Kelemen Hunor (UDMR): „Reorganizarea administrativă este imposibilă până la alegerile din 2012”

Actualitatea ardeleană - Cluj

Autor:

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, susţine că nu ştie nimic oficial de vreo variantă de reorganizare teritorială.
El a declarat, vineri (14 octombrie 2011 - n.n.), într-o conferinţă de presă, că nu ştie nimic nici de varianta cu 12 judeţe vehiculată în mass-media şi că, de altfel, nu vede posibilă aplicarea vreunei variante de reorganizare teritorială înainte de alegerile din 2012.
„Repet ca un elev de clasa a III-a: nu cred că până la alegerile din 2012 putem face o reorganizare administrativă. Nu neg nevoia unei reforme administrative, dar nu văd cum am putea face până în 2012, din varii motive. (...) Nu poţi să arunci ţara într-un haos administrativ. La noi şi o lege simplă se aplică foarte greu - Legea învăţământului -, darămite când e vorba de o reformă administrativă, când arunci toată ţara într-o schimbare totală administrativă. Nici din punct de vedere politic nu văd cum am putea găsi o soluţie acceptată pentru toată lumea din coaliţie, că nu mai vorbesc de opoziţie”, a precizat Kelemen Hunor.
Preşedintele UDMR a mai spus că nu s-a discutat nici de varianta cu 12 judeţe, vehiculată în presă.
„Oficial nimeni nu numai că nu ne-a prezentat, dar nici nu ne-a zis nimic despre această variantă. Noi nu am discutat despre această variantă, de fapt noi nu am discutat despre nicio variantă”, a conchis Kelemen Hunor.

Categorie:

Tags: