Cotidianul „Haromszek” (Covasna), nr. 5718, 03.07.2009; Titlu: Construcţii ilegale / Ne judecăm de 18 ani, Semnează: Bidiga Jozsef, Lemnia

Familia Bidiga luptă de 18 ani pentru a-şi recupera fostele proprietăţi de la Cătruşa. În tot acest răstimp (…), am trimis scrisori la primăriile din Sânzieni şi Poian, la prefectură. Abia acum se întrevede speranţa că ne-am putea redobândi cele 6,12 ha de fâneţe pe care familia le-a revendicat în martie 1991. Din această suprafaţă, 3,3 ha aparţin de Poian, iar 2,82 ha de Sânzieni, şi deşi noi suntem cei care ne folosim de aceste suprafeţe şi în momentul de faţă, consiliul din Poian nu ne-a emis titlul de proprietate, tergiversând pur şi simplu cazul. Este o minciună faptul că am fi pus ochii pe tabăra Evita, construită de Centrul de Învăţământ Tehnic Gabor Aron, şi tot poveşti sunt şi faptul că ar fi vorba de un atac politic.
(…) După primele discuţii, secretarul din Poian, Czintos Miklos, ne-a ameninţat că ne dă în judecată. Noi nu intenţionam să mergem mai departe cu acest caz, însă dacă tot am primit ameninţări, familia a hotărât să mergem la Bucureşti, pentru ca şi opinia publică să afle ce fac micii regi în judeţul Covasna (vezi şi în rubrica de mai sus o părere asemănătoare a unui alt cititor, care se referă tot la ce fac micii regi din judeţul Covasna - n.r.). Faptul că am ajuns până aici se datorează şi fostului prefect, care nu a fost paznic al legalităţii, ci a reprezentat interesele personale ale liderilor UDMR. Îi datorăm mulţumiri prefectului Codrin Munteanu pentru tot ceea ce a făcut în vederea restabilirii legalităţii.