Ce fel de stat struţo-cămilă vor să facă Dragnea şi Tăriceanu în/cu România

Se ştie că şi Franţa, şi Germania - ca să dăm ca exemplu doar două state foarte puternice europene -, au fost monarhii, dar nu se agaţă acum de urmaşi ai foştilor regi ai lor pentru a-i pune drept atele în relaţiile lor cu monarhiile europene. Sunt peste cap de puternice şi cu personalitate serioasă şi matură pentru a nu apela la astfel de propteli ale demnităţii lor de republici-republici, şi nu struţo-cămile de tip republică -„casă (scuzaţi cacofonia) regală”, cum se propune la noi. Nici nu-şi permit să disloce sume enorme pentru întreţinerea „casei regale”, bani extrem de necesari spitalelor de copii, în primul rând. Binomul Dragnea - Tăriceanu îi sfidează încă o dată pe români, impunând Parlamentului votarea de urgenţă a acestui proiect de lege de creare în România a statului struţo-cămilă, în timp ce legi serioase, extrem de necesare bunului mers al statului, sunt amânate ani şi ani. Iliescu a vrut să disloce drumul spre normalitate al României creând sintagma de „democraţie originală”. De acest blestem la adresa Naţiunii Române se vede că nu putem scăpa. „Democraţia originală” continuă să ne abată de la normalitate.
Ce se scrie în expunerea de motive a acestui proiect de lege: „Casa Regală a României este păstrătoarea valorilor şi tradiţiilor statale ale Coroanei Române…”. Care „Casă Regală a României”, că în Constituţia României de astăzi nu se vorbeşte de aşa ceva. Care „Coroană Română” - vorbindu-se aici la prezent? Nu mai avem Constituţie? Chiar se poate experimenta orice pe această Ţară? Se arată că această „Casă Regală”, în prezent „are o activitate susţinută…”! Iată că un frumos limbaj de lemn comunist susţine un proiect de lege pentru statul struţo-cămilă. Aflăm că „Un rol esenţial al Coroanei este recunoaşterea valorilor reale ale societăţii româneşti, fie ele persoane, idei, proiecte, evenimente sau grupări organizate în scopuri meritorii”. Dar, domnilor parlamentari care aţi creat aceste formulări de clasa a patra, Academia Română nu are acest rol de recunoaştere şi inclusiv de atestare a „valorilor reale ale societăţii româneşti”? Dar statul, conform Constituţiei republicane, nu are acest rol? Se degrevează de el statul, de acum înainte? Se anulează toate distincţiile şi ordinele republicane, aruncându-se peste bord, urmând să fie valabile doar distincţiile „princiare”? Dar ceea ce-i mai uluitor este faptul că expunerea de motive plânge amarnic pentru că activităţile publice ale „Casei Regale” sunt nevoite să se susţină „din fonduri proprii şi în secundar din atragerea de fonduri private, precum şi cu ajutorul în natură al unor instituţii de stat”. (O dată că trebuie anchetat de Justiţie acest ajutor în natură al unor instituţii de stat.) Dar plângerea în hohote de acum vine mai amarnic, pentru că această realitate face „dezirabilă crearea posibilităţii de finanţare a acestora şi din fonduri publice, ca şi a aparatului administrativ afectat îndeplinirii lor”. Este uluitor! Domnilor, acordarea de sume necesare spitalelor nu este dezirabilă, aşa că priviţi într-acolo!? Atâtea spitale duc lipsuri enorme, de la materiale de minimă necesitate, la (re)construcţie şi achiziţionare de utilaje de ultimă generaţie. Sau poate se vrea ca din banii daţi „Casei Regale”, aceasta să se implice să dea, cu generozitate bine regizată, unele donaţii „princiare” spitalelor? Am intra în domeniul absurdului. Iată ce proiect impune în regim de urgenţă binomul Dragnea - Tăriceanu, mari monarhişti-comunişti. Mai mult, se vrea o legalizare a atribuirii Palatului Elisabeta, al republicii România, ca sediu „legalizat” al „Casei Regale”.
Tot prin acest proiect de lege se impune republicii România să aibă un „Şef (cu Ş mare) al Casei Regale a României”, această poziţie să fie în nomenclatura Republicii „ca poziţie de demnitate publică”, desigur, cu banii publici aferenţi acestui „Şef”. Vom avea astfel doi şefi de stat concomitent în România!!! (Să fie aceasta intenţia unui atac mascat la instituţia Preşedinţiei republicii?) Şi aceasta nu este suficient. Se instituie pe bani publici şi „un serviciu administrativ al Casei Regale”, care să fie „finanţat de la bugetul de stat”. Bravo republică! Bravo stat struţo-cămilă din proiectul lui Dragnea - Tăriceanu!
Se motivează toate aceste cedări de averi publice, deturnate de la copiii şi bolnavii Ţării, că ar fi „necesare pentru asigurarea continuităţii unei instituţii-simbol al cărui conducător a fost Şef al Statului timp de 81 de ani”!!! Dar domnilor monarhişti-comunişti Dragnea şi Tăriceanu, Franţa are sute de ani de regalitate în istoria ei şi nu plânge deloc pentru continuitatea ei, pentru că este un stat cu scaun la cap (nu cu jilţ/tron regal la cap, cum se prevede pentru români).
Mă tem cel mai mult că dacă onoratul Parlament al Românei va vota acest proiect de lege, se vor contamina şi alţii de exemplul de la noi. Mă tem, de asemenea, de Statele Unite ale Americii, care stat l-am idolatrizat încă din comunism pentru democraţia lui veritabilă, percepută desigur din filmele americane minunate pe care le-am văzut, cu actorii lor celebri care ne-au format în acei ani ca oameni, pentru că nu ne-a format nicidecum comunismul cu filmele lui „bune, rele şi sovietice”. Nu ne-a spălat nimeni creierul, cum afirmă dragii noştri de monarhişti. Vina pentru democraţia din capul nostru cu creier „nespălat” o au filmele americane. Îmi amintesc de faptul că am fost profund dezgustat când Ceauşescu s-a pus preşedinte al României şi s-a ornat grotesc cu o „tichie de mărgăritar”, mai exact cu un sceptru de tip regal în mână. Numai asta-i mai lipsea. Mă tem că auzind de proiectul Dragnea - Tăricanu, Statele Unite ale Americii vor ceda şi vor constata că fără proptele regale nu mai au practic onoare şi vor căuta disperate să achiziţioneze prinţi şi principese de pe aiurea pentru a-şi recupera demnitatea politică pierdută.
Fac un respectuos apel parlamentarilor, Guvernului şi Preşedinţiei României pentru a nu abate România de la normalitate, pentru a nu traduce în fapt blestemul lansat de Iliescu pentru România, de „democraţie originală”. Faceţi din republica România un stat puternic, fără proptele „originale”, şi creaţi politicieni de elită republicani, care să reprezinte România cu demnitate inclusiv în raporturile cu respectabilele ţări monarhii. Eu cred cu tărie că există tineri români valoroşi şi patrioţi, oneşti şi frumoşi moral, licenţiaţi ai unor facultăţi de ştiinţe politice din Ţară şi străinătate ce predau studii de ultimă generaţie în materie de politică şi administraţie, care vor putea sta demni în faţa oricărui politician european de elită.

Categorie: