Administraţiile financiare din Covasna şi Întorsura-Buzăului se desfiinţează


Actualitatea ardeleană - Covasna

Administraţiile financiare din oraşele Întorsura-Buzăului şi Covasna vor fi desfiinţate, iar angajaţii celor două birouri vor fi redistribuiţi la unităţile din Sfântu-Gheorghe şi Târgu-Secuiesc, a declarat, vineri (17 iunie 2011 - n.n.), directorul adjunct al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Covasna, Petre Bularca.
Măsura se înscrie în programul de restructurare a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), derulat la nivel naţional, şi vizează eliminarea punctelor de lucru lipsite de eficienţă şi cu un grad scăzut de colectare a încasărilor la bugetul de stat.

Petre Bularca a precizat că activitatea unităţilor teritoriale din Întorsura- Buzăului şi Covasna va fi mutată până la jumătatea lunii viitoare în cele două municipii, Sfântu-Gheorghe şi Târgu-Secuiesc, iar cei peste 30 de angajaţi dislocaţi vor face naveta.
Bularca a menţionat că, până acum, niciunul dintre angajaţii unităţilor ce urmează să fie desfiinţate nu şi-a anunţat intenţia de a pleca din sistem, probabil şi din cauza penuriei de locuri de muncă.
Desfiinţarea administraţiilor financiare va avea un impact şi asupra contribuabililor, care vor fi nevoiţi să se deplaseze 30-40 de kilometri până la Sfântu-Gheorghe sau Târgu-Secuiesc, după caz, pentru a-şi rezolva problemele cu fiscul.
Directorul adjunct al DGFP Covasna a admis că măsura va crea disconfort contribuabililor, dar a menţionat că se vor căuta soluţii în favoarea acestora.

Categorie: