Monarhie absolută în judeţul Covasna şi slugile josnice ale monarhiei

Într-un stat de drept, drepturile fundamentale ale omului, legile şi Constituţia sunt respectate.
„Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări. Nimeni nu este mai presus de lege.” (art. 16, alin. 1, 2 din Constituţia României). Acest articol ar trebui să fie valabil şi în judeţul Covasna, şi în cazul Primăriei Sânzieni. Primăria comunei Sânzieni, în frunte cu secretarul, nu respectă legile şi Constituţia ţării. Familiile noastre, din această cauză, au mai multe procese pe rol. Nu răspunde în termen legal la cererile depuse de către cetăţeni, dispar dosare depuse şi înregistrate la Primărie. Exemple ilustrative:
1. Cererea noastră din 24.08.2010, înregistrată sub numărul 2.847, a rămas fără răspuns.
2. Cererea noastră din 07.06.2011, înregistrată sub numărul 2.568, a rămas fără răspuns.
3. Cererea noastră 14.06.2011, înregistrată sub numărul 2.612, a rămas fără răspuns.
4. Cererea noastră din 26.08.2011, înregistrată sub numărul 3.421, a rămas fără răspuns.
5. Cererea noastră din 26.08.2011, înregistrată sub numărul 3.420, a rămas fără răspuns.
Domnule secretar Bandi Levente, pe baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public aveţi obligaţia să răspundeţi la o cerere în termen de 15 zile. Dosarul depus pentru validare suplimentară (intravilanul bunicului nostru), înregistrat sub numărul 2.306 din 17.05.2011, a fost anexat la dosar, ca şi schiţa de identificare a imobilului, care ne-a costat bani. Apoi începeţi a ne purta pe noi, muritorii de rând, încolo şi încoace, mai ales pe verişoara noastră, Marthi Ildiko. Daţi un răspuns corect verişoarei, că nu găsiţi dosarul. Foarte bine, aţi rezolvat problema corect şi de această dată. Dumneavoastră chiar nu realizaţi nici acum că sunteţi funcţionar public, că vă aflaţi la conducerea unei instituţii publice, pe banii contribuabililor?! De ce vă asumaţi, domnule secretar, un rol de slugă în fraudele comise de baronii locali? De ce nu sunteţi un paznic al legalităţii în comuna Sânzieni?
În demersul nostru de a restabili, în acest caz, legalitatea, la data de 08.03.2012 am ajuns la domnul subprefect al judeţului Covasna, Ionaşcu Valentin, unde am fost sfătuiţi să depunem o plângere în scris la Prefectură. Noi am depus plângerea şi acum aşteptăm un răspuns legal din partea domnului subprefect Ionaşcu Valentin. Legea trebuie să fie lege pentru toţi cetăţenii într-un stat de drept! Dar, din păcate, noi ştim de mult că zona Târgului Secuiesc este o mică monarhie absolută! Dumneavoastră, domnule secretar Bandi Levente, sunteţi sluga monarhului, iar în această calitate, trebuie să-i executaţi „indicaţiile preţioase”. Domnule secretar, din această cauză nu trebuie să respectaţi drepturile fundamentale ale omului, legile şi Constituţia unui stat de drept?! În odaia friguroasă monarhul are frigul morţii. Anul 2012 va fi un an călduros, vremea trece, iarna trece şi vine primăvara. „Odaia”, împreună cu monarhia şi monarhul, se topesc la soare pentru bucuria noastră! Noi, muritorii de rând, vom trăi într-un stat de drept, fără monarhie, fără monarh, fără slugi, fără băieţi deştepţi, fără baroni şi barosani. Dumneavoastră, domnule secretar Bandi Levente, ce veţi face fără monarh?! Domnule secretar, dacă-mi permiteţi, vă propun să studiaţi drepturile fundamentale ale omului, legile şi Constituţia statului de drept în care trăiţi.
Studiaţi mai ales legile fondului funciar (Legea 18/1991, Legea 169/1977, Legea 1/2000, Legea 10/2001, Legea 247/2005) şi HG-urile.
Trebuie să-i atragem atenţia Comisiei Judeţene Covasna la art. 13 din Legea 18/1991 - ca să nu fim discriminaţi unii -, care contravine Constituţiei României (art.16). Cu respect, Un nemustăcios maghiar inconciliabil Bidiga Iosif Bela (Lemnia, judeţul Covasna)

Categorie: