Dorin Florea (PDL): „Nu ştiu de ce premierul l-a sancţionat pe Sebastian Lăzăroiu, nu şi pe Laszlo Borbely”

Actualitatea ardeleană - Mureş
foto

Vicepreşedintele Partidului Democrat Liberal (PDL), Dorin Florea (foto), primarul din Târgu- Mureş, a declarat marţi (20 septembrie 2011 - n.n.), într-o conferinţă de presă, că nu ştie de ce premierul Emil Boc l-a sancţionat doar pe Sebastian Lăzăroiu, iar pe Laszlo Borbely nu, după ce România a pierdut 1,5 miliarde de euro în urma suspendării de pe piaţa tranzacţiilor a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră.
„Nu ştiu de ce domnul premier l-a sancţionat pe Lăzăroiu şi pe Borbely nu l-a tras nici măcar de urechi”, a afirmat Florea. El a spus că dacă ar fi fost premier, „Laszlo Borbely nu mai stătea o clipă”.
„Domnul Lăzăroiu a scăpat o frază care iată că nu a trecut, şi anume a atacat un pic partidul. Cred că trebuia să se reţină. Plus că avea posibilitatea să o spună din interior. Aici cred că a gafat. Regret, regret foarte mult pentru el. Dar ceea ce a făcut, mă rog, ceea ce nu a făcut Borbely, mi se părea corect ca şi premierul să îl tragă cel puţin de urechi, pentru că acasă se pare că e foarte doct (Borbely - n.r.) şi foarte priceput la toate. Dar iată greşelile uriaşe prin care România nu şi-a făcut temele - că tot auzim de mers cu bicicleta şi mers cu trotineta - tot aud de certificate. Aduceţi-vă aminte că pe mine m-a dat în judecată pentru Platoul Corneşti, ca cetăţenii din Târgu-Mureş să nu îşi ia „certificatele verzi” - ozonul şi oxigenul - de pe Platoul Corneşti. Uitaţi-vă câtă lume merge acolo şi îi las pe cetăţeni să se pronunţe faţă de calitatea declaraţiilor politicienilor la Târgu- Mureş”, a subliniat Dorin Florea.

Categorie: