Aeroportul „Transilvania” şi-a dublat volumul mişcărilor de aeronave şi şi-a triplat numărul de pasageri

Actualitatea ardeleană - Mureş

În prima lună a acestui an, Aeroportul „Transilvania” Târgu- Mureş (foto) şi-a dublat volumul mişcărilor de aeronave şi şi-a triplat numărul de pasageri faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, informează un comunicat de presă dat publicităţii luni (6 februarie 2012 - n.n.).
„Cu toate că în perioada de iarnă operatorii aerieni îşi reduc numărul de zboruri, Aeroportul din Târgu-Mureş a deservit în luna ianuarie 2012 un volum de 236 mişcări aeriene şi 20.561 pasageri, fapt care, raportat la aceeaşi perioadă a anului 2011, reprezintă o creştere cu 100 la sută a numărului de mişcări aeriene şi de 300 la sută a numărului de pasageri. Toate aceste cifre înregistrate în prima lună a anului 2012 ne îndreptăţesc să considerăm că în acest an Aeroportul „Transilvania” Târgu-Mureş ar putea înregistra noi recorduri în privinţa traficului aerian”, precizează comunicatul.
Potrivit documentului, principalele atuuri ale unităţii aeroportuare mureşene ar fi condiţiile tehnice superioare, serviciile diverse, corespunzătoare din punct de vedere calitativ şi la preţuri accesibile.
Conducerea Aeroportului „Transilvania” a precizat că a demarat o serie de discuţii cu operatorii aerieni care utilizează deja serviciile unităţii, dar şi cu trei operatori aerieni noi, astfel încât odată cu trecerea la programul de vară, să fie introduse noi destinaţii de zbor, dorite de clienţii din zona deservită.
„În acest sens, s-a realizat o consultare a agenţilor economici din zona Mureş, Harghita, Bistriţa şi Covasna, prin transmiterea unor chestionare prin e-mail sau fax, măsură dublată de postarea unui sondaj de opinie pe pagina de Internet a Aeroportului, unde pasagerii au putut alege între opt destinaţii noi de zbor propuse. În urma analizării răspunsurilor primite din cele două surse, se remarcă un interes ridicat al populaţiei pentru destinaţiile Stuttgart şi Bruxelles, de interes fiind şi curse aeriene către Frankfurt, Amsterdam şi Dublin. În acelaşi timp, până nu demult tradiţionala destinaţie Helsinki prezintă din nou interes, cu posibilitatea unei relaţionări directe cu achiziţionarea de pachete turistice pentru staţiunea Sovata”, se mai subliniază în comunicatul citat.

Categorie: