lui Iisus în intimitatea ultimă a Sfintei Treimi şi la starea de cinste, putere şi suveranitate deplină. „Dogma înălţării cuprinde ideea că natura omenească preamărită a lui Hristos, înălţată la cer, a intrat în sânul însuşi al Sfintei Treimi. Dumnezeu-Omul s-a aşezat la dreapta Tatălui nu numai cu natura dumnezeiască a Sa, ci şi cu natura omenească, constătătoare din suflet şi trup, din corporalitate însufleţită şi înduhovnicită.”
Read more about 10 iunie - ÎNĂLŢAREA DOMNULUI (Ispasul; Ziua Eroilor)

Avem români în jurul graniţelor ca razele Soarelui în nimbul lui Hristos!

Excelentul volum Forumul româno-român - Universitatea de Vară Izvoru-Mureşului (1998-2020), Editura „Eurocarpatica”, Sfântu-Gheorghe, 2020, a ieşit de sub tipar, îngrijit şi prefaţat de Ioan Lăcătuşu şi Costel Cristian Lazăr, şi Argument de Mihail Groza Read more about Avem români în jurul graniţelor ca razele Soarelui în nimbul lui Hristos!

Categorie:

Acum, când satele mor!!!

Asistăm cu nepăsare la răstignirea satelor pe o „cruce” a indiferenţei şi apostaziei ce a cuprins suflarea românească. Golirea (Kenoza) spaţiului mioritic este evidentă şi prin multe localităţi atmosfera este dezolantă. Cum vom privi către poetul Lucian Blaga când vom da ochii cu dânsul în lumea de Dincolo? Putem să vorbim şi de o agonie a satelor… fără teama de a greşi. Şi dacă satele sunt exilate din Veşnicie, suferă şi oraşele. E ca un organism viu şi un popor. De se îmbolnăveşte vreun organ al omului, suferă întregul trup.
Read more about Acum, când satele mor!!!

Categorie:

Mulţumire pentru mântuire

În timpul unei ierni aspre, un nobil hotărî să trimită câţiva saci cu cărbuni mai multor săraci, a căror adresă o ştia. Dar puse o condiţie: cei care primesc sacii să nu afle numele lui. Nobilul plăti cărbunii, dădu comerciantului adresele şi acesta livră cărbunii. Mai întâi căruţa se opri în faţa unei colibe sărăcăcioase. Când căruţaşul bătu la uşă, îi deschise un bărbat. Căruţaşul îi spuse că i-a adus cărbuni. Bărbatul dori să ştie de la cine sunt cărbunii şi, deoarece nu primi răspuns, refuză să-i primească.
Read more about Mulţumire pentru mântuire

PUTEREA CUVÂNTULUI ÎN REVOLUŢIA ROMÂNILOR DE LA 1848

Remember: 15 mai 1848 - 15 mai 2021 = 173 de ani
Motto: „Nădăjduim că va veni vremea să vadă nesocotiţii că fără popor nu pot să aibă nici patrie, nici drepturi.” (George Sion) Read more about PUTEREA CUVÂNTULUI ÎN REVOLUŢIA ROMÂNILOR DE LA 1848

VINE-O VREME…

Vine-o vreme, zice înţelepciunea populară, şi-atunci când ea a venit priveşte-te-n oglinda timpului, ca să vezi urmele trecerii lui de neoprit peste întreaga ta fiinţă. Şi-ai să vezi cum, încetul cu încetul, chipul tău se va asemăna tot mai mult cu cel al tatălui ori cu bunicul tău în anii lor din urmă, semn că şirul anilor tăi se cam apropie de clipa trecerii tale spre marea întâlnire cu ei, pentru a te alătura lor şi a îngroşa rândul neamului tău mutat din vremelnica şi trecătoarea viaţă pământeană spre veşnicie. Read more about VINE-O VREME…

EROI ROMÂNI (III) - Gheorghe Brătianu

Pe când avea 30 de ani, la propunerea savantului Nicolae Iorga, în 1928, Gheorghe Brătianu a fost ales membru corespondent al Academiei Române, iar membru titular va fi ales, după uciderea lui Iorga, în 1942. În calitatea sa de istoric, a scris mai multe lucrări ştiinţifice apreciate de specialişti în domeniul cercetării izvoarelor documentare. În plan politic, s-a împotrivit mutilării teritoriale săvârşite în România anului 1940, refuzând să pactizeze cu comunismul. De aceea, în anii 1944-47 a fost supus multor ameninţări şi denigrări în presa timpului. Read more about EROI ROMÂNI (III) - Gheorghe Brătianu

Pagini