Fiţi atenţi la CNS! Multă zarvă pentru nimic!


Deoarece şi eu împreună cu familia mea ne-am dat semnătura, nu pot lăsa fără comentarii articolul lui Gazda Zoltan, apărut în nr. 5722 al ziarului Haromszek în data de 08.07.2009, articol în cadrul căruia acesta vorbeşte despre necesitatea creării domeniului sic şi despre obstacolele care apar în cale.
Când am sprijinit această iniţiativă cu semnătura mea eram convins că de partea tehnică se vor ocupa specialişti şi că eu pot să pun la dispoziţia CNS-ului datele mele personale liniştit. Însă, din păcate, se pare că m-am înşelat, şi acum mă îngrijorez din cauza faptului că nu ştiu cine se va folosi de datele mele - criminalitatea informatică doar e la modă -, iar legea 677/2001 privind protecţia datelor personale nu mă poate proteja de infractori.
Întrebarea mea ar fi următoarea: cine îşi asumă răspunderea dacă datele personale vor fi folosite ilegal? Poate CNS-ul? Pentru că nu cred în ceea ce a scris Tulit Attila în nr. 5725 al ziarului Haromszek din data de 11.07.2009 însă cred că nimeni nu-şi va asuma răspunderea şi consecinţele juridice.
Mi se pare puţin ciudat faptul că, după toate cele întâmplate ei susţin (spun) în continuare că iniţiativa „sic” este susţinută de specialişti.

Încep să mă conving de faptul că toate se întâmplă ca de obicei, fi ind o încârligătură a CNS-ului, nu există nici măcar un obiectiv sigur, vrând doar să menţină atenţia publicului asupra lor.
Nu pot să-mi dau seama cine e „mai bolnav”, CNS-ul care nu protejează nici măcar pe cei care-l susţin sau Antal Arpad şi Tamas Sandor care au etichetat maşinile afl ate în proprietatea instituţiilor publice pe bani publici, total inutil.