Botezul unui copil a avut prioritate faţă de sărbătorirea a 65 de ani de la eliberarea Clujului de sub ocupaţia ungurească şi fascistă


În ziua de 11 octombrie 2009, s-au împlinit 65 de ani de când Armata Română a eliberat Clujul de sub ocupaţia străină. Cu acest prilej, Prefectura judeţului Cluj şi Primarul municipiului Cluj-Napoca au organizat, împreună cu ce a mai rămas din Armata a-IV-a Transilvania, manifestări omagiale la Cimitirul Eroilor, începând cu ora 13.00.
La concurenţă cu sărbătorirea eliberării Clujului, la aceeaşi oră, a fost programat botezul fi ului preşedintelui PDL Cluj, domnul deputat Daniel Buda.
Conducătorii portocalii ai judeţului Cluj au sfidat marea sărbătoare a eliberării Clujului de sub ocupaţia ungurească şi au lipsit de la ceremonialul religios şi militar din Cimitirul Eroilor, inclusiv de la depunerea de coroane de flori şi au ales să participe la botezul micuţului Buda. Aceştia sunt: prefectul judeţului Cluj, preşedintele şi vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Cluj, senatorul Şerban Rădulescu şi deputaţii Daniel Buda, Mircea Giurgiu şi Petru Călian. De asemenea, de la manifestări au lipsit reprezentanţii UDMR.
Cei absenţi, aleşi de către clujeni în funcţii importante, au bagatelizat sărbătorirea a 65 de ani de la eliberarea Clujului de sub ocupaţia străină şi au fost prezenţi la botezul unui copil, care putea fi programat de la ora 14.00 în aceeaşi zi.
Clujenii îşi amintesc cu plăcere că în anul 1994, la împlinirea a 50 de ani de la eliberarea Clujului, Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Consiliul Judeţean şi Prefectura Judeţului Cluj, împreună cu Armata a-IV-a Transilvania, au organizat numeroase manifestări: o defilare a mai multor companii prin zona centrală a municipiului; simpozioane la Cercul Militar şi la Primărie; dezvelirea unei plăci comemorative pe sediul Primăriei municipiului Cluj-Napoca; sfi nţirea locului unde urma să se înalţe monumentul „Glorie Ostaşului Român”; ceremonialul militar şi religios din Cimitirul Eroilor. La manifestările consacrate celor 50 de ani de la eliberarea Clujului au participat ministrul Apărării Naţionale şi ministrul Justiţiei.
Acum, în 11 octombrie 2009, primul-ministru al României, domnul Emil Boc, prezent în Cluj-Napoca, a refuzat să participe la ceremonialul din Cimitirul Central şi a ales să fi e naş la botezul micuţului Buda.
Clujenii, este necesar să nu uite niciodată dispreţul primului-ministru Emil Boc şi preşedinte al PDL, al preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj şi al prefectului judeţului Cluj faţă de Armata Română şi Eroii Neamului Românesc.

dr. Gheorghe Funar,
Secretar General al PRM,
Preşedinte PRM Cluj

Categorie: