Disoluţia Statului Român în Covasna, Harghita şi Mureş e aproape de final

Autor:

Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş (FCRCHM) a luat la cunoştinţă cu consternare şi indignare de ultimele evenimente provocatoare, iresponsabile, inadmisibile într-un stat de drept, atât în plan social, cât şi instituţional administrativ.
Faptele reprobabile ale unor cetăţeni români de etnie maghiară din judeţul Covasna - unii extremişti huligani care bat un român pentru că nu cunoaşte limba maghiară, unul poliţist local care amendează un român pentru că flutură Drapelul României şi afirmă public că aici este pământ românesc - arată fără dubiu că şovinismul antiromânesc a ajuns să caracterizeze deopotrivă persoane private (extremişti huligani de genul membrilor HVIM) şi funcţionari din autorităţile şi instituţiile publice locale controlate, în primul rând, de UDMR, şi, mai apoi, de alte formaţiuni extremiste precum Partidul Popular Maghiar din Transilvania sau Partidul Civic Maghiar.
FCRCHM atrage încă o dată atenţia asupra faptului că, în mod programatic, cetăţenii români aparţinând minorităţii naţionale sunt educaţi de 24 de ani în spirit şovin, antiromânesc, antistatal prin şcoală, presă, prin aşa-zise manifestări culturale organizate de autorităţile publice locale controlate de UDMR. De cele mai multe ori, evenimentele publice organizate şi finanţate de autorităţile publice locale se constituie într-o platformă de propagandă antiromânească şi antistatală, pentru autonomia teritorială a judeţelor Covasna, Harghita şi Mureş, sub denumirea inventată de artizanii marketingului hungarist de ţinut secuiesc.
FCRCHM a atras atenţia consecvent asupra dublului discurs al liderilor UDMR, echilibrat la Bucureşti şi înfocat antiromânesc în teritoriu. Aceşti politicieni maghiari se constituie în modele pentru tinerii cetăţeni români de etnie maghiară.
Atunci când lideri ai UDMR defilează împreună şi sprijină instituţional organizaţii extremiste, de genul PPMT, PCM, HVIM, Garda Maghiară etc., atunci când lideri moderaţi ai UDMR, împreună cu liderii extremişti, fac solicitări similare, ameninţă cu nesupunerea civică, ameninţă românii cu moartea, asememea sârbilor din Kosovo (Antal Arpad Andras) şi singura lor preocupare locală este radicalizarea populaţiei pentru a avea susţinerea acesteia în obţinerea dezideratului nostalgic feudal hungarist, atunci când aceiaşi lideri ai minorităţii maghiare, indiferent cum se manifestă la Bucureşti, au ca singură precocupare (pe lângă îmbogăţire personală cu metode dâmboviţene) spulberarea autorităţii Statului Român în teritoriu şi înlocuirea acestei autorităţi cu una proprie maghiară, ne surprinde, dar nu ne miră că românii ajung să fie bătuţi că nu cunosc limba maghiară, bătuţi pe stradă, bătuţi în vestiare de colegii maghiari de echipă de hochei, hăituţi de profesori fiindcă poartă pe cap bentiţă tricoloră, amendaţi că flutură Drapelul României şi câte alte întâmplări, mai mici sau mai mari, pe care doar românii din această zonă le percep, le simt, cu toate că trăiesc în mijlocul României, însă, în acelaşi timp, s-ar părea că trăiesc în afara ei.
FCRCHM atrage atenţia că responsabili de pierderea autorităţii statului asupra acestei zone geografice sunt, în primul rând, guvernanţii României din ultimii 24 de ani, care, pentru sprijinul parlamentar al UDMR, au tranzacţionat autoritatea statului şi siguranţa naţională.
Prefecţii, conducătorii poliţiei, jandarmeriei, nu îndrăznesc să ia măsuri împotriva actelor nelegale şi antiromâneşti de frica repercursiunillor pe care le pot avea atunci când UDMR va cere Bucureştilor şi va obţine capul conducătorilor instituţiilor publice care au curajul să se opună politicii segraţioniste a separatismului teritorial, au curajul să ia măsuri de restabilire a autorităţii statale sau pentru respectarea Constituţiei şi legilor ţării ori împotriva afacerilor liderilor locali care se bucură de imunitate etnică. Evoluţia evenimentelor postdecembriste este o dovadă indubitabilă că poliţia, parchetul, justiţia, în general toate instituţiile statului, nu îndrăznesc să deranjeze nici pe extremişti şi nici pe noii grofi maghiari, care şi-au redobândit averile pe căi oneroase.
Singurele simulacre de intervenţie fermă s-au făcut de către Bucureşti doar atunci când evenimentele antiromâneşti au ajuns în presă. Dar şi în aceste cazuri a fost vorba doar de simulări de soluţionare. Deşi s-a promis ferm amendarea legii pentru a împiedica proliferarea fenomenului extremist maghiar şi a taberelor de extremişti, în cursul verii trecute, nici până azi o astfel de lege nu a fost adoptată.
Această situaţie ne face să opinăm că agresivitatea antiromânească în zonă va creşte, pretenţiile extremiştilor maghiari vor fi tot mai consistente şi cu tot mai multe şi de neîlăturat consecinţe negative pentru ţară. De facto, autoritatea statului va fi înlocuită treptat pe fondul activităţii tot mai intense a extremiştilor maghiari, indiferent că este vorba de moderaţii din UDMR sau de radicalii din celelalte organizaţii partenere ale UDMR, în procesul de fracturare a Statului Român.
Facută fără prea multă ştiinţă şi nu în interesul naţional, descentralizarea va accentua starea de disoluţie statală din Transilvania. Facem un apel la responsabilitate, solicitând, din nou, ca măcar structurile MAI să rămână sub autoritatea Statului Român, în caz contrar, prin descentralizare, aceste structuri se vor transforma în miliţii ale extremiştilor maghiari din fruntea consiliilor judeţene sau a primăriilor locale.
FCRCHM cere încă o dată:
a) măsuri concrete şi ferme de normalizare a situaţiei tot mai conflictuale din Covasna şi Harghita, metoda ascuderii gunoiului sub preş practicată de politicieni vremelnici şi iresponsabili din fruntea României fiind una care, după cum se vede, nu serveşte României. Urmând acest trend, clasa politică românească va reuşi performaţa de a anula rezultatele obţinute cu sânge de generaţiile anterioare ale poporului român;
b) adoptarea unor măsuri ferme la nivel de lege pentru sancţionarea fenomenului extremist maghiar, inclusiv prin blocarea accesului în funcţii şi demnităţi publice a extremiştilor care utilizează resursele de putere publică la care acced pentru subminarea Statului Român, suveran, naţional, unitar şi indivizibil. În acest sens, FCRCHM face un apel la partidele româneşti să nu mai accepte UDMR ca partener la guvernare până când acesta nu se va reforma şi nu va renunţa la pretenţiile sale hungariste. Biroul de presă 4 ianuarie 2014