Consiliul Județean lansează un chestionar pentru a identifica locurile şi gospodăriile unde urşii au produs pagube

Autor:

Consiliul Judeţean (CJ) Harghita a lansat un chestionar pentru a identifica locurile şi gospodăriile unde urşii au produs pagube, în contextul în care reprezentaţii organizaţiei de mediu Agent Green vor vizita judeţul şi se doreşte prezentarea realităţii de la faţa locului.
„ONG-ul Agent Green a luat în repetate rânduri poziţie cu privire la situaţia urşilor, lansând o petiţie pentru demiterea ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna. Pentru a lua pulsul real al situaţiei, Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, i-a invitat pe reprezentanţii Agent Green să petreacă câteva zile în judeţul Harghita. (…) Invitaţia a fost acceptată de reprezentantul Agent Green, şi astfel, în data de 23 iulie vor avea loc întâlniri de lucru în mai multe locaţii în care problema urşilor este accentuată. Având în vedere toate acestea, Consiliul Judeţean Harghita a pregătit un chestionar pentru populaţie şi părţile interesate, cu scopul de a identifica locaţiile şi gospodăriile unde au fost înregistrate pagube generate de animalele sălbatice, pe care Agent Green ar trebuie să le cunoască”, se arată într-un comunicat transmis presei.
Chestionarul poate fi completat la adresa: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSem_NnLuEH-Mxv9aNSD_KGK6bDFT9Gy....
Sursa citată a precizat că preşedintele Consiliului Judeţean, Borboly Csaba, „consideră că această vizită este o oportunitate excelentă pentru ca reprezentanţii Agent Green să ia contact cu realitatea locală, să discute cu victimele atacurilor urşilor şi cu fermierii cărora le este teamă să mai cultive pământul sau să crească animale”.
Aproximativ 200 de persoane au participat marţi (29 iunie 2021 - n.n.), pe platoul din faţa Palatului Administrativ din Miercurea-Ciuc, la o manifestaţie de susţinere a iniţiativei ministrului Tanczos Barna referitoare la intervenţia rapidă în cazul urşilor care intră în localităţi.

Categorie: