„Crăişorii Iancului” mulţumesc pentru „Mantaua Iancului”

La Ţebea, comuna Baia de Criş, judeţul Hunedoara, în Biserica Ortodoxă cu Tricolor din Pantheonul Naţional, scriitorul şi publicistul Valentin Hossu-Longin - împătimit iubitor al Ardealului daco-românesc multimilenar - lansa acum un an, pe 13 decembrie 2014, cartea sa „Mantaua Iancului”, în faţa elevilor-voluntari „Crăişorii” din 10 unităţi şcolare ardelene, reuniţi la ediţia a VII-a a Serbării anuale de colinde intitulată „Veniţi la Ţebea, veniţi să colindaţi cu noi, pentru străbuni, eroi şi pentru voi”, organizată de Asociaţia „Ţara Iancului - Iubirea Mea”.
La ediţia a VIII-a, din 12 decembrie 2015, a aceleiaşi Festival de Colinde, Valentin Hossu-Longin, autorul cărţii „Mantaua Iancului”, nu a putut participa din motive de sănătate, cu toate că îşi anunţase dorinţa de a participa la noua ediţie cu mult timp înainte. A fost, însă, prezent în mijlocul „crăişorilor-colindători”, prin cele 10 cărţi pe care le-a donat cu autograf bibliotecilor unităţilor şcolare din Gurahonţ, Hălmagiu, Crişcior, Gîrda de Sus, Albac, Vadu-Moţilor, Covasna, Arieşeni, Scărişoara şi Horea.
O parte din şcoli vor dezbate, în perioada 8-22 aprilie 2016, în cadrul programului „Şcoala altfel”, conţinutul volumului „Mantaua Iancului”, în paginile căreia întâlnim şi poezia „Apusenii”.
Pentru donaţia de carte şi gândurile bune adresate pentru români, ,„Crăişorii” vă mulţumesc, distinse autor Valentin Hossu-Longin, şi vă doresc multă sănătate şi bucurii.
Semnează în numele „crăişorilor”, ing. Ioan Paul Mărginean,
preşedintele fondator al Clubului „Crăişorii”

Categorie: