Cum sunt trădate încă odată interesele româneşti. Băsescu mai face o mişcare care va duce la maghiarizarea Transilvaniei şi segregare etnică

Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat, cu maximă discreţie, decretul prezidenţial prin care aprobă înfiinţarea, în inima Ardealului, la Cluj-Napoca, a unei universităţi speciale, Sapientia - Sapientia Erdelyi Magyar Tudomanyegyetem, cu predare numai în ungureşte. Disperaţi să se menţină la putere cu absolut orice preţ, pedeliştii au trecut prin Parlamentul României legea prin care le-au dat satisfacţie camarazilor verzi din coaliţie: udemeriştii. Dar mai ales, radicalului Tokes Laszlo, scrie Iuliana Stan în cotidianul.ro, preluat de Romanian Global News.
Zilele trecute, românii erau ţinuţi în faţa televizoarelor cu cacealmale de tip Boldea, Meleşcanu etc..
Aflăm şi de ce: şeful Statului Român a iscălit decretul prezidenţial numărul 336 prin care aprobă legea votată de coaliţia PDLUDMR- UNPR-Minorităţi Naţionale de înfiinţare, la Cluj-Napoca, a unei universităţi cu predare exclusiv în limba maghiară: Sapientia. Sau, în ungureşte, Sapientia Erdelyi Magyar Tudomanyegyetem.
Până acum, universitatea ungurească a stat pitită în Miercurea-Ciuc. Cele mai multe facultăţi ale noii universităţi vor funcţiona, însă, la Târgu-Mureş. Exact la Târgu-Mureş! Fix acolo unde Guvernul primului ministru al României, Ungureanu M., a aprobat, tot zilele trecute, înfiinţarea facultăţii ungureşti de medicină şi farmacie.
Iată isprava garantului constituţional al Statului Român, Băsescu, în favoarea maghiarimii din UDMR:
„DECRET nr. 336 din 28 martie 2012 pentru promulgarea Legii privind înfiinţarea Universităţii „Sapientia” din municipiul Cluj- Napoca, judeţul Cluj
În temeiul prevederilor art. 77 alin. (1) şi ale art. 100 alin. (1) din Constituţia României, republicată,
Preşedintele României decretează:
ARTICOL UNIC
Se promulgă Legea privind înfiinţarea Universităţii „Sapientia” din municipiul Cluj- Napoca, judeţul Cluj, şi se dispune publicarea acestei legi în Monitorul Oficial al României, Partea I.
PREŞEDINTELE ROMÂNIEI
TRAIAN BĂSESCU”
Articolul 2 din Legea 58 din 29 martie 2012, votată la cererea UDMR de PDL, UNPR şi de minorităţi, este cât se poate de clar:
„Universitatea „Sapientia” din municipiul Cluj-Napoca, judeţul Cluj, se înfiinţează cu următoarele facultăţi şi specializări acreditate: Facultatea de Ştiinţe şi Arte, cu specializarea Cinematografie, fotografie, media, Facultatea de Ştiinţe Economice şi Umaniste din Miercurea-Ciuc, cu specializările Contabilitate şi informatică de gestiune, Economie agroalimentară, Economie generală, Limba şi literatura română - Limba şi literatura engleză, Facultatea de Ştiinţe din Miercurea-Ciuc, cu specializările Sociologie, Comunicare şi relaţii publice, Ingineria produselor alimentare, Ingineria şi protecţia mediului în industrie, şi Facultatea de Ştiinţe Tehnice şi Umaniste din Târgu-Mureş, cu specializările Informatică, Comunicare şi relaţii publice, Automatică şi informatică aplicată, Mecatronică şi Calculatoare, toate cu predarea în limba maghiară, cu excepţia programului de studiu Limba şi literatura română - Limba şi literatura engleză, şi, după caz, limba română, limba engleză şi alte limbi”.
Legea face, ce-i drept, o concesie. Majoră. Limba română nu se predă în limba maghiară! Sigur, şi engleza nu se predă, deocamdată în ungureşte.
Cum s-a ajuns aici? Preşedintele interimar al Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), Toro Tibor, şi liderul Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania (CNMT),Tokes Laszlo, au anunţat, vineri, 6 ianuarie 2012, că formaţiunile lor, în colaborare cu specialişti de la patru universităţi, lucrează la un „Plan Miko Imre” pentru „autodeterminarea economică a Transilvaniei”.
„Anul trecut am reuşit să elaborăm un program- cadru de dezvoltare economică din Ardeal, numit «Planul Miko Imre». Vă rog să remarcaţi că vorbim despre autonomie nu numai în termeni politici, ci şi economici, pentru că fără o autonomie economică nu se poate vorbi despre autonomia maghiarilor din Transilvania”, a spus Tokes Laszlo, într-o conferinţă de presă susţinută, vineri, la Oradea, împreună cu preşedintele interimar al PPMT, Toro Tibor, şi cu preşedintele executiv al CNMT, Sandor Krisztina.
Tokes Laszlo a precizat că „Planul Miko Imre” a fost denumit după un economist maghiar din secolul al XIX-lea şi este un plan care are ca scop „autodeterminarea economică a Transilvaniei”.
„Iniţiatorii Partidului Popular Maghiar din Transilvania au lucrat anul trecut cu specialişti în economie din comunităţile maghiare, de la Universitatea «Babeş-Bolyai», de la Universitatea din Târgu-Mureş, de la Sapientia şi de la Partium. Împreună cu aceşti specialişti am identificat 11 puncte nevralgice ale economiei din Transilvania şi modul în care ele ar putea fi rezolvate. Suntem în faza definitivării materialului, din care vor rezulta decizii instituţionale, ale CNMT şi ale partidului (PPMT - n.r.), şi vom căuta ca împreună şi cu instituţii ale statului român să elaborăm programe operaţionale care să sprijine dezvoltarea economiei locale din Transilvania, nu doar ale maghiarilor, ci ale întregii societăţi din Transilvania, pentru că problemele economice nu sunt probleme etnice”, a declarat la rândul său Toro Tibor.
În municipiul Cluj-Napoca funcţionează deja Universitatea Babeş-Bolyai cu secţii şi specializări în limba maghiară.
Ce cacealma mai pregătesc Băsescu şi PDL pentru când vor stabili, prin legi şi decrete, autonomia maghiară totală în Ardeal?
Ki ez a Sapientia Erdelyi Magyar Tudomanyegyetem?
Sau, în româneşte, cine e această Universitatea Sapientia?
Este cea mai mare universitate ungurească privată din România. Finanţatorul principal al Sapientia Erdelyi Magyar Tudomanyegyetem, care are 3.000 de studenţi, este Fundaţia Sapientia (Guvernul Ungariei) din care Universitatea Sapientia (împreună cu Universitatea Creştină Partium) este subvenţionată cu un buget de 2 miliarde forinţi.
În prezent, finanţarea Sapientia Erdelyi Magyar Tudomanyegyetem este asigurată de Fondul Bethlen Gabor înfiinţat de Guvernul Republicii Ungare. (Sursa: RGN Press)

Categorie: