Întâmplări comentate - Nr. 238

12 ianuarie

 • Din Deva, Agerpres ne informează că Sindicatul Învăţământ Preuniversitar Hunedoara nu mai poate încasa cotizaţia sindicală prin reţineri directe pe statele de salarii ale cadrelor didactice sau prin borderouri cumulative emise pe şcoli. Aşadar, responsabilul cu reforma învăţământului, ministrul Funeriu, a dat o mână de ajutor sindicatelor din învăţamânt, punându-le la o cheltuială suplimentară. Dumnealui crede că dacă îngreunează activitatea sindicatelor, acestea se vor lăsa păgubaşe? Eu cred că se vor solidariza mai mult. Doamne ajută!
 • Păreri diverse pe tema Legii Sănătăţii, lansată în dezbatere publică, ale reprezentanţilor puterilor locale din judeţul Harghita. Singura persoană care se arată cu adevărat îngrijorată de diminuarea rolului SMURD este primarul Topliţei Române, Stelu Platon (foto). Iată declaraţia: „Acest SMURD, pus la punct de dr. Arafat, a putut să salveze viaţa unui om simplu. Ne întrebăm ce se va întâmpla când va veni un elicopter privat, care va costa foarte mult? Va trebuie să vindem o parte din ce avem ca să ne salvăm viaţa? (...) Eu sunt absolut convins că acest sistem nu va mai fi la fel, şi vorbesc şi din experienţa mea de fost manager al Spitalului din Topliţa”. Udemeriştilor, în schimb, li se fâlfâie de sănătatea comunităţii. Exemplu: Attila Antal, viceprimar al municipiului Miercurea-Ciuc, care declară cu seninătate că „municipalitatea nu are o viziune despre cum se cheltuie banii în sănătate şi consideră că banii din impozitele şi taxele contribuabililor ar trebui folosiţi pentru altceva chiar şi pentru parcuri cu flori”. Se pare că municipalitatea are doar viziunea de cum se cheltuie pentru maghiarizare. Adică pentru ungurizarea zonei. În rest, Dumnezeu cu mila! Se vede de la Budapesta diferenţa dintre aleşi şi aleşi.
 • Târgu-Mureş. Eugen Sasu anunţă ţara, prin intermediul Agerpres, că solicită renunţarea la pragul electoral pentru un motiv foarte simplu: aşa fiecare participant la alegeri are şanse egale. El defineşte lipsa pragului electoral ca fiind soluţia „cea mai democratică”. Dumnealui vrea să ajungă în Parlamentul României neştiind la nivel de începător gramatica limbii române. Ce o să înţelegi dumneata, stimabile, din ce se vorbeşte acolo? O să soliciţi traducător? Nu ai învăţat că „democratic” este un adjectiv care nu are grade de comparaţie. Ori eşti democratic ori nu eşti. Numai cei care au părăsit neamul pentru privilegii se cred „mai superiori” decât cei ce au rămas în neamul lor şi în credinţa ortodoxă în care sunt „mai inferiori”. Cred că eşti de acord, Eugen baci. Apropo, nu cred că dacă vei ajunge în Parlament îi vei ridica nivelul dezbaterilor din prezent, aşa cum nici udemeriştii nu-l ridică, ci-l duc în zona extremismului antiromânesc.
 • Se pare că Arpad Antal ascultă poveţele Mitropolitului Andrei Andreicuţ. Anul trecut, IPS Andrei a afirmat, la Cluj-Napoca, că o familie creştină trebuie să aibă trei copii. În conferinţa de presă susţinută azi, Antal vrea să finanţeze, din bugetul local, programul UDMR de sprijinire a familiei şi creştere a natalităţii. Ne întrebăm dacă fondurile le va jumuli încurajând numai familiile minorităţii sau şi pe cele ale majorităţii din comunitate.
 • Simţindu-se cu musca pe căciulă, primarul municipiului Sfântu-Gheorghe, comentează scrisoarea către preşedintele Băsescu a senatorului Dan Voiculescu, prin care acesta argumentează că românii sunt discriminaţi, dovada fiind şi faptul că niciunul dintre cei 119 funcţionari publici ai Primăriei nu este de naţionalitate română. Agerpres scrie: „Antal Arpad a ţinut să menţioneze că nu ştie de unde deţine Dan Voiculescu aceste informaţii în condiţiile în care pe niciun document nu este menţionată etnia funcţionarilor din instituţie. Citind lista angajaţilor, Antal a mai spus că nici el nu poate preciza cu exactitate care e român şi care maghiar, întrucât sunt şi nume mixte”. Altă invenţie a udemeristului, auzi, nume mixte!? Pentru toate inepţiile care le transmite publicului ori de câte ori nu ştie pe unde să scoată cămaşa când e prins cu ocaua mică, propun UBB să-i confere titlul de Doctor Honoris Pauza. Asta aşa, ca să fie şi mai fudul decât e acum acest etnobusiness- man. Noi suntem gata oricând să-i dăruim puţină ruşine, pentru că observăm că nu are deloc, şi oricum, puţină ruşine nu strică nimănui, ba din contră.
 • Aflăm că Ion Dumitru îşi marchează teritoriul precum felinele Africii. Am fi de acord, dar pute atât de tare încât e insuportabil. Vom căuta parfumul neutralizator.

13 ianuarie

 • Citim pe site-ul de ştiri B1.ro: „Cotidianul francez Le Monde a scris, vineri, că Ungaria condusă de premierul Viktor Orban se aseamănă cu România din perioada dictaturii lui Nicolae Ceauşescu. Jurnaliştii din Hexagon consideră că Europa nu a mai văzut din decembrie 1989 o transformare socială atât de radicală, stupidă şi ridicolă ca în Ungaria lui Viktor Orban”. Jurnaliştii francezi sunt în eroare. Ceauşescu a introdus principiul republicii în constituţie, nu l-a eliminat, cum a făcut Orban, de la 1 ianuarie 2012. Franţuzii, boemi de felul lor, cred că vroiau să scrie Miklos Horthy, dar le-a fost mai uşor de scris Nicolae Ceauşescu. Pentru ei nu contează documentarea, ci doar ştirea. Mai au de învăţat!

14 ianuarie

 • Aflăm de la Agerpres despre manifestări elegante şi pline de miez cultural petrecute la Budapesta. Cităm: „Liderul partidului radical naţionalist Jobbik, Gabor Vona a cerut ieşirea Ungariei din Uniunea Europeană, relatează MTI şi AP. (...) Liderul Jobbik a cerut ca Ungaria să organizeze un referendum, în care cetăţenii să decidă dacă mai vor să facă parte din Uniunea Europeană. Ca răspuns la apelul lui Vona, mulţimea a cântat „Să plecăm” şi „Jos cu Trianonul”. Manifestaţia, la care au participat circa 3.000 de susţinători ai Jobbik, s-a încheiat cu incendierea unui steag al UE”. Se vede treaba că o parte din unguri nu mai vor în Europa, deoarece au strigat să plecăm. Sunt chemaţi de stepele Asiei, de unde au şi venit. Eu nu înţeleg de ce nu se duc acolo, pe pământul lor strămoşesc, şi stau să tulbure liniştea noastră, a europenilor, cum o fac de 1.000 de ani, de când au venit. Dacă vor să plece, nu înţeleg ce au cu frumosul Trianon european?

15 ianuarie

 • Sărbătorim naşterea românului Mihai Eminescu. La această aniversare vă oferim un scurt fagment din opera sa nemuritoare. Să fim cu luare aminte la cele ce scrie Eminescu: „Biserica răsăriteană e de optsprezece sute de ani păstrătoarea elementului latin de lângă Dunăre. Ea a stabilit şi unificat limba noastră într-un mod atât de admirabil, încât suntem singurul popor fără dialecte propriu-zise; ea ne-a ferit de înghiţirea prin poloni, unguri, tătari şi turci, ea este încă astăzi singura armă de apărare şi singurul sprijin al milioanelor de români cari trăiesc dincolo de hotarele noastre. Cineo combate pe ea şi ritualele ei poate fi cosmopolit, socialist, nihilist, republican universal şi orice i-o veni în minte, dar numai român nu e” (M. Eminescu, Opere, vol. X, Editura Academiei Republicii Socialiste România, Bucureşti, 1989, pag. 187)”. Mulţumim Agenţiei de Presă Basilica.
 • Cotidianul.ro scrie că Vasile Tocheş a cerut susţinere din America pentru autonomia ungurilor din România. El a cerut spijinul fostului guvernator al statului New York, George Pataki. Acesta a spus că judeţele Covasna, Harghita şi o parte din Mureş sunt populate în proporţie de 90 la sută de vorbitori de limbă ungară, că spaţiul aparţine culturii ungare şi că Statul Român va da drepturi speciale acestei minorităţi şi va respecta minorităţile de pe teritoriul său. Se observă şi de către orbi cu ce informaţii false a fost împănat fostul guvernator. Dacă românii, oameni deschişi şi cu carte, cunosc şi vorbesc limba ungară, ei sunt imediat contabilizaţi la unguri. Recunoaştem stilul recensămintelor făcute în Transilvania la sfârşit de secol XIX şi început de secol XX, care au o trăsătură comună foarte puternică, aceea că sunt false cu privire la numărul mare de unguri. Tocheş se pare că nu a aflat că minciuna are totuşi picioare scurte, chiar dacă o practici sute de ani.

16 ianuarie

 • Toţi discută despre evenimenele din Bucureşti. Unii îşi mai văd, totuşi, şi de treabă.

17 ianuarie

 • Un articol interesant pe site-ul B1.ro. Iată un fragment: „Interdependenţa austro-ungară şi riscurile pe care aceasta le presupune este un pericol aproape la fel de mare pentru moneda europeană ca şi falimentul grec. Problema Ungariei s-a răspândit repede, pe poarta Austriei, în toată Europa, băncile austriece (cu precădere Erste, Raiffeisen Int. şi Volksbank) fiind principalii creditori ai Ungariei, cu 31 la sută din totalul creanţelor externe asupra ţării. Astfel, o criză în Ungaria ar zgudui puternic sistemul bancar din Austria, dar, şi mai grav, s-ar răspândi prin intermediul acestuia la nivelul principalelor motoare ale zonei euro”. Adresăm sincere felicitări premierului Victor Orban şi naţionaliştilor extremişti unguri, care conduc foarte bine ţara. Probabil UDMR stă la cutie de frică să nu piardă şi finanţările ilegale de la bugetul României.
 • Nimeni nu mai spune nimic. Toată lumea e preocupată de Piaţa Universităţii din Bucureşti.

18 ianuarie

 • Aflăm că, la Cluj-Napoca, 4 tineri au scris pe ziduri şi pe soclul statuii românului Matei Corvin cuvinte obscene la adresa UDMR. Jandarmii şi poliţiştii şi-au făcut treaba, i-au identificat şi amendat, conform legii. Foarte bine au făcut! Nu cu astfel de mijloace se luptă contra UDMR. Le dezavuăm în totalitate. Ceea ce ne bucură este că şi UDMR a fost de acord cu noi. NewsIn transmite ce spun udemeriştii: „UDMR condamnă faptele vandale întâmplate marţi seara, care au avut drept ţintă simbolul maghiarilor din Transilvania, simbolul Clujului, statuia lui Matei Corvin”. E de remarcat că UDMR revendică ca simbol al ungurizaţilor (maghiarii) statuia unui român sadea, care din respect pentru unguri le vorbea limba. Tot e bine că este stimat un român care i-a condus pe unguri fără să-i românizeze. Domnilor udemerişti, pecemişti şi tocheşişti voi sunteţi în stare de aşa ceva?
 • În municipiul Sfântu- Gheorghe s-au trezit unii conducători de partide că nu au ce face şi atunci, ca să nu creadă comunitatea că ei dorm ori îşi văd de afacerile personale, au criticat asiduu timp de câteva minute UDMRul, cu mânie proletară. Citim pe Agerpres că Iosif Terza Culcear afirmă: „UDMR se află la guvernare de 16 ani şi nu a făcut nimic pentru noi, maghiarii. (...) E ca nebunul pe tabla de şah. E pe post de regină dar joacă ca nebunul la şah şi se mişcă cum vor alţii. Din punctul nostru de vedere, pentru noi UDMR are cea mai mare vină pentru ce se întâmplă”. Domnule, intelectual de-a dreptul! Dacă a făcut comparaţia cu şahul, sport al minţii prin excelenţă, şi a dat UDMR rolul de regină, atunci ar fi trebuit să ştie că piesele de şah nu joacă ele, de capul lor, ci sunt mutate de jucător, inclusiv regina. Ea se poate muta şi cum se mută nebunul. Domnul Culcear poate era supărat pe jucătorul care mută UDMR, că pe o piesă de şah nu te poţi supăra. Ea n-are suflet şi nici trup, e un obiect. Cred că domnul ar trebui să mai studieze şi istorii adevărate, nu numai istoria falsă care se predă în şcolile exclusive ale aşa-zisei minorităţi ungureşti şi să mai studieze limba oficială a statului în care trăieşte, că altfel se face de râs în faţa cetăţenilor. Tot pe Agerpres, şeful PSD Covasna, Horia Grama, cugetă: „UDMR este la fel de responsabilă ca şi PDL de ceea ce se întâmplă în ţară”, adăugând că liderii acesteia „s-au bucurat la ciolan şi o să deconteze scump privilegiile de care au beneficiat stând la guvernare alături de democrat-liberali”. Haida de! Ne spuneţi, domnule ex-prefect, cât de scump au decontat udemeriştii pentru privilegiile obţinute între 2000 şi 2004, când au susţinut în Parlament Guvernul Năstase? Poate începeţi cu Rethy Odon, un udemerist din umbră, ca să pricepem ce înseamnă pentru dumneavoastră decontare. Aceeaşi harnică agenţie ne oferă şi cugetările adânci ale omului udemeriştilor din PNL: „Eu cred că UDMR se află acum între ciocan şi nicovală. Pentru UDMR e un moment de mare cumpănă. Dacă mâine maghiarii vor ieşi în stradă atunci va trebui să-şi pună problema dacă mai merită să susţină acest guvern. (...) Eu personal mă îndoiesc sincer că majoritatea maghiarilor vrea ca UDMR să stea în acest guvern incompetent, care a făcut orice, dar numai politică pentru maghiari nu a făcut în ultimii ani”, a declarat Mădălin Guruianu”. Cât de prefăcuţi sunt toţi! Primul şi ultimul se fac că nu ştiu că UDMR a luptat şi luptă pentru a exista cât mai multe şcoli exclusiv ungureşti. Că udemeriştii au selecţionat ca funcţionari în administraţia publică locală, cu mici excepţii, numai minoritari, că udemeriştii au impus cunoaşterea limbii ungare pentru oamenii care lucrează în instituţiile patronate de consiliile judeţene ce le conduc, că fac tot posibilul să ungurizeze zona. Au asfaltat o mulţime de drumuri judeţene şi comunale, au asfaltat legătura municipiului Târgu- Secuiesc cu Miercurea-Ciuc via Cozmeni. Au ridicat monumente pentru cine vrei şi cine nu vrei numai să arate lumii că staţi aici. Au adus posibilitate vizionării de televiziuni exclusiv ungare, unele chiar iredentiste. Au încălcat legile României pentru a vă crea privilegii. Au obţinut pentru voi proprietatea asupra pădurilor a căror proprietari nu aţi fost niciodată şi câte şi mai câte. Nu au relizat legiferarea autonomiei teritoriale pe criteriul etnic, dar au adus-o ca stare de fapt. Legiferarea nu se va realiza cu toate eforturile domnului Culcear şi ale domnului Guruianu. Cel de la mijloc n-are nicio apăsare. Şi-a făcut casă în judeţul Braşov şi acest judeţ nu e vizat spre autonomizare.

19 ianuarie

 • Citim pe site-ul www.dwworld. de titlul „Premierul ungar, pus la zid în Parlamentul European” şi subtitlurile „Somaţie din partea CE”, „Guvernul maghiar, acuzat de antisemitism şi şovinism”. Ce e mai grav este că cei ce acuză au şi dovezi. Europarlamentarul Daniel Cohn-Bendit a calificat politica actuală a Guvernului Orban drept antisemită şi a cerut UE să arate cartonaşul roşu „şovinismului guvernului de la Budapesta”, fără a se limita doar la critici blânde. „Spiritul acestei noi Constituţii a Ungariei aparţine unei Ungarii a trecutului, care îi sperie pe mulţi cetăţeni unguri. Chiar dacă aveţi majoritatea (în parlamentul de la Budapesta - n.a.), minorităţile din Ungaria au dreptul de a trăi fără teamă în ţara dumneavoastră, domnule Orban.”
 • Ştire. Aflăm că mitingul din ziua precedentă din municipiul Sfântu-Gheorghe a fost „organizat prin intermediul unei reţele de socializare sub genericul „Hai să-i fluierăm”, au participat aproape 300 de persoane, printre care s-au numărat pensionari, actori, funcţionari publici, dascăli, studenţi, sindicalişti, precum şi politicieni din cadrul partidelor de Opoziţie”. Bla, bla, bla şi urmează perla: „Aceasta a fost prima manifestaţie publică organizată la Sfântu-Gheorghe de la debutul protestelor în ţară şi, fiind o manifestare spontană, nimeni nu a putut spune dacă va continua şi în zilele următoare. AGERPRES (AS- Oana Mălina Negrea)”. Aşadar, mitingul a fost organizat cu ajutorul unei reţele de socializare. Cine a făcut mobilizarea a dat şi un nume mitingului, iar concluzia este că a fost o manifestare spontană. Măi ciudăţenie! Păi Spontan= 1) Care se face sau se produce de la sine. Mişcare ~ă. 2) Care apare brusc, pe neaşteptate. 3) rar (despre plante) Care creşte de la sine; necultivat; sălbatic (conform NODEX). Domnule, încep să pricep udemeriştii care nu vor să înveţe limba română. E grea domnule, e foarte grea. Dacă n-o înveţi, e şi mai grea!
 • 20 ianuarie
 • Biroul de Presă al Patriarhiei Române ne informează: „Întrucât situaţia actuală, de profundă nemulţumire, în care se află poporul român este deosebit de grea, ca urmare a crizei morale şi economice din societate, în cadrul viitoarelor şedinţe ale Adunării Naţionale Bisericeşti şi Sfântului Sinod ale Bisericii Ortodoxe Române, din 15-16 februarie 2012, va fi dezbătută cu prioritate problema cum poate contribui Biserica, prin cuvânt şi faptă, la schimbarea stării actuale de criză a societăţii româneşti. Deşi autonomă faţă de Stat (Constituţia României, art. 29, alin 5) şi neutră din punct de vedere politic, totuşi, Biserica nu poate fi indiferentă faţă de suferinţa poporului pe care îl păstoreşte pe calea mântuirii. Prin urmare, ea trebuie să-şi exercite, în acelaşi timp, vocaţia de factor al păcii sociale (Legea cultelor, art. 7, alin. 1) şi de apărătoare a demnităţii umane atunci când aceasta este umilită din cauza nedreptăţilor sociale, a sărăciei şi neajutorării.
  Ca atare, considerăm că, în aceste momente dificile, trebuie să sporim rugăciunea, dialogul şi cooperarea pentru a găsi împreună modalităţi practice de rezolvare a problemelor existente şi de restabilire a încrederii în instituţiile cu responsabilitate maximă pentru viaţa societăţii româneşti, îndeosebi în contextul internaţional prezent, care este confuz şi instabil. În pofida dificultăţilor existente, creştinii trebuie să cultive solidaritatea cu cei ce suferă şi speranţa că putem depăşi criza actuală”.
  Imediat ce a apărut informarea, multe ziare şi agenţii de presă au transmis ştirea următoare: „Patriarhia Română se solidarizează cu protestatarii”. Câtă lipsă de respect faţă de Biserica Neamului? Cui îi folosesc astfel de manipulări?
 • Romanian Global News. Titlu: Fost contabil-şef al CE: „90 la sută din banii bugetului Uniunii Europene nu sunt cheltuiţi cum trebuie”. Urmează: „Curtea de Conturi nu ne poate spune clar, mie ori dumneavoastră - sau oricărui contribuabil din UE - că banii au fost cheltuiţi cum trebuie. Iar acest lucru e valabil pentru 90 la sută din bugetul Uniunii Europene”, declară Marta Andreasen. Funcţia pe care a ocupat-o este una de o importanţă greu de imaginat, persoana care o ocupă trebuie să ştie unde merge fiecare eurocent din bugetul european! Contabilul Marta Andreasen a rezistat doar şase luni. A fost înlăturată atunci când a încercat să facă lumină în zonele de umbră din conturile Uniunii. Rezistenţa sistemului eurocratic s-a pus imediat în mişcare şi a scos-o din scenă, într-un scandal care a ţinut luni de zile prima pagină a ziarelor. Acum, Marta Andreasen e membră a parlamentului european, în partidul Independenţei din Marea Britanie”. Bravos! Am aflat de ce Marea Britanie nu intră în zona euro. Personal o cred pe doamna Andreasen. Oricum ei, aşa-zişii euorpeni, nu sunt mai buni ca noi. Asta nu scuză corupţia din România, ci ne aşază în rândul aşa-zişilor europeni, unde noi am fost dintotdeauna.

21 ianuarie

 • Cetăţenii români membri ai PCM organizează manifestaţii de solidaritate cu Guvernul Ungariei, în Harghita, Mureş şi Covasna. Nişte rătăciţi pe o tablă de şah.

22 ianuarie

 • Duminică, mergem la Sfânta Liturghie să-l cinstim pe Izbăvitorul nostru.

23 ianuarie

 • Mutare în plic, dată de premier. Îl revocă pe Teodor Baconschi din funcţia de ministru de Externe al ţării. Nu ştim cu ce se va ocupa în continuare. Nu ştim cine îi va lua locul.

24 ianuarie

 • Sărbătorim Unirea Mică, bază a Unirii Mari. În Catedrala Patriarhală, Preafericitul Patriarh Daniel spune: „Realizarea Unirii Principatelor Române a fost benefică şi pe plan spiritual, atrăgând după sine organizarea unitară a structurilor bisericeşti din toate provinciile româneşti, sub conducerea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, confirmat de Alexandru Ioan Cuza prin Legea din 1864. În acelaşi timp, prin demersurile lui Alexandru Ioan Cuza către Patriarhia Ecumenică, în anul 1865, pentru obţinerea recunoaşterii autocefaliei s-au creat şi premisele ridicării Bisericii Ortodoxe Române, autocefale din anul 1885, la rangul de Patriarhie, în anul 1925. Deci, Alexandru Ioan Cuza s-a implicat direct pentru recunoaşterea autocefaliei Bisericii noastre. Nu s-a realizat în timpul său, ci abia în anul 1885, după ce în 1881, România, ca stat modern, a devenit Regat”. Fără comentarii. Odihneşte-l Doamne pe Alexandru cu cei drepţi!
 • E numit Cristian Diaconescu ministru la Externe. S-ar putea ca el să fie unul din candidaţii la Preşedinţie în 2014.
 • Mediafax: „Dorin Florea, primar în Târgu-Mureş, a spus că îi pare rău de Teodor Baconschi, „pentru că era un om cumsecade”, însă pe el „a picat măgăreaţa”. Florea a adăugat că în Guvern există miniştri care au greşit mai mult decât Baconschi, precum Laszlo Borbely şi Ritli Ladislau. „E supărător (faptul că a fost revocat Baconschi - n.r.), pentru că nu cred că aparţine categoriei miniştrilor care au greşit foarte mult. Mie mi se pare că domnul Borbely a greşit de zece ori mai mult când a băgat o taxă fără să consulte populaţia, spunând apoi că o retrage. De ce nu a dialogat cu populaţia un an sau jumătate de an, după care legea să fie ceva firesc? La fel, ministrul Sănătăţii. Mi se par greşeli mult mai grave. Ministrul Sănătăţii - în loc să iasă să explice legea sănătăţii, să discute poziţia antagonică cu doctorul Arafat şi să o armonizeze... Trebuia să o facă el, nu să o facă preşedintele, şi nici eu la Târgu- Mureş. Deci iată greşeli după părerea mea mult mai grave, dar din păcate asta este coaliţia, trebuie să reziste şi acolo, într-adevăr, iată că se fac alte interpretări”. Din punctul nostru de vedere, are dreptate domnul Florea. Din păcate, politicienii noştri la vârf sunt foarte complicaţi. Numai ei ştiu ce fac, iar noi suportăm consecinţele.

25 ianuarie

 • Curtea Constituţională a decis. Nu alegeri comasate. Ne e dor de competenţă în guvernare. Oare când o să vină? Observăm că totuşi, pe ici pe colo, începe să funcţioneze separaţia puterilor în Statul Român.
 • Gest disperat al domnului Petre Neulander (Roman) de a reintra în politică. S-a dus în Piaţa Universităţii. Protestatarii nu l-au recunoscut şi l-au îmbrâncit până au venit jandarmii să-l scoată din mulţime. Vezi, măi dragă, dacă ai uitat să-ţi pui puloverul roşu, nu te mai recunoaşte lumea. Ar fi bine dacă nu ne-ai mai silui ochii şi la televizor. Ocupă-te de creşterea băiatului în spirit românesc, dacă vrei să ne amintim de tine pozitiv, că rău ne-ai făcut destul.
 • Preşedintele Băsescu ţine conferinţă de presă. Am reţinut din cele afirmate, următoarele: România nu mai poate miza pe investiţiile străine pentru crearea locurilor de muncă; în 2012 zona euro ar putea intra în recesiune; avem resursele să trecem prin criză, iar faptul că nu suntem în zona euro constituie un avantaj; zona europeană noneuro are cel mai mare potenţial de creştere; apel la societatea civilă de bună calitate să se implice; partidele nu pot fi credibile dacă nu se reformează ele însele toate; va trebui să împrumutăm pentru dezvoltare şi nu pentru consum; pentru a reuşi ieşirea din criză, poporul şi-a făcut datoria; politicienii trebuie să asigure stabilitatea şi să continue reforma statului; a recunoscut că nu a comunicat bine. Vă las pe dumneavoastră, stimaţi cititori, să gândiţi intervenţia preşedintului. Părerea noastră o să apară după ce rumegăm şi noi mai bine. Până data viitoare. Doamne ajută!

Categorie: