Cotidianul „Csiki Hirlap” (Harghita), nr. 105, 03.06.2009; Titlu: Antal: prefectul încalcă legea dacă înlătură tăbliţele negre


Potrivit primarului de la Sfântu- Gheorghe, Antal Arpad, prefectul judeţului Covasna, Codrin Munteanu, încalcă legea atunci când înlătură tăbliţa neagră din faţa Prefecturii, prin care UDMR-ul protestează împotriva schimbării şefilor maghiari de instituţii. Edilul a afirmat că, deşi există autorizaţie de construcţie pentru tăbliţele negre, amplasate de către UDMR în faţa mai multor instituţii din oraş, prefectul le înlătură. UDMR-ul amplasează noi tăbliţe în locul celor înlăturate, iar prefectul le înlătură de fiecare dată. UDMR-ul a amplasat tăbliţele negre, ca semn de protest împotriva schimbării şefilor maghiari de instituţii, în faţa mai multor instituţii publice din oraş, printre care şi în faţa Prefecturii.
Antal Arpad a amintit, totodată, atâta timp cât UDMR-ul dispune de autorizaţie de construcţie pentru amplasarea tăbliţelor respective, pentru stâlpii din faţa Prefecturii, pe care este ridicat drapelul României şi cel al UE, nu există autorizaţie de construcţie. Chiar şi mâine aş putea cere înlăturarea stâlpilor respectivi - a spus primarul din Sfântu-Gheorghe.
Codrin Munteanu, prefectul judeţului Covasna, a afirmat mai devreme că o să înlăture tăbliţa pe care UDMR-ul a amplasat- o în faţa Prefecturii ca semn de protest împotriva schimbării directorilor maghiari. De la nicio instituţie nu au demis din funcţie şefi maghiari, ci şefi ai UDMR-ului - a afirmat prefectul, potrivit căruia este o diferenţă esenţială între directorul maghiar şi directorul UDMR-ului.