Gică Agrigoroaie, preşedinte PRM Covasna: „UDMR şi-a băgat oamenii sub culorile PD-L”


Autor: 

Violeta Feldiorean

Conducerea fi lialei Covasna a Partidului România Mare, prin vocea preşedintelui Gică Agrigoroaie (foto), consideră inoportune schimbările politice efectuate la instituţiile deconcentrate din judeţ, socotind că trebuiau să primeze schimbările pe criteriul profesionalismului şi nu cel al competenţei.
Gică Agrigoroaie a declarat, miercuri, că „ar fi fost mai corectă o împărţire de 50-50 la sută a instituţiilor deconcentrate, dar PD-L s-a arătat slab din punctul acesta de vedere, iar UDMR şi-a băgat oamenii pe sub culorile PD-L”, făcând referire, printre altele, la Benedek Kaplar Gabor (membru UDMR până în primăvara lui 2009, când a trecut la PD-L ) , fost sub - prefect de Braşov, numit, recent, subprefect al judeţului Covasna.

Totodată, liderul PRM Covasna a amintit de reacţia liderilor maghiari din anii trecuţi, când, la schimbarea membrilor UDMR de la şefi a deconcentratelor, aceştia au aşezat tăbliţe de doliu în faţa instituţiilor, cu mesajul: „Şi din această instituţie a fost îndepărtat un conducător de etnie maghiară”. În acest context, Agrigoroaie este de părere că societatea civilă românească ar trebui să ia poziţie şi să protesteze vehement vizavi de modul defectuos în care şi-a început mandatul şi acest al IV-lea Guvern Boc.

„UDMR vrea desfiinţarea unităţilor militare din judeţ”

În altă ordine de idei, conducerea PRM Covasna respinge cererile autorităţilor locale de preluare a unităţilor şi terenurilor nefolosite din judeţ ale Armatei Române, susţinând că acesta este „un mod de a acapara aceste terenuri şi a desfi inţa unităţile militare, neacceptate de către liderii UDMR”.