Băsescu e şeful sistemului ticăloşit


Spune Preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama
Autor: 

Adrian Teacă

Deputatul Horia Grama, preşedintele organizaţiei PSD Covasna, reclamă „jihadul” declanşat de „Guvernul second-hand Boc 2” în instituţiile publice deconcentrate. „Tot ce a făcut Guvernul în această direcţie e absolut ilegal. Şi totul a început prin revocarea ministrului Nica, pe motive foarte subţiri. Au vrut să pună mâna pe ministerul de Interne, pentru a avea toate instrumentele prin care să fraudeze alegerile. Boc s-a grăbit să iasă şi să anunţe că-l pune pe Blaga interimar la Interne. Din acel moment trebuia, conform Constituţiei, să-l trimită pe Blaga pentru validare în Parlament! Practic, tot Guvernul, format doar din pedelişti, trebuia să treacă prin Parlament. Din acest motiv, toate actele emise de acest Guvern sunt ilegale! Mai mult, Ordonanţa 37 a fost declarată neconstituţională (directorii instituţiilor deconcentrate au ocupat aceste funcţii în urma unor concursuri, având contract de mandat). Guvernul de şmecheri şi hoţi a afl at ce decizie va da Curtea Constituţională şi a emis o altă ordonanţă, cam cu acelaşi conţinut, care o abrogă pe prima! Prin această şmecherie, au reuşit să facă prăpăd în serviciile deconcentrate. Nici moral, nici legal nu aveau dreptul, până nu aveau votul Parlamentului! Guvernul, împreună cu preşedintele, părtaş şi principal dirijor al acestei acţiuni ilegale, sfi dează întreaga ţară! Reamintesc, toţi directorii pe care i-a propus PSD în judeţ nu sunt pe criterii politice, ci pe criterii strict profesionale. Pe oricare dintre ei l-am lua, vom constata că e profesionist, cu ani buni de activitate în domeniu, şi fără activitate politică. Şmecheria noii ordonanţe e că bagă în aceeaşi oală şi pe directorii propuşi de PDL, care vor trebui să dea din nou concurs, până pe 21 noiembrie. Chestia cu pedeliştii e ca acoperire a şmecheriei, ca să-i poată da afară pe directorii propuşi de noi. Toată acţiunea e din disperarea de a controla şi frauda alegerile, şi de a acumula resurse. Deşi, cum era normal, Guvernul Boc 2 a căzut prin moţiune de cenzură. Marele Zeus, şeful acestei găşti de şmecheri şi hoţi, a ignorat total propunerea majorităţii parlamentare şi a propus un premier de carton, Croitoru. E evidentă disperarea acestui grup de mafi oţi. Încearcă prin orice mijloace să se menţină la putere, să aibă ei toate pârghiile. Croitoru, aţi văzut, nu e acceptat de majoritatea parlamentară. Dacă vine în Parlament, sigur va fi respins. În acest timp, Guvernul Boc 2 bis rămâne în funcţie, la butoane! Cum mai are Băsescu curaj să vină să ne vorbească de sistemul ticăloşit, când el e şeful sistemului?”

„PDL-ul a trădat toate forţele politice cu care a fost în alianţă”

Întrebat despre alianţele pe plan local, deputatul Grama a răspuns că nu e obligatoriu să fi e consens, fi ecare partid are opiniile sale. „Avem ţeluri comune, am colaborat adesea cu UDMR, cu domnii Tamas şi Antal, când au fost proiecte pentru dezvoltarea judeţului. Nu pot să spun că suntem în război. Sunt, însă, destule chestiuni care ne despart (în problema autonomiei teritoriale pe criterii etnice, categoric, n-avem ce discuta, pentru că e neconstituţională şi atentează la siguranţa naţională, la integritatea ţării). Dar, pe plan local, nu văd de ce nu putem conlucra. Ştiu, am spus că nu ne vom alia cu UDMR. Dar, în politică sunt momente când e nevoie să revii, sunt raţiuni mai importante ce reclamă această aliere. PDL şi Băsescu sunt mai nocivi, în acest moment, decât unele principii ale UDMR, cu care, repet, nu suntem de acord. Să sperăm, însă, că UDMR va rămâne pe această parte a baricadei. Din experienţă, ştiu că nu s-au plasat niciodată într-o zonă perdantă. Iar PDL-ul lui Băsescu a trădat toate forţele politice cu care a fost în alianţă. Nimeni nu mai are încredere în ei.”

„Prefectul Codrin Munteanu, un tehnocrat şi un bun profesionist”

Totuşi, Grama apreciază gestul celor din conducerea PDL Covasna, care au declarat că, întrucât PSD a propus pentru instituţiile din judeţ specialişti, intenţionează să-i menţină în funcţii! În ce-l priveşte pe prefectul Munteanu, deputatul PSD a precizat: „Am informaţii că actualul prefect, un tehnocrat şi bun profesionist, e sub incidenţa altei legi, are statut de înalt funcţionar public. Ştiu că nu e dorit de PDL şi UDMR, se pare că nici de PNL. Le reamintesc tuturor că Munteanu e înalt funcţionar public încă din timpul Guvernului Tăriceanu, când a luat concursul. De aceea a fost cooptat la Bucureşti, ca subprefect, deşi nu avea susţinere politică. A fost transferat de la Bucureşti la Covasna, pe principiul mobilităţii. De aceea, nu poate fi demis. Le recomand partidelor româneşti să-l susţină pe Codrin Munteanu, pentru că e un bun specialist în administraţie publică locală. Şi, atenţie, nu a fost niciodată înscris într-un partid politic”.

Categorie: