Cismaru, „guvernatorul” Covasnei?


Autor: 

Adrian Teacă

Un zvon îmi ajunge la ureche, via Sfântu- Gheorghe: cică joi va descinde în „secuime” însuşi Vasile Blaga, contestatul ministru interimar la Interne, pentru a-l instala pe noul prefect al judeţului Covasna. Care va fi … pedelistul braşovean Ivan Cismaru! Chestie care n-ar trebui să ne mire prea tare, de ceva vreme se vorbeşte insistent prin târg, mă refer la Saint George City, că George Scripcaru şi-ar folosi relaţiile, politice, dar mai ales de afaceri, cu liderii UDMR, pentru a intra cu oamenii săi în zonă. Se vorbeşte că Scripcaru n-ar fi străin, ca să dau un exemplu, de numirea lui Dan Manolăchescu la şefi a PDL Sfântu-Gheorghe. Pe de altă parte, Blaga e primit regeşte în zonă, prietenii ştiu de ce.
În ce-l priveşte pe Cismaru, acesta chiar rămăsese fără job politic, după ce-a ratat intrarea în Parlament (a ieşit pe locul 1 în colegiul din Braşov unde a candidat pentru Camera Deputaţilor, dar s-a ales pesedistul C. Niţă, de pe locul 2!). Din martie, fostul senator (în legislatura 2004-2008) ocupă o amărâtă de funcţie în Prefectura braşoveană, adică e un fel de consilier al prefectului Gonţea.
În fine, dacă zvonul se va confi rma, lui Cismaru nu-i va fi prea greu să facă naveta, având în vedere că are, conform declaraţiei sale de avere, o casă (în valoare de 300.000 lei noi) în Hărman. Iar din Hărman, face o jumătate de oră cu unul din Ford-urile sale Fiesta până la Sfântu, şi tot atâta până la Braşov, ca să-şi ţină cursurile de la Universitatea Transilvania. Sau, după caz, să primească niscaiva sarcini de la Scripcaru.

Categorie: