Kelemen Attila (UDMR): „Va fi greu de învins Dorin Florea, dar nu e imposibil”

Actualitatea ardeleană - Mureș

Preşedintele UDMR Mureş, deputatul Attila Kelemen, a declarat miercuri (11 aprilie 2012 - n.n.), după desemnarea lui Frunda Gyorgy drept candidat al Uniunii la Primăria Târgu-Mureş, că actualul primar al municipiului, Dorin Florea, va fi greu, însă nu imposibil, de învins.
„Va fi greu de învins Florea, dar nu e imposibil”, a arătat Kelemen, care a precizat că nu agreează ideea pre-alegerilor în rândul comunităţii maghiare, în forma propusă de Partidul Civic Maghiar (PCM) şi de Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT).
„Eu am pentru acest lucru un răspuns: pre-alegerile se ţin în cadrul unui partid, de obicei, nicidecum între partide. Între partide sunt alegerile acelea din 10 iunie şi acolo poţi să te măsori cu cineva. Nu se fac pre-alegeri între partide la pregătirea alegerilor. Deci este o idee avortată. M-am exprimat foarte bine. O treabă care era moartă din faşă”, a susţinut Attila Kelemen.
La rândul său, Gyorgy Frunda a spus că s-a arătat în favoarea alegerilor interne însă în cadrul UDMR, nu între UDMR şi PCM sau PPMT.
„În cadrul UDMR dacă doreşte cineva să se măsoare cu mine le stau la dispoziţie. Atunci când un partid ia naştere cu mai puţin de un an înainte de alegeri nu a luat fiinţă pentru a face alianţă cu celălalt partid a cărui moarte o cere, ci pentru a omorî. Declaraţia PPMT este că avem alianţe, de fapt ei vor alianţe acolo unde nu au nicio şansă sau nu au candidat, dar scopul lor este ca UDMR să nu intre în Parlament, cu toate că ei ştiu că nici ei nu intră. Ei vor să distrugă UDMR, nu să facă alianţe cu UDMR. Să fie clară treaba aceasta”, a accentuat senatorul Frunda.
În privinţa PCM, Gyorgy Frunda a arătat că, potrivit legii electorale, partidul care în două cicluri electorale consecutive nu participă la alegeri sau participă în alianţe este şters de pe lista partidelor politice din România.
„Deci PCM nu are alte şanse decât să se bată cu noi, nici să vrea nu poate să încheie alianţe pentru că îşi semnează singur sentinţa de condamnare la moarte politică. Deci nu este onest ce spun”, a mai spus Gyorgy Frunda.
Potrivit unei scrisori apărute în presa de limbă maghiară, primul candidat al UDMR pentru Primăria Târgu-Mureş, Vass Levente, desemnat în luna octombrie 2011, ar fi cerut uniunii să fie de acord cu organizarea de alegeri interne în rândul maghiarimii, astfel încât maghiarii să aibă un candidat comun la alegerile locale.

Categorie: