Întâmplări comentate - nr. 237

30 decembrie

 • Pentru a intra cu bunăvoie în 2012 s-au gândit corifeii luptei pentru autonomia judeţelor Covasna, Harghita şi Mureş, Pantelimon şi Guruianu, să lanseze un concurs numit „Un român şi un maghiar, împreună, la Viena”. Adică, istoric vorbind „Un român şi un român ungurizat, împreună, la Viena”. Asta e multiculturalitate? Nu. E încă o acţiune de ungurizare! Atenţie, părinţi! Asociaţia asta, „Ecou”, a cam luat drumul antiromânismului, se pare doar de dragul arginţilor şi spre orgoliul personal al unor profesori. Mai e timp de atitudine sănătoasă!
 • Omul de afaceri etno-business, Arpad Antal, e deranjat că jurnaliştii din Bucureşti aduc la cunoştinţa ţării acţiunile sale iredentiste. De fapt, el e bucuros că e băgat în seamă şi astfel stăpânii Budapestei află cât de ataşat este cauzei. Faptul că el de când se ştie ciocneşte de două ori în noaptea de 31 decembrie, e o ipocrizie. Noi ciocnim paharele de mult mai multe ori, dar toate pentru neamul românesc. El numai de două ori, unul şi unul!? Pragmaticul ăsta e aşa de absorbit de sarcini că ciocneşte numai de două ori, în rest dă-i şi luptă, dă-i şi luptă.

1 ianuarie

 • Tăierea Împrejur cea după Trup a Domnului; Sfântul Vasile cel Mare. Prilej de bucurie şi sărbătoare pentru credincioşii ortodocşi români. Noi nu sărbătorim un calendar, ci sensul duhovnicesc al zilei! Mulţi sunt în biserici la ora 0 pentru a participa la Te Deumul de mulţumire şi la ora 9 la Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare. Aşa începem un nou an calendaristic! Dacă n-am făcut-o până acum, este timp ca de acum încolo să ne îndreptăm pe calea cea dreaptă.

2 ianuarie

 • Citim pe site-ul www. foaienationala.ro un articol al colonelului (r) profesor Claudiu Aiudeanu, cu titlul „Aşa nu se mai poate!!! - UDMR-ul şi PCM-ul, duşmani declaraţi ai statului naţional unitar român - 2011”. Celor ce au acces la internet, recomandăm citirea în integralitate a articolului. Noi semnalăm două adevăruri afirmate de profesorul Aiudeanu: „În aceste zone controlate de UDMR ofensa la adresa statului naţional unitar român este prezentă pretutindeni şi este ridicată la rang de mare cinste!!!” şi „parlamentarii udemerişti nu mai au ce să caute în Parlamentul României, întrucât au încălcat Jurământul faţă de ţară şi popor, cuprins în Legea 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor, care este următorul: „Jur credinţă patriei mele România, jur să respect Constituţia şi legile ţării, jur să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României...”. Concluzia, la care subscriem, este „Aşa nu se mai poate!!!” (sublinierile autorului).

3 ianuarie

 • Agerpres: „Zeci de mii de persoane - 100.000, potrivit organizatorilor (70.000, afirmă observatorii) - au manifestat luni seara la Budapesta împotriva premierului conservator Viktor Orban, mobilizare fără precedent la apelul partidelor de stânga şi ecologiste, precum şi a societăţii civile” şi „Manifestanţii au scandat sloganuri împotriva lui Viktor Orban, agitând pancarte cu inscripţii ca „Destul!” , „Dictatura Orban!” , „Orbanistan!”, „Victor Orban şi servitorii lui au făcut ca Ungaria să ajungă dintr-o ţară promiţătoare în locul cel mai sumbru al Europei”, a comentat înainte de începerea manifestaţiei deputatul socialist Tibor Szanyi”. Să nu ne amăgim şi să ne bucurăm. Oricâte probleme interne ar avea ungurii, gândul lor de a anexa Transilvania Română nu va dispărea indiferent cine va conduce Ungaria! Alexandru, Dumitru, Gheorghe, Arpad, Frumosu’ şi ceilalţi etno-business-mani ungurizaţi vor avea finanţare.
 • Poate aţi auzit cum vuia presa despre primul român făcut cavaler de regina Marii Britanii, domnul George Iacobescu. Prilej de bucurie şi nu de mândrie, mândria fiind un păcat mare. Şi noi ne-am bucurat, dar Aurel I Rogojan, un om posesor de cunoştinţe, ne-a adus cu picioarele pe pământ, ca să zic aşa, trăgându- ne de atenţie că este, de fapt, al doilea. În Cotidianul.ro, dumnealui scrie: „În cea mai pură şi specifică manieră a nechemaţilor în presa autohtonă: jumătate adevăr, jumătate minciună. George Iacobescu nu este primul cetăţean britanic de origine română înnobilat de Coroana Britanică. Dar antipresa din România nu ştie. Ea pluteşte în marea propriei ignoranţe, a lenei pentru studiu şi documentare, a iresponsabilităţii cu care se aruncă în spaţiul comunicării publice ştiri-sentinţă, fără a fi verificate”. Argumentează: „Primul român cetăţean britanic care a primit titlul de „Sir” a fost Mihai Cârciog, unchiul cunoscutului patron de presă, cu acelaşi nume, care la începutul anilor ‚90 a înfiinţat, împreună cu Cornel Nistorescu, Ion Cristoiu ş.a., revistele „Expres”, „Expres Magazin”, „Infractorul”, „Telegraf” - Constanţa, „Academia Caţavencu”, „Cuvântul”, „VIP”, posturile Tele 7abc, SOTI Neptun, TV89 Timişoara şi cotidianul „Evenimentul zilei”. Frapantă este încheierea articolului: „... numărul românilor care au fost învestiţi cu înaltul titlu onorific britanic „Knight Bakelor”, aristocratic prin excelenţă, este incomparabil, insignifiant chiar, faţă de duzinile de cavaleri ai Légion d’Honneur, deschisă tuturor, şi nu numai nobililor, funcţionarilor, bogaţilor şi celor cu influenţă. Dacă francezii au conferit cel mai înalt titlu al Republicii cu preponderenţă unor români pentru merite culturale, britanicii i-au avut în vedere numai pe acei români cu cetăţenie britanică, ale căror merite s-au cuantificat pe scara prosperităţii economice a Regatului Unit” (sublinierea noastră). Mulţumim lui Dumnezeu că ne păzeşte să nu fim comerciali, ca autointitulatul „cel mai important ziar din judeţ”, cu referire la judeţul Covasna. Români, „lauda de sine nu miroase bine”, nu-i aşa?
 • Ceea ce avertizau, în anul 1990, românii trăitori în judeţele Covasna şi Harghita care s-au împotrivit separării şcolilor pe criteriul etnic, din nefericire se întâmplă! Citim pe Ziare.Com, în anul 2012, rezultatul politicii duse de Iliescu- Roman-Stolojan, Constantinescu-Ciorbea-Vasile, Iliescu-Năstase, Băsescu-Tăriceanu- Boc. Aşadar, Levente Petru (ungurizat - Levente Peter), jucător de hochei selecţionat în echipa naţională a României, acuză: „Nu cunosc imnul României. Îmi este greu să comunic, abia înţeleg câteva cuvinte. Am crescut într-o comunitate maghiară şi îmi este imposibil să vorbesc română. Am făcut câteva ore de română la şcoală, dar nu este suficient ca să învăţ limba”. Vedeţi stimabili politicieni români, sau ce o-ţi fi, că toţi liderii udemerişti mint? Au creat o enclavă de români ungurizaţi, pe care i-au educat în spirit antiromânesc, şi nu le-au dat posibilitatea să înveţe limba oficială a statului în care trăiesc, cu complicitatea lui Iliescu, Roman, Stolojan, Constantinescu, Hrebenciuc, Ciorbea, Vasile, Tăriceanu, Boc şi alţii din umbră. Nu săracul Levente Petru, ci cei care l-au adus aici, mult mai mulţi decât cei menţionaţi, trebuie traşi la răspundere, trebuie întrebaţi, trebuie anatemizaţi. Levente Petru este o victimă limpede a ungurizării practicate în România din 1990 încoace. Cei ce-l apostrofează dur pe hocheist nu văd pădurea de copaci! Nouă ne e milă de acest tânăr, căzut victimă udemerăilor şi ignoranţei responsabililor de soarta României aflaţi la conducere succesivă din 1990. Poate vă deşteptaţi români şi luaţi atitudinea firească faţă de politicienii iresponsabili. Rugaţi-vă pentru Petru! Rugaţi-vă şi pentru ceilalţi, să le vină mintea la cap. Domn Băsescu, dacă mai hăhăiţi şi la acest rezultat al reformei învăţământului, în care recomandaţi studierea limbii române ca pe o limbă străină pentru cetăţenii României, credem cu tărie că nu sunteţi român şi aveţi în vedere interese străine! Tare am dori să fim contrazişi de fapte şi nu prin Hă! Hă! Hă!.
 • În autointitulatul „cel mai important ziar românesc din judeţul Covasna” apar dorinţele (ce se vor a fi împlinite în anul 2012) unor oameni trăitori în judeţ. Nu judecăm, doar comentăm. Ne-a impresionat plăcut dorinţa doamnei Rodica Floroian, institutoare (nu institutor) la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” (nu CNMV), care dorea ca oamenii să fie mai buni, mai înţelepţi, să dăruiască mai mult decât primesc. Pentru domnia sa, nu-şi dorea mai mult decât ce dorea pentru toţi. Ne-a plăcut mult, pentru că este o dorinţă creştinească autentică! Să dea Dumnezeu cât mai mulţi oameni să devină aşa! În contrast, am citit că Arpad Antal, care după ce ameninţă în 2011 cu un nou Kosovo comunitatea al cărui primar este, doreşte să vadă oameni zâmbitori pe străzi, care să se salute şi să-şi spună din când în când mulţumesc (rar - n.n.). Întrebarea noastră este de ce nu de fiecare dată când se întâlnesc? Pragmaticul asta doreşte, să ne salutăm rar, ca din tranşee, când dorim un armistiţiu? Mai subtilul său coleg de uniune culturală, Lorinţ Zigmond, are dorinţe de bine pentru toţi covăsnenii şi vizitatorii oraşului staţiune. Mulţumim! Domnul care se află sub Ervin Gheorghe, Valentin Ionaşcu, doreşte ca în anul 2012 să aibă o întâlnire cu doamna Elena Udrea, pentru a simplifica nişte proceduri. Vrea, după ce se întâlneşte cu Elena, să se întâlnească şi cu Valeriu Tabără, pentru niscaiva subvenţii şi clarificări privind accesarea de fonduri europene. Cică tot pe plan profesional, vrea să înceapă un drum forestier între Întorsura-Buzăului şi Dobârlău (un drum forestier deja existent, pe care în 2010 am circulat chiar cu o Dacie - n.n.) Dumnealui, pentru a ajunge primar la Întorsura-Buzăului, doreşte să asfalteze drumuri forestiere!? Dar domnule de sub Ervin Gheorghe, vă informăm că există deja drumul judeţean dintre Întorsura-Buzăului şi Valea-Mare, care aşteaptă de ani buni asfaltarea şi care scurtează semnificativ distanţa până la Sfântu- Gheorghe. Aveţi cumva vreo vilă mult mai sus de Floroaia? Am înţeles că sunteţi un vizionar globalist când le-aţi urat românilor din toate colţurile lumii, deşi lumea se află pe o sferă lăsată de Dumnezeu, dar dintre românii din Depresiunea Buzaielor vă interesează doar familia şi prietenii? Ne bucurăm că aţi amintit şi de colegi (COLÉG, -Ă, colegi, - ge,Persoană care învaţă, activează, munceşte împreună cu altele într-un anumit loc, considerată în raport cu acestea. Sursa: DEX ‘98”). Ei sunt în Prefectură şi la PDL, dar nouă, românilor de aci, aveţi ceva să ne uraţi, ori ne urâţi? Mai departe, citim şi ne întristăm că o elevă îşi doreşte cât mai multe petreceri pentru că la 18 ani şi distracţia e importantă. Ne întristăm că-şi doreşte să înveţe cât mai mult pentru a avea note bune. Noi o sfătuim să înveţe nu pentru note bune, ci pentru a-şi deschide orizonturile cunoaşterii, e mult mai folositor. Distracţiile cu măsură să fie, că nu sunt importante. Ah! Urmează intelectualul Guruianu, care a venit de la Brăila ca să le spună tinerilor covăsneni, plecaţi în lume sau în ţară, că îi aşteaptă la Sfântu- Gheorghe pentru a face „din acest oraş un loc în care să domine spiritul normalităţii, al comunităţii şi al multiculturalităţii”. Brăilene! Domnule Guruianu, băgăm de seamă că multiculturalitatea adevărată a municipiului Brăila v-a dat afară, că habar nu aveţi de ce înseamnă asta. V-au recuperat udemerăii de pe drumuri şi v-au făcut unealtă pentru a promova nişte termeni pe care nici la mama dumneavoastră, acasă, nu i-aţi înţeles. Ce-ar fi dacă aţi studia multiculturalitatea Dobrogei? Aţi mai promova oare iredentismul ungar îmbrăcat în haina multiculturalităţii? Dacă da, atunci v-aţi ridicat vălul singur şi e trist pentru comunitatea Brăilei ce v-a livrat pe lume. O comunitate demnă mai are şi…, că fără ei nu se poate, am fi în Rai fără niciun efort personal. Noi vă dorim ca în anul 2012 să veniţi la adevăratele valori creştine! La Adevăr! Ioi! Ioi! Am ajuns şi la Ervin Gheorghe, cel peste Ionaşcu, care doreşte „Normalitate în viaţa politică, cea socială, dar şi în convieţuirea dintre diferitele etnii”. Oameni buni, vă rog să ne iertaţi, dar suntem nevoiţi să-i arătăm lui Gheorghe sensul cuvintelor. NORMALITÁTE s. f. 1. caracterul a ceea ce este normal. NORMÁL2 ~ă (~i, ~e) 1) Care este în concordanţă cu norma; conform normei; firesc; natural; obişnuit. Ce spun dicţionarele e una şi ce înţelege Ervin e alta, cu siguranţă! Credeţi că Ervin Gheorghe va acţiona el pentru normalitate (lege, firesc)? Am dori să ne înşelăm, dar credem că la sfârşitul lui 2012 va spune că nu a înţeles normele şi de aia nu a dat normalitatea. Face ca în crâşmele cu patroni perfizi, care afişează mare: „Mâine dăm băutură gratis!”. Doamne, ce bine ar fi dacă s-ar ocupa de ce a învăţat la şcoală şi nu de ce a învăţat de la UDMR! Citim cu stoicism şi dorinţele unui tânăr acţionar, care după părerea noastră transmite patronilor săi un mesaj interesant. Iată: „În anul 2012 o bună parte din planurile mele profesionale depăşesc graniţele judeţului şi chiar ale ţării. Îmi doresc totuşi să am puterea şi motivaţia de a rămâne ancorat şi în realităţile covăsnene…” (sublinierea noastră). Românii nu stau în calea afirmării tale profesionale, acţionarule! Care ar fi motivaţia să rămâi ancorat? Nu ne-ai spus. Câtă pudoare ai! Dar parcă cerşeşti motivaţia! Apoi faci oferta ta stăpânilor care ar trebui să-ţi mărească motivaţia, spunând că doreşti „a contribui în continuare la ceea ce trebuie să reprezinte comunitatea covăsneană dominată de normalitate, bun simţ şi multiculturalitate. De asemenea îmi doresc să reuşim să facem în continuare presă românească de calitate în Covasna, în ciuda prostituţiei de doi bani practicate de unii pe această piaţă. Sper ca produsele noastre, Observatorul de Covasna şi www. covasnamedia.ro să reuşească să evolueze în continuare calitativ şi cantitativ, oferind mereu mai mult publicului nostru care în anul ce-a trecut ne-a răsplătit cu fidelitate, precum şi clienţilor şi partenerilor noştri cărora le mulţumesc în avans” (sublinierile noastre). Deci, vorbeşti de normalitate ca Gheorghe, de multiculturalitate ca Guruianu şi o fi bunul simţ contribuţia ta? E neadecvat. Patronii tăi, acţionarule, nu au nevoie de el. Îi încurcă! Şi de ce ţi-ar da motivaţii mai mari din moment ce tu afirmi că un produs mass-media are public fidel, clienţi şi parteneri, cărora le mulţumeşti în avans (ce inepţie!)? Lămureşte-ne, te rugăm, în produsele tale, cine e publicul, cine sunt clienţii şi cine sunt partenerii. Să fii sigur că nu vom crede dacă ne spui că publicul sunt românii pe care vreţi să-i atrageţi spre autonomie teritorială pe criterii etnice şi nu economice cum e în Tirolul de Sud, clienţii sunt de la Budapesta şi finanţează UDMR, PCM şi partidul lui Vasile Tocheş, iar partenerii firmele pe care le constrângeţi prin pârghii oculte cu ajutorul portavocii cu cip încorporat. Uau! De ce ţi-e frică de prostituţia de doi bani? Scade cumva preţul la prostituare şi prostituarea ta rămâne fără o motivaţie consistentă? Fii antenă! Noi nu te primim nici dacă ne plăteşti tu de pe urma veniturilor realizate din profesie. Cu aşa acţionar, mai bine lipsă! Dumnezeu să te binecuvânteze! Ne rugăm lui să te ierte că nici nu ştii ce faci! Of! Grea zi!

4 ianuarie

 • Lecţia domnului Emeric Jenei dată în Evenimentul zilei: „Indiferent de originea pe care o ai, trebuie să aperi şi să respecţi culorile echipei pe care o reprezinţi. Eu sunt de origine maghiară şi mă mândresc cu asta, dar am respectat întotdeauna culorile României, ţară al cărei cetăţean sunt. Ca să vă dau un exemplu, când am fost cu Steaua la Budapesta pentru meciul cu Honved, ziariştii unguri au început să-mi pună întrebări în maghiară. Dar eu le-am vorbit în română ungurilor, explicându-le că fac asta deoarece sunt oficial al Stelei, reprezint acest club. De vină pentru scandalul de la naţionala de hochei e educaţia pe care au primit-o aceşti jucători. Nu îi obligă nimeni să cânte imnul României, dar din respect pentru tricoul pe care îl poartă, nu trebuia să-l intoneze nici pe cel al Ungariei. Au greşit din punct de vedere moral”. Mulţumim că ne confirmaţi ceea ce am spus şi noi din 1990 încoace, de vină e educaţia. Domnule Băsescu, ce spune comisia prezidenţială?

5 ianuarie

 • George Damian e de părere, pe site-ul ZiaristiOnline.ro, că românul ucis de ruşi, Valentin Pisari, „poate fi eroul care i-a scos pe ruşi de pe malul Nistrului”. Subscriem în totalitate. România trebuie să joace cu abilitate această oportunitate jertfelnică. Doamne, luminează-ne, ajută-ne, miluieşte- ne!
 • dcnews.ro scrie: „Surse din interiorul Liceului „Marton Aron” au declarat faptul că stema Ungariei a fost amplasată pe faţada Liceului „Marton Aron” la presiunea primarului din Miercurea- Ciuc, UDMR-istul Raduly Robert”. Ne rugăm Domnului pentru Robert Radu (ungurizat - Raduly), să-l ierte pentru faptul că-şi trădează neamul din care provine. Din istorie am aflat că ungurizaţii sunt mai răi decât ungurii pentru simplul fapt că vor să-şi întărească noua opţiune în faţa stăpânilor, să-şi demonstreze loialitatea pentru a fi acceptaţi şi apoi răsplătiţi. Un pierdut avid de bani! Noi te iertăm, nu te uităm, te consemnăm şi nu ne răzbunăm, deoarece „răzbunarea e numai a lui Dumnezeu”. De acum plângem pentru tine, vai ş-amar când o să afli adevărul. Cum crezi că vei fi judecat? Pentru sufletul tău ar fi bine să meditezi.

6 ianuarie

 • Agerpres informează că Vasile Tocheş (ungurizat - Laszlo Tokes) se roagă de Băsescu ca în noua lege electorală să asigure lor, ungurizaţilor (maghiarilor), reprezentare parlamentară. Să urmărim ce se întâmplă şi să votăm responsabil pentru neam. Cât mai mulţi la vot, e cheia succesului pentru români.
 • Cotidianul.ro ne aduce la cunoştinţă că Partidul Popular Maghiar din Transilvania, împreună cu colaboratorii, lucrează la un plan numit „Planul Miko Imre” pentru autodeterminarea economică a Transilvaniei”. Dorinţa lor de rupere a Transilvaniei din România este afirmată deschis. Ar trebui ca şi cei care conduc statul nostru românesc să acţioneze adecvat. Stimaţi conducători, nu ne lăsaţi pe noi să apărăm România. V-am ales pe voi, chipurile cei mai buni, să apăraţi interesele neamului românesc. Faceţi-o, aleşilor!

7 ianuarie

 • Sărbătorim smeriţi!

8 ianuarie

 • Veste bună adusă de pe Romanian Global News. Pentru prima dată după aproape 200 de ani, românii din comuna Bor, Timoc, au sărbătorit Naşterea Domnului şi Crăciunul rugându-se împreună cu preotul Anton Isac la Sfânta Liturghie, în limba română. Doamne ajută!

9 ianuarie

 • Veste rea adusă de topliţeni prin intermediul Romanian Global News. Asociaţia „Glasul Călimanilor” - Preşedinte Mircea Puiu; Fundaţia Culturală „Dr. Miron Cristea” - Preşedinte Ilie Şandru; Asociaţia „Radio Ardealul” - Preşedinte Ioan Platon, au aflat că Csibi Barna corespondează cu Ambasadei Palestinei la Budapesta. Iată subiectul: Cibiche solicită Ambasadei Palestinei de la Budapesta să îi dea documentele de care s-au folosit palestinienii ca să intre în ONU pentru a le valorifica „în lupta poporului secui pentru autodeterminare, care trăieşte ca naţiune în Centrul Europei sub opresiunea statului român, fiind constrâns la dispariţia fizică a graniţelor sale din 1918, odată cu încetarea Primului Război Mondial” - citat din scrisoarea lui Csibi Barna către Ambasadă. În data de 25 noiembrie 2011, Ambasada Palestinei la Budapesta, prin secretarul ei, Selim Mira, îi răspunde extremistului maghiar şi-l asigură de întregul sprijin, precum şi de faptul că urmăreşte îndeaproape acţiunile sale, sens în care îi şi pune la dispoziţie documentele cerute. Deh! Mulţi prieteni avem. Fereşte-ne, Doamne!

10 ianuarie

 • Primim de la un cititor din Târgu-Mureş Monitorul Oficial al României din 23 decembrie 2011. Citim că Autoritatea Electorală Permanentă a controlat UDMR la bani. Aflăm că UDMR, ca formaţiune politică, a primit de la bugetul de stat, în anul 2010, frumoasa sumă de 20.882.660 lei. Este de notorietate că UDMR nu este formaţiune politică, ci o organizaţie nonprofit. Cu siguranţă ei primesc bani de la buget şi pentru că sunt o organizaţie care reprezintă o minoritate. Din câte ştim, e ilegală această dublă finanţare. Ce ziceţi, doamnă Kovesi şi domnule Morar? Uite unde se duc, ilegal, banii românilor, pe finanţarea acţiunilor antiromâneşti. Halal conducători am avut şi avem. Oare până când? Trebuie ieşit masiv la vot! Nu de alta, dar să fie mai greu de furat.

11 ianuarie

 • Domnul Băsescu ţine conferinţă de presă pe tema noii legi a Sănătăţii. Are aerul omului bucuros, care a câştigat la cacealma cu Raed Arafat. La final concluzionează că sistemul de sănătate „Aşa cum merge, nu mai merge!”. Avem şi noi o întrebare către domnul Băsescu: Cu UDMR cum merge, mai poate merge?

12 ianuarie

 • Urăm multă sănătate domnului deputat Horia Grama! Cât mai multe realizări personale în 2012! Poate reuşeşte să obţină de la Scripcaru domiciliul în zona metropolitană Braşov, unde s-a mutat de 4 ani, construindu-şi o vilă pe credit. Te pomeneşti că Arpad Antal nu e de acord să plece din municipiu acasă şi vrea să-l chinuiască prin Sfântu-Gheorghe, unde stă pe la diverşi. Lăsaţi omul să meargă la casa lui, că doar are dreptul!

Categorie: