Cu imnul pentru consumatori

Cotidianul „Haromszek” (Covasna), nr. 7.102, 25.01.2014

În dimineaţa zilei de ieri (24 ianuarie), la intrarea - inscripţionată bilingv - în sediul oficiului judeţean pentru protecţia consumatorului a fost amplasată o plăcuţă din plastic cu prima strofă din imnul românesc. Cu această ocazie, tot la intrare au fost arborate şi două drapele româneşti. Alături de conducătorul instituţiei, Mircea Diacon, la ceremonie a participat şi şeful direct al acestuia, comisarul-şef Sorin Susanu, directorul centrului regional cu sediul la Braşov, care a spus că din respect faţă de statul român şi de guvern a fixat acţiunea în această zi istorică - aniversarea unirii Moldovei şi Tării Româneşti - şi doreşte să extindă acest gest asupra tuturor judeţelor aparţinătoare regiunii de dezvoltare, ca un semn al normalităţii, care ar fi strigător la cer să fie interpretat maliţios.
Susanu a reproşat faptul că unele autoguvernări judeţene şi-au trecut în proprietatea lor imobilele construite de stat din bani publici şi destinate îndeplinirii unor atribuţii de stat, iar din acest motiv, oficii pentru protecţia mediului sunt obligate să plătească taxă de chirie, cum se întâmplă de exemplu la Miercurea-Ciuc.
Toate organele statului trebuie să funcţioneze fără probleme - a precizat el, afirmând apoi că nu va tolera ca inspectoratul şcolar să pună piedici în calea organizării zilei mondiale a protecţiei consumatorului, respectiv să nu îi învrednicească măcar cu vreun răspuns, cum s-a întâmplat anul trecut. Această zi este sărbătorită peste tot în lume în 15 martie, şi tot în această zi va fi organizat concursul pentru elevi şi în judeţul Covasna. Este foarte necinstit să răstălmăceşti acest aspect - a subliniat el, probabil că generarea de tensiuni slujeşte interesele unora, însă este absolut lipsită de motive, deoarece suntem cu toţii români, indiferent ce naţionalitate am avea.

Aparut in :