IN MEMORIAM

Prof. Liviu Nicolae Păcurariu

Cu regret anunţam faptul că ne-a părăsit încă un membru al Asociaţiei „Ţara Iancului - Iubirea Mea” din municipiul Deva, judeţul Hunedoara - prof. Liviu Nicolae Păcurariu.
Împlinise 73 de ani în 4 decembrie 2014. Deşi avea domiciliul în Bucureşti de câţiva zeci de ani, dragostea pentru locurile copilăriei de pe malul Crişului Alb de la Brad, judeţul Hunedoara (unde a absolvit Liceul „Avram Iancu”), nu l-a părăsit nicio clipă.
Cărţi, publicaţii sau CD-uri care apăreau, legate de Ţara Zarandului, de moţi sau Munţii Apuseni, era avid să le procure, să le „devoreze”.
Recitesc, cu ochii înlăcrimaţi, dedicaţia lui pe „Monografia municipiului Brad”, care mi-o dăruise: „Această carte să-ţi aducă aminte de torida vară a anului 1952, când 4 puşti desculţi, îmbrăcaţi doar în chiloţi şi orbiţi de soare, se împrieteneau, se întâlneau şi pălăvrăgeau ore în şir în „ţifa” de pirită auriu-argintie de pe ştrec de la Bogoli, sau pe digul de la Criş. Apoi, de anii plini de boacăne din timpul liceului, de corespondenţa din timpul facultăţii şi de prietenia care ne leagă şi care va dura o veşnicie. Nicuşor Păcurariu, 07.11.2008”.
Veşnicia, aici pe pământ, a durat până în primăvara acestui an. Dacă bunul Dumnezeu va voi, ne vom vedea acolo sus, prieten drag.
Fie-ţi ţărâna uşoară şi somnul lin! Dumnezeu să te odihnească în pace!

Ioan Paul Mărginean, Deva

Categorie:

Aparut in :