Ministerul Mediului va aloca 4 milioane de euro pentru Aeroportul din Braşov

Actualitatea ardeleană - Braşov

Autor:

Ministerul Mediului va aloca pentru lucrări de îndiguiri şi canale pentru devierea pârului Beselcin, în vederea construirii Aeroportului Internaţional Braşov- Ghimbav, suma de 4 milioane de euro, a declarat, joi (2 februarie 2012 - n.n.), într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Atilla Kovacs.
„Noutatea în ceea ce priveşte proiectul Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav este demararea unei proceduri de licitaţie la Ministerul Mediului care priveşte îndiguirea zonei unde se va construi aeroportul, precum şi construirea unor canale pentru devierea pârâului Beselcin. Valoarea licitaţiei se apropie de 4 milioane de euro şi consider că este o sumă importantă în ceea ce priveşte ajutorul dat de Ministerul Mediului pentru construirea acestui aeroport. Consider că acest subiect este mult prea politizat şi cred că este nevoie de un consens politic, un echilibru la nivel judeţean, mai ales că este nevoie de această investiţie la Braşov”, a spus vicepreşedintele Consiliului Judeţean.
Acesta a precizat că toată documentaţia pentru aceste lucrări a fost depusă la Ministerul Mediului la începutul anului trecut şi că s-au parcurs toate etapele, fiind vorba despre proceduri destul de lungi, ajungându-se acum la organizarea licitaţiei.
Pentru construirea pistei, licitaţia este în evaluare la ANREMAP, urmând ca fondurile necesare acestei lucrări, 22 milioane de euro, să fie acordate din bugetul Consiliului Judeţean.

Categorie: