Asociaţia Cultural-Creştină „Justinian Teculescu” Expoziţie de g rafică vernisată la Covasna

În cadrul proiectului „Promovarea tinerelor talente autohtone”, Asociaţia Cultural-Creştină „Justinian Teculescu” din oraşulstaţiune Covasna a organizat, în data de 23 mai 2013, vernisajul expoziţiei de grafică a elevilor Robert Juşcă Ischi, clasa a XII-a, şi Maura Stan, clasa a XI-a, ambii la Liceul „Korosi Csoma Sandor” din localitate. Elevii expozanţi nu sunt profesionişti, ei desenează de plăcere, dând astfel frâu imaginaţiei şi exteriorizându-şi sentimentele, trăirile şi aspiraţiile adolescentine.
Alocuţiunile celor prezenţi au subliniat necesitatea susţinerii tinerilor artişti, promovarea lor, acum, la început de drum. Încurajările îi vor stimula şi îi vor determina să progreseze.
Tânărul artist Robert Juşcă Ischi, care se va remarca cu siguranţă pe viitor şi va avea un cuvânt de spus în domeniul artei plastice româneşti, ne-a povestit despre sine: „Îmi găsesc modele în natură, dar şi printre oameni. Spiritul naturii mă fascinează, cred că doar natura poare aduce echilibru. Este o stare pe care o caut; uneori sunt bulversat, agitat, încep un tablou doar pentru a mă exprima; nu ştiu ce vreau să „spun”, nu ştiu ce va ieşi. Într-un fel, prin grafică mă autodescopăr”.
Expoziţia este deschisă publicului de luni până vineri, la sediul Asociaţiei Cultural Creştine Justinian Teculescu. Veniţi să vedeţi, să admiraţi şi, de ce nu, să achiziţionaţi un tablou care peste câţiva ani va fi foarte valoros. Asociaţia noastră îşi va face un titlu de glorie din faptul că a descoperit şi sprijinit un artist deosebit. Biroul de presă

Categorie: