Două medalii naţionale pentru Clubul Sportiv Ciprian Sfântu-Gheorghe


Autor: 

Andrei Mihai Braşoveanu

Înotătorii de la Asociaţia Club Sportiv Ciprian Sfântu-Gheorghe au participat, pe durata a patru zile, la Campionatul Naţional de Copii, cu vârste cuprinse între 11-13 ani, organizat de Federaţia Română de Nataţie, desfăşurat în municipiul Brăila. Evenimentul a avut loc în cadrul bazinului olimpic descoperit de 50 de metri şi a înregistrat un nou record la capitolul numărului de participanţi; au fost prezenţi 505 copii, reprezentând 47 de cluburi din ţară.

Asociaţia Club Sportiv Ciprian Sfântu-Gheorghe a aliniat la start şase sportivi: Ioana Hermenean, Henrietta Van Dooren, Ioana Todoran, Tompa Gyorgy Kadosa - 11 ani, David Lazăr, Farkas Karla - 12 ani. Deşi condiţiile meteo nefavorabile au fost un dezavantaj pentru concurenţi, întrucât ploaia torenţială le-a îngreunat buna desfăşurare a reprezentaţiei, sportivii Clubului Sportiv Ciprian au reuşit să ajungă la linia de start cu încredere, rezultatele obţinute dovedind că orice este posibil. Iată:
- Ioana Hermenean (Întorsura- Buzăului) - locul 3 la 50 metri procedeul bras, locul 4 la 100 m procedeul bras;
- Tompa Gyorgy Kadosa (Sfântu-Gheorghe) - locul 3 la 50 m procedeul bras;
- David Lazăr (Sfântu-Gheorghe) - locul 12 la 100 m procedeul liber;
- Farkas Karla (Sfântu-Gheorghe) - locul 19 la 200 m procedeul bras;
- Henrietta Van Dooren (Sfântu- Gheorghe) - locul 19 la 50 m procedeul bras;
- Ioana Todoran (Întorsura-Buzăului) - locul 21 la 100 m procedeul spate.
Având în vedere că prin intermediul acestui concurs, înotătorilor din judeţul Covasna li s-a oferit prilejul de a arăta de ce sunt capabili, chiar dacă au fost încă de la început întâmpinaţi de către obstacole precum instabilitatea vremii, starea de sănătate, emoţiile şi concurenţa acerbă, aceştia nu s-au lăsat influenţaţi, ba dimpotrivă au luptat cu sârguinţă pentru a obţine cele mai bune rezultate de până acum.
Este demn de remarcat că Sfântu- Gheorghe, considerat drept un oraş relativ mic, deşi deţine o bază sportivă de înot a cărui structură nu este tocmai una performantă, a putut aduce pe podium sportivi a căror dorinţă a fost mai presus de impedimentele întâlnite pe tot parcursul competiţiei.
Prin intermediul unui comunicat de presă transmis redacţiei, antrenorul Ciprian Grosu le-a mulţumit părinţilor, care şi-au susţinut în tot acest timp copiii, pentru răbdarea şi înţelegerea de care au dat dovadă. Nu în ultimul rând, acesta le-a mulţumit micuţilor înotători pentru efortul şi perseverenţa lor. Fără dăruirea acestor copii minunaţi, judeţul Covasna nu ar fi avut performanţele notabile prezentate mai sus.

Categorie: