Alianţă românească pentru Primăria Târgu-Secuiesc

Actualitatea ardeleană - Covasna

Liderii mai multor formaţiuni politice poartă negocieri pentru formarea unei alianţe electorale româneşti în municipiul Târgu- Secuiesc în vederea participării la alegerile locale din acest an.
Iniţiativa aparţine lui Constantin Pătru, membru PDL, care intenţionează să candideze pentru funcţia de primar al municipiului Târgu-Secuiesc.
Acesta a declarat, joi (12 aprilie 2012 - n.n.), că niciunul dintre partidele româneşti din Târgu- Secuiesc nu are şanse de reuşită pe cont propriu, în condiţiile în care în oraş locuiesc aproximativ 300 de familii de români, iar comunitatea românească reprezintă doar 7 la sută din totalul populaţiei. Potrivit acestuia, din anul 1996, în Consiliul Local Târgu- Secuiesc nu există niciun român, dar acest lucru ar putea fi schimbat dacă s-ar crea această alianţă electorală.
Pătru a spus că discuţiile se vor purta între PDL, USL, Partidul România Mare şi PNG care au reprezentare la Târgu-Secuiesc, iar negocierile se vor finaliza săptămâna viitoare.
„Prin această alianţă ar exista şansa să avem şi noi măcar un reprezentant în Consiliul Local. Dorim şi noi, cei şapte la sută, să contribuim la dezvoltarea oraşului, avem câteva proiecte în acest scop”, a precizat Constantin Pătru, enumerând printre altele închiderea circulaţiei şi transformarea în zonă pietonală a centrului istoric al oraşului şi crearea unui sistem de aducţiune a apei minerale de la Băile Fortyogo la Târgu-Secuiesc.
Constantin Pătru are 39 de ani, a fost cadru militar, iar din 2004 administrează cinematograful din Târgu-Secuiesc.
Până în prezent, pentru Primăria Târgu-Secuiesc şi-au mai anunţat candidaturile senatorul UDMR Bokor Tibor, Johann Taierling din partea Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania şi Racz Karoly (Partidul Civic Maghiar), care va intra în cursă pentru al doilea mandat.

Categorie: