Comunicat de presă

În dimineaţa zilei de duminică, 15 aprilie a.c., persoane necunoscute au introdus în cutia poştală a părinţilor mei mai multe manifeste care conţin injurii, insulte şi ameninţări la adresa persoanei mele. Manifestele conţin atacuri ticăloase şi nejustificate ale unor sceleraţi la adresa mea şi a activităţii mele perfect legale de activist pentru drepturile românilor epuraţi etnic din Covasna şi Harghita şi laude la adresa primarului din Sfântu- Gheorghe, UDMR-istul Antal Arpad Andras, pentru atitudinea şi acţiunile sale cu tentă nazistă prin care doreşte plecarea românilor din aşa-zisul ţinut secuiesc.
Sunt absolut convins că primarul Antal Arpad Andras nu este străin de această nouă acţiune abjectă de intimidare a subsemnatului şi a părinţilor mei de vreme ce absolut toată ideologia primarului cu privire la „colonizarea” românilor în judeţul Covasna se regăseşte pe aceste manifeste, inclusiv cea prin care sunt îndemnat să mă duc în Moldova şi să mă îngrop alături de bunicii mei.
Aduc, de asemenea, la cunoştinţa opiniei publice şi faptul că în ultima vreme, după episodul din luna august 2011, când fără niciun fel de jenă primarul Antal Arpad Andras s-a prezentat la uşa părinţilor mei pentru a mă ameninţa, mai mulţi angajaţi ai Primăriei Sfântu-Gheorghe sunt puşi de către primarul Antal Arpad Andras să facă vizite frecvente părinţilor mei, la diferite ore, sub pretextul că doresc să îmi comunice răspunsuri la petiţiile şi solicitările mele adresate Primăriei Sfântu-Gheorghe, adevăratul motiv fiind însă acela de a-mi şicana părinţii în speranţa că voi renunţa la activitatea mea.
Fac apel la primarul Antal Arpad Andras, la preşedintele CJ Covasna, UDMR-istul Tamas Sandor, la preşedintele CJ Harghita, UDMR-istul Borboly Csaba, precum şi la restul liderilor UDMR sau PCM care instrumentează acţiuni de intimidare a subsemnatului, să înceteze de îndată cu presiunile la adresa părinţilor mei.
Pentru ca lucrurile să nu degenereze, solicit protecţia organelor statului asupra părinţilor mei. Dacă acestea vor refuza să se implice, mă voi adresa instituţiilor europene pentru a căuta sprijinul şi protecţia lor.

Dan Tanasă, 17 aprilie 2012, Madrid