ALIANŢA VESTULUI - O NOUĂ „MONSTRUOASĂ COALIŢIE”?

Oricum aţi întoarce-o, domnilor primari (Timişoara, Arad şi Cluj-Napoca), vă dovediţi necopţi la minte, lansând intenţia de a rupe de conjunctura administraţiei statale aceste judeţe, la ale căror primării municipale vă aflaţi. Ca reprezentanţi ai PNL, ştiţi că acest partid a fost vioara întâi în acţiunea de alungare a domnului român, care a înscris în pagina de istorie numele Ţării - ROMÂNIA, domn român care a lăsat în urma sa dumnezeiasca lecţie despre apărarea celor obidiţi, domnitorul Alexandru Ioan Cuza.
Nu ştiu ce înţelegere între domn şi coaliţie trebuia să se respecte, dar să scoţi din palat cu pistolul în spate un asemenea domn român şi să aduci în locul lui un individ care, însoţit de Ionel Brătianu, intră în Ţară „ca un proscris” … „cu un pardesiu soios şi cu o valiză goală” (presa vremii, revista „Ghimpele”, 1866), era un mare act de trădare faţă de interesele poporului, care vedeau în domnul român un ocrotitor de toată lauda. Astăzi, se ştie de toată lumea că regimul asupririi ţăranilor şi muncitorilor s-a menţinut până la plecarea regelui. Nu ştim cât ar fi mai trăit Cuza, dar e cert că în domnia lui nu s-ar fi petrecut evenimentul 1907, pornit din Moldova, de acolo de unde „curcanii” s-au dus să înfăptuiască independenţa.
În zilele noastre, de parcă nu ne-ar fi fost de ajuns cei zece ani de scandal, de discordie şi distrugere economică din vremea preşedinţiei lui Băsescu, prezenţa unui alt străin în scaunul de preşedinte se datorează tot PNL - moştenitor de dezechilibru în problema naţională. De pe această poziţie, acum patru ani, ei au adus în funcţia superioară în stat tot un individ de stirpe prusacă. Şi iată că partidul liberal devine recidivist în acţiunea de a aduce un străin la conducerea Ţării!
Contaminaţi de ghermanişti şi de dezaxaţii semnatari ai declaraţiei de la Cluj-Napoca, membrii alianţei vestului constituie un ghespar de penelişti, seci le minte, otrăviţi în simţiri, deveniţi periculoşi. Cu hârr!, cu mârr! între partide, am traversat aceşti 30 de ani, asistând la marele jaf asupra Ţării, asupra bunului mers al vieţii noastre. Venit tot dinspre penelişti, pericolul pluteşte în continuare, cu atât mai mult cu cât acest inconştient act de izolare administrativă a unor teritorii de restul Ţării dă apă la moară hienelor străinătăţii, care ne umplu pieţele publice cu „revoltaţi” susţinuţi şi încurajaţi de preşedintele neamţ. Nu uităm că la Timişoara s-a instalat primul cerc de „apărători” în jurul casei trădătorului Tokes. Câţi vor fi fost români nu se ştie, dar este cert că, urmare stării de viaţă a românilor, momentul a fost scânteia care a dus la răsturnarea regimului.
Această clică penelistă, întrupată tot la Timişoara, pune în pericol libertatea Ardealului, prea mult ameninţată, în timp ce partea de est a Ţării întinde braţe frăţeşti spre teritoriul lui Ştefan, rupt de mai bine de 200 de ani. Aceşti primari alcătuiesc un cerc periculos, atât prin certificatul de urmaşi ai partidelor istorice trădătoare, cât mai ales prin uşurinţa cu care se lasă atraşi de tendinţele atentatoare la redresarea Ţării, încurajaţi fiind şi de vălul negru lansat de parlamentarii penelişti din forul european, care şi-au permis să voteze contra guvernului Ţării lor, toţi oameni descompuşi moral.
Ce om cu scaun la cap mai poate avea încredere în membrii grupării liberale, care, iată, au păşit iar pe calea de distrugere a ceea ce românii au construit cu mari sacrificii: refacerea teritorială a României, acum 100 de ani, şi smulsă din nou, tot cu mari jertfe, din gheare nemţeşti şi ungare, în anii ’40? Pluteşte iar umbrela neagră asupra Ardealului! Sperăm că există români cu suflet român, care ştiu să rămână gardă trează, veghind asupra libertăţii noastre! Sperăm că şi în rândurile PNL se vor găsi români înţelepţi care vor opri valul de otravă al celor care afirmă cu ură că şi ce e bine nu e bine, o crudă ipostază care îi coboară pe arena politică a Ţării.

Categorie: