Laszlo Gyorgy (PCM): „Desemnarea lui Frunda confirmă că UDMR nu vrea să câştige Primăria Târgu-Mureş”

Actualitatea ardeleană - Mureș

Preşedintele organizaţiei Mureş a Partidului Civic Maghiar (PCM), Laszlo Gyorgy, a declarat presei, joi (12 aprilie 2012 - n.n.), că desemnarea senatorului Gyorgy Frunda pentru a candida la Primăria Târgu-Mureş dovedeşte faptul că UDMR nu ar dori să câştige alegerile în acest municipiu.
„În primul rând, aş dori să vă spun de ce s-a retras domnul Vass Levente, predecesorul domnului Frunda Gyorgy. Eu nu am fost deloc surprins dat fiind faptul că odată cu căderea domnului ministru Borbely Laszlo, din cauza afacerilor necurate de la şefia Ministerului Mediului, era de aşteptat că o să cadă, pe capete, colegii corupţi de pe aceeaşi linie. Era de aşteptat că odată cu căderea lui Borbely Laszlo va cădea şi Vass Levente. Că UDMR l-a desemnat pe domnul senator Frunda Gyorgy, pur şi simplu mi-au confirmat că nu vor să câştige Primăria Târgu- Mureş”, a arătat Laszlo Gyorgy.
Acesta a subliniat că senatorul Frunda nu este un candidat care să fie susţinut de civicii maghiari şi de majoritatea maghiarilor şi cetăţenilor din Târgu-Mureş din mai multe motive, unul fiind retragerea sa din Parlamentul European, după ce a fost primul pe lista uniunii.
„Dacă ne gândim în 2007, când au avut loc alegerile pentru Parlamentul European, domnul Frunda era cap de listă la alegeri, a tras lista UDMR în PE, iar la câteva zile a renunţat la mandat din motive subiective, neînţelese şi ni s-a părut cât se poate de clar că a fost o tactică, o strategie electorală. Atunci cetăţenii, indiferent de naţionalitate, şi-au pierdut încrederea în dânsul. Astăzi nu are de ce să vină pentru că ne e frică de faptul că a doua zi se va retrage şi rămâne Târgu-Mureşul fără primar”, a susţinut liderul PCM Mureş.
În plus, a subliniat acesta, senatorul Gyorgy Frunda ar fi fost un oponent al acordării cetăţeniei ungare pentru maghiarii din Transilvania.
„Domnul Frunda Gyorgy a fost singurul politician de pe scena politică mare a României care nu a fost de acord cu acordarea dublei cetăţenii pentru maghiarii din România. Ce să mai vorbim noi, maghiarii, acum despre un astfel de candidat. Pur şi simplu nu avem nevoie el, de un Neptunist şi un trădător de neam. În ceea ce priveşte prealegerile din Târgu-Mureş, dacă tot suntem hotărâţi să schimbăm această caracatiţă mafiotă din Târgu-Mureş - pentru că toată lumea aşa zice - nu o putem face decât dacă avem un candidat comun, cu susţinere foarte foarte largă în rândul cetăţenilor, indiferent de etnie, şi această persoană nu este Frunda Gyorgy”, a mai spus Laszlo Gyorgy.
Preşedintele PCM Mureş a precizat că la mijloc ar fi „un joc PDL-isto - UDMR-ist care are scopul de a pierde Primăria Târgu-Mureş”, aşa cum s-ar fi întâmplat în anul 2008, când a candidat Laszlo Borbely împotriva lui Dorin Florea, actualul primar, dar şi în 2004, când a candidat deputatul Attila Kelemen, liderul UDMR Mureş.
„Asta este continuitatea în Târgu- Mureş a UDMR-ului. Nici nu dau vreo speranţă tinerilor politicieni să se prezinte şi să aibă o şansă de a candida în funcţii importante. Pur şi simplu UDMR nu doreşte să fundamenteze viitorul cetăţenilor din Târgu-Mureş, dar nu numai. Asta este convingerea noastră şi cred că în 2012 va fi o luptă crâncenă în care vor fi greii UDMR, Verestoy, Frunda, Marko Bela şi aşa mai departe, titanii, tunurile grele şi învechite ale UDMR-ului, împotriva cetăţenilor de etnie maghiară în special, care îşi doresc ca, în sfârşit, în 2012 să fim martorii adevăratei schimbări de regim în cadrul comunităţii maghiare din România”, a accentuat preşedintele PCM Mureş.
El a precizat că dacă de la începutul anilor ’90 s-au făcut paşi concreţi şi s-a realizat schimbarea de regim în România, pe partea românească, „în 2012, cu 22 de ani întârziere, a venit momentul să facem schimbare de regim şi în cadrul comunităţii maghiare din România, cu convingerea că acest UDMR post comunist nu mai este reprezentativ pentru cetăţenii de etnie maghiară din ţară”.
„Multe au spus UDMR-iştii în cei 22 de ani. Acum patru ani au spus că sunt în stare să guverneze România şi singuri. Nu au fost în stare să guverneze România nici cu PSD, nici cu PNL, nici cu PDL în alianţă. Multe neadevăruri au spus UDMR-iştii până acum. Un lucru este cât se poate de cert: trebuie să plece acasă. S-a terminat jocul!”, a mai spus Laszlo Gyorgy.
În urmă cu o zi, UDMR a anunţat că senatorul Frunda Gyorgy va fi candidatul pentru Primăria Târgu- Mureş, acesta afirmând că doreşte să fie primarul tuturor, atât al românilor, cât şi al maghiarilor.

Categorie: