Croitoru a picat. În versuri!


Autor: 

Adrian Teacă

Ceea ce toată lumea aştepta (cred că, în sinea lui, chiar şi preşedintele), s-a întâmplat. Fantomaticul cabinet Croitoru a căzut fără glorie la votul din Parlament (doar 189 de „bile” pentru şi 250 împotrivă).

Am scris de la bun început, de când candidatul lui Băsescu anunţa componenţa cabinetului său, că acest guvern e făcut ca să moară. Numai talibanii portocalii, cei care gândesc hormonal, mai credeau altfel.

Coaliţia PSD-PNL-UDMRminorităţi şi-a fi xat, imediat după căderea Guvernului Boc 2, ţinta: un cabinet de tehnocraţi, condus de primarul Sibiului, Klaus Johannis (foto).

I-au propus soluţia şi preşedintelui. Care nici n-a vrut să audă! Ce majoritate? Faceţi cum vreau eu! Şi ce a ieşit? Un amestec de „dinozauri pedelişti” (Videanu, Pogea, Berceanu...) şi tehnocraţi, mulţi dintre ei culeşi tot din curtea PDL-ului. O soluţie perdantă din capul locului. S-a văzut asta şi la audierile din comisiile parlamentare, unde 12 din 14 ministeriabili au fost respinşi! Cu două excepţii notabile. Una se cheamă Bogdan Aurescu, propus la Externe, un tânăr şi eminent diplomat, cel care a câştigat pentru România, la Haga, platoul continental de lângă Insula Şerpilor, cu rezervele cunoscute de ţiţei şi gaze. Al doilea - Vasile Blaga, care a trecut de comisii doar datorită voturilor parlamentarilor udemerişti. Ştiţi care. Partenerii „loiali şi extrem de corecţi”, care-i datorează ministrului (demis) al Dezvoltării o grămadă de bani daţi pentru lucrări de infrastructură şi alte investiţii în judeţele Covasna şi Harghita. Nu degeaba, deoarece Blaga a avut misiunea de a „cumpăra” cu banii noştri, ai tuturor, voturile electoratului maghiar pentru Traian Băsescu!
Aşadar, cu tot tapajul greţos făcut în ultimele două săptămâni, cu toate presiunile infernale asupra partidelor din coaliţia pentru Johannis (iarăşi, UDMR a fost cel mai curtat!), cu toate „trădările” (sunt 19 parlamentari cumpăraţi sau şantajaţi, se spune, de la PSD şi PNL, care au sărit în barca pedelistă), Guvernul Croitoru a fost trimis la plimbare. Nu înainte de a se da „în stambă”, uneori penibil. Începând cu însuşi candidatul de premier, care a dat replici... în versuri! „Sobrul fi nanţist”, cum era lăudat de unii, s-a făcut de râs, în faţa naţiei! Aşa a fost să fi e: o desemnare făcută de preşedinte împotriva bunului simţ şi a majorităţii parlamentare, nu avea cum să cadă altfel decât într-un hohot de râs. Ce va urma? Nimeni nu poate spune că ştie. Mă întreb dacă ştie chiar şi Traian Băsescu, cel care are, în acest moment, „pâinea şi cuţitul”. Poate că va tergiversa numirea unui alt premier, mulţumit fi ind că măcar echipa lui Boc, chiar demisă, rămâne cu mâinile pe butoane şi organizează alegerile. Pentru ca, după 6 decembrie, să vadă ce şi cum: dacă se realege, pune pe cine vrea. Elena Udrea fi ind numele rostit cel mai des în culisele politice! Sau, poate că va numi, în batjocură, încă un premierkamikaze, care să-şi facă „datoria” de a cădea cu zgomot. Şi de a deschide, astfel, calea dizolvării Parlamentului şi a alegerilor anticipate! În acest context, alegerile pentru scaunul de la Cotroceni devin, parcă, şi mai importante. Odată pentru Băsescu (şi pentru pedelişti, se înţelege), pentru că, dacă pierde, toată hardughia politică pe care a încropit-o în aceşti 5 ani se va prăbuşi într-un nor de praf. Dar cred că aceste alegeri sunt vitale, în primul rând, pentru noi, majoritatea oamenilor de bun simţ. Pentru că încă 5 ani cu Traian şi „urmaşii” săi ar fi o adevărată teroare. Mai ceva decât criza economică şi pandemia de gripă, la un loc!

Băsescu:

„Voi desemna un premier responsabil”

Reacţia preşedintelui Traian Băsescu la afl area veştii că Guvernul propus de Lucian Croitoru a picat în Parlament nu a întârziat să apară. Aflat, miercuri, în campanie la Alexandria, judeţul Teleorman, şeful statului şi-a asigurat susţinătorii că va desemna „un prim-ministru responsabil” şi că „România va avea un Guvern care să servească poporul român”.
Cât priveşte votul Legislativului, Traian Băsescu a declarat că nu îi vine să le mulţumească parlamentarilor pentru cadoul pe care i l-au făcut, „trântind al doilea Guvern al României”.
În cadrul discursului său, preşedintele a făcut, din nou, referiri la nume precum Ion Iliescu sau Viorel Hrebenciuc, pe care i-a acuzat că încearcă să manevreze Executivul.
„Vă asigur că nu vor avea un guvern pe care domnul Iliescu, domnul Voiculescu, domnul Hrebenciuc să-l poată manevra în interesul privatizărilor care urmează sau pe care şi le doresc”, a declarat preşedintele. „Vă asigur că voi desemna un prim-ministru responsabil, în spatele căruia să nu se poată întâmpla ce-şi doresc cei despre care v-am vorbit mai înainte”, a mai spus Băsescu. (Antena3)

Categorie: