Partidul Conservator - Organizaţia Judeţeană Covasna
Autor:

Doru Decebal Feldiorean

Organizaţia Judeţeană Covasna a Partidului Conservator remarcă o nouă provocare iredentist-şovină a primarului municipiului Sfântu- Gheorghe, Antal Arpad Andras, ce a avut loc la 15 octombrie 2009. Acesta lansează public proiectul steagului ce ar trebui să reprezinte comunitatea municipiului, chemând locuitorii ca, în termen de 15 zile, să vină cu propuneri referitoare la modul de îmbinare al elementelor sale.
PC Covasna constată, din nou, că actualul primar, la fel ca şi precedentul, lansează proiecte care nu ţin cont de o componentă etnică importantă a comunităţii municipiului reşedinţă a judeţului, şi anume românii. Astfel, stema municipiului, ilegală deoarece nu respectă prevederile H.G. 25/2003, este amplasată pe fondul albastru-auriu, specifi c doar secuilor. Nu există niciun simbol heraldic, pe drapelul propus, care să arate că în comunitate au trăit şi trăiesc şi în prezent români! Este încă o dovadă a faptului că domnul primar, împreună cu consilierii UDMR şi PCM, tratează o parte a comunităţii din municipiul Sfântu-Gheorghe ca fi ind membri de rangul doi, ignorându-i.
Membrii Partidului Conservator din municipiul Sfântu-Gheorghe şi din judeţul Covasna, în conformitate cu Carta Valorilor partidului din care fac parte, ce promovează armonia socială, ideea europeană, respectarea ordinii şi legalităţii, patriotismul, tradiţia creştină, familia şi economia liberă, solicită Consiliului Local municipal şi primarului retragerea acestui proiect de drapel şi elaborarea altuia care să ţină cont de realităţile istorice şi de cele contemporane.
De asemenea, PC Covasna cheamă să i se alăture în acest demers celelalte partide, asociaţiile civice ale românilor din comunitatea municipiului şi toţi locuitorii care doresc o convieţuire în armonie şi respect reciproc. Ar fi o dovadă de maturitate din partea tuturor.
Partidul Conservator nu doreşte autonomia judeţelor Covasna, Harghita şi Mureş, ci o convieţuire paşnică în statul naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil România, alături de minoritatea maghiară pe care o respectă.