Candidatul susținut de USL la Primăria Hunedoara, lansat cu imnul Ungariei si discursuri extremiste în limba maghiară!

La lansarea „independentului” Bende Barna nu s-a rostit niciun cuvând în limba română

La sfârşitul lunii aprilie a.c., publicam pe blog o ştire apărută în cotidianul „Glasul Hunedoarei” conform căreia USL îl va susţine în campania electorală pentru postul de primar al municipiului Hunedoara pe independentul Bende Barna, medic şi manager al Spitalului Municipal „Alexandru Simionescu”. Decizia USL se baza pe faptul că actualul primar, liberalul Ovidiu Hada, nu ar mai avea şanse la un nou mandat.
Evident că au sărit toţi gândacii să mă atace, acuzându-mă că aş fi antimaghiar. M-am arătat stupefiat de mişcarea politică a USL nu pentru că Bende ar fi maghiar, ci pentru că Bende a fost până de curând, din informaţiile mele, membru UDMR, şi nu mi se pare corect la USL să susţină un UDMR-ist şi nu un USL-ist pentru postul de primar, având în vedere faptul că UDMR a fost alături de PDL la momentul guvernării criminale din timpul premierilor Emil Boc şi Mihai Răzvan Ungureanu.
Ei, iată că am avut dreptate când am condamnat decizia USL! Independentul Bende Barna a fost lansat oficial de UDMR la Primăria Hunedoarei cu intonarea imnului de stat al Ungariei şi cu un discurs identic cu cel al extremiştilor din UDMR. Ba mai mult, la lansarea candidaturii sale pentru postul de primar al municipiului Hunedoara, un oraş unde românii sunt în proporţie de 94 la sută, independentul Bende Barba nu a scos o vorbă în limba română şi nu a vorbit absolut nimic de problemele hunedorenilor.
Nu cred că este târziu ca USL să retragă public sprijinul pentru un asemenea candidat „independent” la o primărie din România. Gestul USL mi se pare criminal, dacă stau să mă gândesc că peste 65.000 de români din Hunedoara sunt lăsaţi de USL la cheremul discursului extremist al UDMR.

Categorie: