Aristotel Căncescu (USL): „Este cel mai bun rezultat pe care l-am avut în cei 22 de ani de când fac politică”

Actualitatea ardeleană - Brașov

Autor:

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a declarat miercuri (20 iunie 2012 - n.n.), într-o conferinţă de presă, că rezultatul obţinut în alegerile din 10 iunie este cel mai bun rezultat pe care l-a obţinut în ultimii 22 de ani, de când face politică.
„Datorită acestei construcţii politice, una reuşită la nivel naţional, şi asta o demonstrează şi rezultatele obţinute, au avut de profitat ambele partide. Nici PSD şi nici PNL nu au avut niciodată la nivel naţional un scor atât de bun. În perspectiva alegerilor legislative, vom avea candidaţi la Parlamentul României şi ei vor fi, la rândul lor, beneficiarii acestei construcţii politice, o construcţie reuşită care trebuie să continue”, a spus Căncescu.
El a adăugat că ceea ce îl bucură este faptul că a obţinut „un scor foarte bun la alegerile de 10 iunie, aproape 48 la sută”, afirmând că este cel mai bun rezultat pe care l-a avut în cei 22 de ani de când face politică.
„Oricum, sunt ultimele alegeri la care particip, pentru că s-a speculat mult pe această temă. Că acum patru ani am spus că nu voi mai candida şi am candidat. Spun acum că sunt ultimele mele alegeri, vă spun fără niciun fel de rezervă. Pentru mine a fost o campanie foarte grea, o uzură foarte mare şi nu-mi mai trebuie aşa ceva. Motivul pentru care am candidat din nou este să duc la bun sfârşit două proiecte - Spitalul Clinic Universitar pe care vrem să-l construim la Hărman şi Aeroportul. Am promisiuni din partea Guvernului că voi fi sprijinit pentru cele două proiecte”, a spus Aristotel Căncescu.
Referitor la relaţia cu Primăria şi cu primarul George Scripcaru, relaţie care în mandatul trecut nu a existat, Căncescu a precizat că „războiul” de până acum dintre cele două instituţii nu a creat decât prejudicii de imagine foarte mari atât Braşovului, cât şi primarului Scripcaru.
„Părerea mea este că trebuie să facem un armistiţiu, pentru că altfel nu avem nimic de câştigat nici noi, ca persoane, nici Braşovul şi cred, ca nişte oameni care suntem, probabil, la ultimul mandat, că nu avem decât să ducem nişte proiecte la bun sfârşit. (...) Orice s-ar zice, primarul Braşovului este un om inteligent, deci cred că îşi dă seama acum, dacă face o analiză obiectivă asupra alegerilor şi a rezultatelor acestora, că acest armistiţiu este obligatoriu”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean.
Întrebat despre o eventuală colaborare cu Primăria pe proiecte, Căncescu a spus că prima dată trebuie „să facă armistiţiul”.
„E teoria paşilor mici şi eu zic că primul pas important este armistiţiul”.
În replică, primarul George Scripcaru a declarat că nu a fost în război cu Aristotel Căncescu.
„Acum probabil îşi dă seama că nu poate face nimic de unul singur, că nu are suport. Acum constată că nici Guvernul nu are bani pentru a-i da să-şi ducă proiectele la bun sfârşit. Eu am alte lucruri mai importante de făcut. În prezent facem o analiză în vederea realizării strategiei integrate pentru zona metropolitană pentru a accesa foarte multe fonduri nerambursabile pentru comunităţile locale şi automat sprijinim şi localităţile subordonate Consiliului Judeţean”, a spus Scripcaru.
El a adăugat că îl interesează proiectele de dezvoltare ale Braşovului, dar şi pentru judeţ, pentru că a promis în campania electorală că va crea locuri de muncă. „De regulă mă ţin de cuvânt. Aştept în aceste zile rezultatele analizelor făcute de agenţia Fitch la Primăria Braşov. Sper să fie bune”, a spus Scripcaru.
Referitor la o eventuală colaborare a preşedintelului CJ cu Primăria, pentru unele proiecte, preşedintele PSD Braşov, Constantin Niţă, a declarat că „o colaborare cu PDL este interzisă conform protocolului local, dar şi naţional al USL”.
„Dacă domnul Căncescu doreşte o astfel de colaborare, trebuie să anunţe Bucureştii că vrea să colaboreze cu PDL”, a subliniat Constantin Niţă.

Categorie: