COMUNICAT DE PRESĂ - PARTIDUL CONSERVATOR - Organizaţia Judeţeană Covasna


La ei acasă, în România, cetăţenii Ţării pot sărbători oriunde Ziua Naţională
Autor: 

Doru Decebal Feldiorean

Organizaţia Judeţeană Covasna a Partidului Conservator doreşte să aducă la cunoştinţa publică faptul că dezavuează atitudinea primarului Antal Arpad Andras cu privire la persoanele ce doresc să participe la sărbătorirea Zilei Naţionale a României în municipiul Sfântu-Gheorghe.
Noi suntem bucuroşi că vin alături de noi tineri din toată ţara pentru a cinsti cum se cuvine evenimentele petrecute la 1 Decembrie 1918. Vor fi prezenţi şi mulţi membri din Ţară ai Organizaţiei de Tineret a Partidului Conservator.
Faptul că domnul Antal Arpad Andras ar interzice tinerilor români participarea la festivităţi, dacă ar putea, ne arată adevărata sa faţă de politician nedemocrat şi antieuropean. Dar de ce ar interzice domnul primar sosirea tinerilor în municipiu? Pentru simplul fapt că nu suportă adevărul istoric, şi anume că toţi trăim pe pământ românesc.
Organizaţia Judeţeană Covasna a Partidului Conservator îi transmite public domnului Antal Arpad Andras, vremelnicul primar al municipiului românesc Sfântu-Gheorghe, un mesaj clar. Nu a existat niciodată aici, în centrul României, alt pământ decât cel românesc!
În altă ordine de idei, îi sugerăm domnului primar să studieze mai bine limba română pentru a nu crea confuzii. Expresia folosită - „Salutăm reacţiile tranşante ale unor partide din Sfântu-Gheorghe conform...” - este total inexactă. Ne permitem să-i atragem atenţia că în Sfântu- Gheorghe nu există partide. Funcţionează organizaţii judeţene şi municipale ale unor partide. Este cu totul altceva. Am fi bucuroşi dacă absolventul de facultate, primar azi, ar înţelege nuanţa. Noi sesizăm publicul că reacţiile au fost ale unor domni, impuşi de Antal Arpad Andras la conducerea organizaţiilor municipale ale acelor partide, şi nu ale membrilor lor. Domnii nu sunt altceva decât purtătorii de cuvânt ai primarului, vopsiţi unul în portocaliu şi altul în galben cu albastru, pentru derutare chipurile. Nu păcăleşte pe nimeni citându-i!
În final noi, Organizaţia Judeţeană Covasna a Partidului Conservator, cu sediul în Sfântu-Gheorghe şi nu din Sfântu-Gheorghe, îi solicităm primarului municipiului, indiferent de nume, să participe la ceremoniile ofi ciale prilejuite de sărbătorirea Zilei Naţionale a Ţării, îmbrăcat în ţinuta legală, să rostească un mesaj pentru comunitate care să unească, nu să dezbine, conform cu fişa postului ce-l ocupă. Preşedintelui Consiliului Judeţean Covasna, domnul Tamas Sandor, îi solicităm, de asemenea, să nu aibă o atitudine de sfi dare a sărbătorii, să participe la manifestări, alături de prefect, să fi e respectuos ca semn al unei noi atitudini faţă de comunitate, să respecte şi dumnealui fişa postului. Conducerilor Primăriei municipiului Sfântu- Gheorghe şi Consiliului Judeţean Covasna, pentru că aceste instituţii administrative locale se află printre organizatorii Zilei Naţionale, le solicităm respect faţă de comunitate şi participanţi, indiferent de unde sunt ori vin. La ei acasă, în România, cetăţenii trebuie respectaţi de persoanele care ocupă posturi în administraţia centrală ori locală a Ţării, conform Constituţiei.

La Mulţi Ani, România!

Preşedinte,
Doru Decebal Feldiorean

Data: 26.11.2009

Categorie: