Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, implicat într-un concurs educaţional la nivel naţional


ŞCOLI PENTRU UN VIITOR VERDE este titlul unui concurs educaţional la nivel naţional iniţiat de Organizaţia Internaţională World Wide for Fund Nature, prin fi liala WWF - Proiectul Dunăre - Carpaţi şi Editura CD PRESS.
Concursul a pornit de la ideea că şcoala trebuie să fi e un loc în care toată lumea se gândeşte la binele celorlalţi şi la un viitor cât mai bun şi mai curat pe o planetă în care oamenii trăiesc în armonie cu natura.

La început, omul a trăit într-o armonie perfectă cu natura, însă odată cu evoluţia sa el a început să transforme natura după nevoile şi interesele sale. Acest lucru, în timp s-a dovedit a fi un lucru mai puţin bun, deoarece a dus la POLUARE. Avioanele care brăzdează cerul, navele care despică luciul apelor, hidrocentralele, maşinile şi maşinăriile care domină Pământul pun, astăzi, în pericol viaţa planetei.
De ce să nu ne gândim la sănătatea noastră, la viitorul copiilor noştri, la frumuseţea naturii sau, mai simplu, la binele omenirii? De ce să nu încercăm să transformăm, din nou, cenuşiul în albastru, maroul în verde şi întunericul în lumină, şi să redăm planetei culorile vii de altădată?
Iată motivul pentru care învăţătoarele Rodica Floroian, Sanda Subţirelu, Simona Negrilă şi profesoara Rădiţa Palela, director adjunct al Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” din municipiul Sfântu-Gheorghe, judeţul Covasna, alături de un grup de elevi ai ciclului primar ai acestei instituţii de învăţământ, au format ECHIPA VERDE şi au spus un mare DA pentru un viitor mai curat, mai sănătos.
Printr-o mulţime de activităţi, ECHIPA VERDE trece la acţiune şi îşi propune să contribuie la păstrarea curăţeniei oraşului şi a mediului înconjurător, şi să atragă atenţia populaţiei asupra faptului că, păstrând natura vie, ne păstrăm vieţile sănătoase.

Înv. Simona Negrilă (coordonator proiect),
Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”

Categorie: