Întâmplări comentate

6 septembrie 2011
Avertizorul public Dan Tanasă dezvăluie că pe frontispiciul Liceului Teoretic „Salamon Erno” din municipiul Gheorgheni, judeţul Harghita, apare stema Ungariei în basorelief. Ungurii sfidează suveranitatea României, iar ungurizatul director al liceului Mihai Lăcătuş (Mihalyi Lacatos) este foarte bucuros că ungurii îi batjocoresc neamul. Numai Asociaţia „Noi Românii” ia atitudine şi dă un comunicat de presă. Corespondentul Agerpres din judeţul Covasna, deşi l-a primit, refuză să dea ştirea.

O transmite către Radio Târgu-Mureş şi ştirea apare pe site-ul instituţiei sub semnătura Mara Deleanu. De asemenea, „Mesagerul de Covasna” se face că nu a primit comunicatul şi tace mâlc. Udemeriştii şi bastardul (cum s-a autodenumit într-o recentă emisiune televizată) cu veleităţi de reprezentant al românilor, jubilează. Alături de el, întreaga redacţie Covasnamedia. Au reuşit să ascundă adevărul. Probabil vor fi premiaţi de udemerişti cu alte publicităţi scumpe pentru a putea în continuare să-i fraierească pe români.

8 septembrie 2011
Aflăm de la acelaşi avertizor că Alexandru Tamaş (ungurizat Tamas Sandor), într-un interviu acordat televiziunii Duna TV din Ungaria, explică cum, cu osârdie, folosesc ei, udemeriştii, limba ungară pe post de limbă oficială în mijlocul României. Domnul raportează succesele iredentismului unguresc sub flamura armatei ungare, arborată pe fundal. Nu putem decât să concluzionăm că ungurizatul dădea, public, raportul despre activitatea sa în România. Nu este clar dacă prin această intervenţie televizată cerşea şi mai multe fonduri pentru îndeplinirea obiectivelor ce au în vedere sfârtecarea României. Oare Maior Popescu o fi raportat căpitanului Băsescu ce se întâmplă pe vasul România? Oare ce o mai fi cu vasul Biruinţa? Biruinţa o mai fi a României? Până ne lămurim, trebuie să semnalăm că, la 8 septembrie 1944, Sfântu- Gheorghe a fost primul oraş eliberat din Transilvania de Armata Română. Au avut loc festivităţi la placa de marmură comemorativă montată pe frontispiciul Primăriei. N-am aflat să fi fost prezent şi autonomistul iubitor de Kosovo. Românii de curaj au fost şi s-au bucurat că istoria ne-a redat libertatea de sub talpa horthystă ale cărei crampoane mai sunt vizibile şi astăzi printre români neungurizaţi şi cei ungurizaţi. Ăştia din urmă par cei mai răi…

9 septembrie 2011
Autointitulatul bastard, ales de UDMR să fie preşedintele organizaţiei judeţene - deh!, e coaliţie - a PD-L, sare în susţinerea trădătorilor de ţară de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Covasna, pe care Igaş, expert în instalaţii cu sânge, îi apreciază. Ei au avut sânge în instalaţie să trădeze, ceea ce domnului Igaş îi place. Aşteptăm pentru vajnicii trădători ai românismului avansări ori măcar niscaiva decoraţii. Ce părere aveţi, domnule căpitan? Cursa e lungă şi aveţi nevoie de slugi, pardon supuşi. Ah! Biruinţă, unde eşti? Eu le-aş da un premiu în SIC. Cât despre domnul şef la PD-L Covasna, nu putem decât să remarcăm cum îşi bate joc de el site-ul Covasnamedia citându-l: „Ceea ce face genul acesta de oameni se poate numi terorism intelectual! Ar trebui să existe metode de pedeapsă pentru zvonaci şi răspândaci, în aceeaşi măsură vinovaţi pentru lansarea şi difuzarea de calomnii, injurii şi minciuni”. Deci, pentru că sunt mai mulţi, intelectualul spune „ceea ce face genul acesta de oameni”!!? În democraţie, comunicatorul cere pedepse pentru că oamenii spun public un adevăr!? Dumnealui nu sesizează că din stemele familiilor româneşti Ciorbea, Mircea, Muntean, lipsesc soarele, stelele, luna, inima şi ne vorbeşte de terorism intelectual al celor ce spun adevărul. Ar fi trist dacă la viitoarele alegeri vreun român ar vota roboţelul creat de UDMR, de care şi uniunea îşi bate joc din când în când şi din ce în ce mai des. O persoană, după asemenea performanţe intelectuale, ar pleca acasă. Roboţii, chiar şi cei nereuşiţi, rămân, că doar de aia au fost creaţi.

11 septembrie 2011
Un agitator, catalogat de unii istoric literar, Tompa Laszlo, începe un turneu prin oraşele româneşti din Transilvania pentru a vorbi despre Trianon. Organizatori, prietenii românilor, Mişcarea Tinerilor din cele 64 de Comitate. Ungurii îi consideră extremişti, dar poliţiştii şi procurorii români îi iubesc, îi păzesc. Tema conferinţei susţinută de istoricul literar are numele „Ceea ce toată lumea ar trebui să ştie despre Trianon”. Nu am înţeles dacă e o prezentare în scop de promovare turistică a Trianonului ori o descriere amănunţită a costumelor purtate de locuitori. Cert este că mai bine deschideau un foileton în „Click” ori „Can-Can”, că toată lumea afla, fără atâta bătaie de cap cu deplasările. Cu siguranţă ar fi aflat şi Ioan şi Albert şi Silviu şi..., ceea ce Tompa vrea să se ştie despre Trianon. E periculos, pentru adevăr, să faci literatură pe seama adevărului istoric mai ales când aceasta este SF.

14 septembrie 2011
Apare confirmarea publică a faptului că UDMR a pus stăpânire pe PNL, în judeţul Covasna. Românii, dacă votează PNL, la alegerile locale de anul viitor, aleg tot lupii udemerişti, care dacă îşi schimbă părul nu-şi schimbă şi năravul. Nu putem decât să felicităm USL-ul, pe domnii Ponta şi Antonescu, care într-o formă, politică nu?, ne-au lăsat iar pe mâna udemeriştilor. Nu putem să le zicem nimic de dragul uniunii, dar de dragul unirii putem oare? Să mai vorbim şi de dragul Ţării? Nu ne rămâne decât să le urăm succes în alegeri românului Ciprian (ungurizat Cziprian) şi „românului” Mădălin. Noi vom lupta. Iar lupta o vom duce cum ştim noi.

15 septembrie 2011
Liderii excepţionali ai UDMR, cei apreciaţi de unii a fi nişte politicieni foarte serioşi, buni negociatori (după unii, buni şantajişti), deştepţi, etc., au dat dovadă de o lipsă de crez democratic pe care noi o ştim de mai bine de 20 de ani. Dumnealor ar fi dorit ca un nou partid al ungurilor să nu fie validat de justiţia română. După dumnealor, când sunt mai multe partide nu se pot apăra democratic drepturile minorităţii ungare. Ei erau singurii deţinători ai adevărului luptei ungurilor pentru dezmembrarea statului numit România. Uniunea Culturală contestă înfiinţarea unui nou partid care îi ia pâinea de la gură! O bucăţică semnificativă de pâine i-a luat-o şi PCM, acum râvneşte şi PPMT. Poate autorităţile îndrituite se gândesc să nu vă mai lase să participaţi la alegeri, că nu aţi fost niciodată partid, după lege, ci o uniune culturală. Acum minoritatea ungară are două partide legal constituite, dumneavoastră pe unde sunteţi? Ah!, am uitat, sunteţi la guvernare. Cum unirea face puterea, cred că veţi deveni partid foarte repede şi veţi constitui, împreună cu PCM şi PPMT, o UUR (Uniunea Ungurilor Români) ori UURT (Uniunea Ungurilor Români din Transilvania), ca nu cumva câţiva dintre voi să nu mai poată jumuli România. Aşa cum a fost şi după lovitura armată din decembrie 1989, la vremuri noi tot voi. Uiuiu şi aoleu!
Alt eveniment care are ca obiectiv mistificarea adevărului. Agerpres ne spune că „Partidul Civic Maghiar (PCM) va distribui, începând de joi, 250.000 de cărţi poştale în judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, prin intermediul cărora doreşte să îi determine pe secui şi ceangăi să se declare maghiari la recensământul populaţiei care va avea loc în luna octombrie”. Pentru respectarea adevărului istoric, noi propunem autorităţilor să tipărească formularele de recensământ înscriind sintagma minoritatea ungară, şi nu maghiară. După cum bine se ştie din documente, „maghiarii” sunt persoanele aparţinând altor neamuri care au fost ungurizate. Se ştie foarte bine că la nivelul statelor europene nu apare denumirea de maghiar, ci aceea de ungar, ungur, Statul Ungar. Cum pot avea Ungaria, poporul ungar, ungurii, o minoritate în România, numită minoritatea maghiară, şi nu minoritatea ungară? Numai ungurii nu ştiu de lucrarea ce a fost pusă în aplicare de autorităţile statului ungar, aparţinând lui Anton Huszar, „Românii din Ungaria”, scrisă la 1907, „spre întrebuinţare confidenţială” şi care cuprindea pe lângă ample informaţii despre viaţa românilor din Transilvania şi „planul de maghiarizare, respectiv de desfiinţare a acestora prin măsuri de stat”. Ungurii neagă existenţa acestui plan, dar din păcate pentru ei două exemplare ale cărţii se află în România. Onisifor Ghibu a scris mult despre plan. Iată că domnii noştri, maghiarizaţi, adică ungurizaţi, se ţin de el. Vor să ungurizeze şi după aia spun că sunt maghiari. Cine mai înţelege ceva?

16 septembrie 2011
Simpaticii udemerişti, pe numele lor ungurizat Sandor Tamas şi Arpad Antal, au organizat o întâlnire între personalităţi din Tirolul de Sud şi adepţii autonomiei pentru judeţele Covasna, Harghita şi Mureş. Scopul a fost să înveţe dumnealor cum se obţine autonomia de la cei ce au obţinut acest deziderat. Excelent! Ş-or fi zis ei. Numai că vajnicii luptători pentru dezmembrarea României sub pretextul autonomiei au primit, cum se zice prin popor, o palmă cu piciorul. Prof. univ. Christoph Pan, reprezentantul etniei mai numeroase din Tirolul de Sud, le spune: „Unde se doreşte o autonomie, nu trebuie uitat faptul că aceasta nu se poate realiza decât prin dezvoltarea economică pe care o aduce „pacea socială”. În plus, minoritarii de aici - românii, trebuie convinşi prin exemple reale că autonomia este şi în beneficiul lor, adică trebuie ofertaţi, să îşi ştie clar drepturile, să ştie că nu se va atenta la cultura lor, la identitate. Autonomia nu va fi însă posibilă fără aceste lucruri, fără acordul de la Bucureşti şi al populaţiei române locale”, după cum relatează Monica Vajna. Doamna Vajna mai consemnează un fapt deloc de neglijat, motiv pentru care personal îi mulţumesc, şi anume: „Vorbitorii şi-au susţinut însă poziţiile din prezentări, subliniind clar că autonomia nu poate fi obţinută prin forţă şi conflicte, ci doar cu acordul minorităţii române, care trebuie convinsă prin argumente solide şi reale de avantajele acesteia”. Tamas şi Antal când au văzut cum au luat-o pe cocoaşă de la reprezentanţii autonomiei din Tirolul de Sud, au început ei să le explice tirolezilor cum vor impune ei autonomia, cum speră ei ca românii să înţeleagă că ungurii sunt stăpânii şi ei, românii, sclavii. Cum o să ne convingă ei de superioritatea culturii ungureşti şi cum 20 de milioane de români vor înţelege că ei, ungurii, au nevoie de autonomie şi de 400.000 de sclavi pentru dezvoltarea economică şi culturală. Le vor spune ei celor 20 de milioane: Staţi liniştiţi, în 10 ani sau poate mai repede, toţi vor fi ungurizaţi, prin metoda maghiarizării. Noi avem metode testate chiar recent de Horty, între anii 1940 şi 1944, iar udemeriştii, după 1989, au obţinut succese remarcabile. Ce, aţi uitat de Raportul Harghita- Covasna, care ne confirmă? E drept că l-am ascuns prin arhivele Parlamentului României, dar îl scoatem dacă e nevoie să vă convingem. Un amendament pentru tirolezi, dacă ne e permis. Nu văd cum nu ni s-ar permite. Românii în zona care chipurile vrea autonomie, nu sunt minoritari români. Românii, în ţara lor, sunt, datorită ungurizării permanente, mai puţini şi atât. Ei sunt reprezentanţii majorităţii şi, deci, majoritari. Să nu se amestece noţiunile, pentru a nu cădea în eroare! Autointitulatul comunicator s-a băgat în seamă, aberând: „Am fost prezent la această discuţie în calitate de jurnalist şi specialist în comunicare, nu de politician. Consider că este o laşitate să eviţi o întâlnire pe care o propun nişte reprezentanţi ai minorităţii italiene din Tirolul de Sud. Cred că noi românii trebuie să fim la fel de gazde aici în Covasna cât pot fi şi autorităţile maghiare. Este o chestiune de prost gust, de lipsă de educaţie sau de maximă laşitate ca atunci când îţi intră cineva în casă - duşman ori prieten - să fugi în fundul curţii şi să te ascunzi într-un coteţ, în loc să ai puterea să îl inviţi la masă şi să poţi să discuţi cu el. Am văzut că sunt români care pot susţine o discuţie legată chiar şi de o probleme sensibilă fără a fi trădători sau vânzători de ţară şi care pot argumenta altfel decât cu pumnul în piept că există multiple variante de convieţuire”. Ce ne comunică domnul comunicator? Că în judeţul Covasna sunt autorităţi maghiare. Domnule comunicator, dumneata faci terorism intelectual. Cum pot fi autorităţi maghiare în statul naţional unitar România? Ei sunt cetăţeni români de naţionalitate ungurească. Sunt autorităţi româneşti! Doamna Vajna, nu aţi râs? Nu cumva l-aţi publicat ca să ne dezmeticim că acest individ nu comunică, ci doar terorizează intelectual, atât pe unguri cât şi pe români, de maghiari nu mai vorbim, cu aberaţiile sale? Vă mulţumim că ne confirmaţi ceea ce ştiam. Nu mai e necesar să-l băgaţi în seamă, că nu mai obţinem autonomia. E un sabotor al autonomiei!

19 septembrie 2011
Episcopul care nu a primit harul de la Dumnezeu, a început activitatea politică în cadrul partidului ce l-a înscris juridic. S-a apucat să facă o nouă împărţire etnică a Ardealului. Suntem în plin film SF! Iată: „Centrul partidului nostru va fi în Ardeal şi nu în Bucureşti, cum este cel al UDMR-ului. Noi niciodată nu vom da explicaţii de la Bucureşti, că de ce nu se poate asta sau aia. Obiectivul nostru este reconstrucţia Ardealului, incluzând aici şi Ţinutul Secuiesc. De aceea, sloganul partidului nostru va fi: Ardealul este al ardelenilor, Ţinutul Secuiesc este al secuilor”, a declarat Tokes citat de „Magyar Hirlap”. Am priceput. Secuii nu sunt ardeleni. Ungurii or fi ardeleni? Dar ceangăii, de care sunteţi atât de interesat să-i ungurizaţi? Estul Moldovei o fi Ardealul de peste munţi? Lămuriţi-ne, stimate episcop al diavolului. Până atunci, vă dorim ca partidul dumneavoastră maghiar din Transilvania să fie votat numai de toţi secuii, vreo câteva sute. Atât. Să fie sănătoşi toţi ardelenii, ungurii, maghiarii, secuii, ceangăii şi românii! Să ne ajute Dumnezeu drăguţul să mai vorbim!

Categorie: