BEJ: Iohannis, victorie covârşitoare nu doar ca primar, ci şi în Consiliul Local

Actualitatea ardeleană - Sibiu

Autor:

Klaus Iohannis, preşedintele Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), a câştigat al patrulea mandat de primar cu scorul de 77,9%, dar şi 15 consilieri municipali, cel mai mare număr de consilieri de până acum, conform datelor finale ale Biroului Electoral Judeţean Sibiu.
Iohannis a fost ales de 53.281 de sibieni, urmat fiind de candidatul USL, conservatorul Dragoş Marinca Floarea, ales de 6.309, şi candidatul PDL, Mariana Brunchea, care are 3.385 de voturi. Cele mai puţine voturi pentru funcţia de primar al Sibiului, doar 350, a obţinut profesorul universitar Liviu Modran, candidatul Partidului Poporului, cel care îşi propusese, printre altele, desfiinţarea trecerilor de pietoni din centrul oraşului şi înlocuirea lor cu pasarele suspendate.
În municipiul Sibiu sunt 145.161 de cetăţeni cu drept de vot, din care au votat 69.768.
Iohannis se bazează pe cei mai mulţi consilieri municipali ai săi, de la FDGR, având pentru Consiliul Municipal 37.475 de voturi. Pe locul doi, la Consiliul Municipal Sibiu este USL, cu 6 consilieri aleşi cu 16.156 voturi valabile, iar pe trei, PDL, cu doi consilieri aleşi cu 6.098 voturi.
Iohannis a anunţat deja că nu îl vede pe fostul său contracandidat USL, conservatorul Dragoş Marinca Floarea, viceprimar, însă „şanse bune are Astrid Fodor (FDGR)” să rămână viceprimar în urma negocierilor politice.

Categorie: