„După cinci ani, avem o ţară în haos, o Românie fără Guvern, o Românie a confl ictelor, o Românie în colaps economic”


Spune deputatul Horia Grama, preşedintele PSD Covasna
Autor: 

Violeta Feldiorean

În urma acordului politic încheiat între PSD şi PNL la nivel central, înainte cu doar câteva zile de votul decisiv, liderii organizaţiilor judeţene Covasna ai PSD şi PNL, Horia Grama (foto, dreapta) şi respectiv Marius Obreja (foto, stânga), au ţinut, miercuri, o conferinţă de presă comună în cadrul căreia au abordat subiectul ce priveşte susţinerea candidatului la Preşedinţie, Mircea Geoană.
„PNL va încerca să-şi mobilizeze electoratul care a votat cu Crin în primul tur de scrutin pentru a vota cu Mircea Geoană în turul doi. După cinci ani de mandat al lui Băsescu avem o ţară în haos, o Românie fără Guvern, o Românie a confl ictelor, o Românie în colaps economic peste care se suprapune o criză economică”, a declarat Horia Grama. Liderul PSD Covasna este de părere că soluţia Johannis este una inedită, care ar putea avea rezultate pentru ţară.

Grama a ţinut să precizeze faptul că mesajul transmis de Mircea Geoană în campania electorală s-a adresat tuturor cetăţenilor români, atât celor de naţionalitate română, cât şi minorităţilor naţionale. Liderul PSD Covasna a mai făcut referire şi la drepturile minorităţilor, care „vor fi respectate cu stricteţe”, precum şi la autonomia teritorială: „Autonomia teritorială nu e prevăzută de Constituţia României, iar Constituţia trebuie respectată. Autonomia teritorială este o falsă problemă, există autonomia locală care asigură drepturile oricărei minorităţi”.
„Mircea Geoană este un model de politician care poate garanta că va fi mai bine dacă va ieşi preşedinte. Faptul că nu a venit în zonă nu înseamnă că nu e interesat de aceasta”, a conchis Horia Grama.
Nu în ultimul rând, liderul PSD Covasna invită, prin intermediul presei, cetăţenii români să participe duminică, 6 decembrie, în număr cât mai mare la vot.

Marius Obreja, preşedintele PNL Covasna: „Avem de ales între da şi nu, fără nuanţe”

Preşedintele PNL Covasna, Marius Obreja, a reafi rmat cele spuse de Horia Grama referitor la susţinerea candidatului la preşedinţie Mircea Geoană, spunând că „PNL îşi va ţine cuvântul şi va îndemna electoratul să voteze cu Mircea Geoană”. Totodată, Marius Obreja a adăugat: „Votul din 6 decembrie este un vot de tip referendum. Avem de ales între da şi nu, fără nuanţe. Văd că lui Traian Băsescu îi plac referendumurile. Am convingerea că Băsescu va pierde pe mâna unui referendum”.

Categorie: