Către ziarul „Condeiul ardelean”

Domnule redactor, mulţumesc ziarului dumneavoastră pentru ajutorul acordat, că aţi publicat necazurile mele în legătură cu lupta mea de supravieţuire cu primarul comunei Zagon, căruia nici nu mai pronunţ numele.
De la apariţia articolelor, primarul nu încetează să mă şantajeze în continuare, să mă ameninţe, că la asta se pricepe cel mai bine încă din regimul trecut, eu totuşi aduc noi amănunte despre abuzurile făcute de primarul comunei Zagon.
Retrocedările în domeniul silvic le-a făcut numai şi numai cu ilegalităţi, de exemplu:

  1. Să răspundă domnul primar, cine foloseşte păşunatul domeniul public, al comunei Zagon, în zona numită „Fagul Alb”?
  2. Unde a ajuns zona numită „Slobodul”? Eu ştiu, iar dacă trebuie o să dovedesc, o fac dacă mă întreabă autorităţile statului.
  3. Să spună cum a putut împărţii Capul Caprei între el şi prietenii lui, de a rămas satul Păpăuţi aproape fără păşunat?
  4. Să spună, pentru familia Szombati, de ce a trebuit să retrocedeze 7,5 ha teren din păşunatul aflat în zona numită „Stejarul Mare”? Eu spun de ce. Din cauză că acolo avea gaterul primarul. V-aţi judecat cu familia Szombati până când aţi pierdut terenul, iar din păşunat aţi astupat gura tuturor, vorba aceea, să fie bine la toată lumea!
  5. La zona numită „Chiuz”, unde este construită o cabană aparţinând primăriei comunei Zagon, înainte ca să o retrocedaţi, împreună cu 5 ha de teren, cabana a fost reparată de primărie, din banii publici, iar după aceasta aţi retrocedat-o la o fostă colegă de clasă K.L., pe care aţi obligat-o apoi să o vândă unei firme, proprietatea fiului dumneavoastră. Astăzi, cu fosta colegă de clasă nici nu mai vorbiţi, după obiceiurile dumneavoastră, adică eşti bun până te fraieresc, după aceea pleacă unde vrei. Ştiu, aţi făcut legal, o să spuneţi, că nu aţi luat dumneavoastră, ci firma fiului dumneavoastră!
  6. Încă o ispravă care vă aparţine şi pe care aţi făcut- o este şmecheria cu Asociaţia pentru creşterea animalelor. Cred că aşa Asociaţie a Fermierilor, pe modelul comunei Zagon, există numai în Zambia. Aţi înfiinţat Asociaţia pentru a obliga fermierii de a se înscrie în asociaţia dumneavoastră, altfel nu vor primi păşunat şi aţi obligat consilierii locali să voteze ca păşunile aparţinând primăriei comunei Zagon să fie închiriate de asociaţie, iar subvenţia să fie primită pe numele asociaţie. Când aţi realizat că aţi făcut o gafă prostească tipică, că nu puteţi scoate banii din Asociaţia Fermierilor, aţi dat-o la întors, ca tot ciobanii să primească acum subvenţia, dar cu ciobani aţi făcut o hârtie de mână ca în momentul primirii subvenţiei de la APIA să vă dea banii dumneavoastră în calitate de primar. Vă întreb, dacă nu vă bateţi joc de toată lumea?: consilieri locali, fermieri, membrii asociaţiei, locuitorii comunei Zagon, iar pe dumneavoastră nu vă interesează decât banii din subvenţie, de fapt de aici a plecat şi cearta noastră!

Din anul 2007, toate licitaţiile păşunatului din domeniul public al comunei Zagon au fost făcute ilegal, adică doar celor care dădeau din subvenţie, înapoi primarului cât mai mult conform înţelegerilor prealabile.
Vă mulţumesc, mă opresc aici, iar dacă mă ajutaţi în continuare, voi dezvălui alte fapte penale ale primarului comunei Zagon. Un secui ireconciliabil, Kelemen Gyula Zagon, 25.06.2013