Nimic nou sub soare. Ponta - la unguri da, la români ba

Pe întreaga durată a săptămânii trecute, la Izvorul-Mureşului, în judeţul Harghita, s-au desfăşurat lucrările celei de-a XII-a ediţii a Universităţii de Vară, manifestare cultural-spirituală consacrată românilor de la frontiera NATO şi a Uniunii Europene, dar şi din inima României, deosebit de importantă mai ales în actualul context internaţional.
După ce de curând, pe 3 august a.c., fusese în Pasul Caşin din acelaşi judeţ Harghita (despre care sunt sigur că el ştie că îi spune Nyerges, nu Caşin) ca să satisfacă orgoliile şi doleanţele liderilor separatişti unguri de la UDMR - Kelemen Hunor, Borboly Csaba şi Tamas Sandor -, am crezut că Victor Viorel Ponta, în calitatea sa de prim-ministru al României, va onora cu prezenţa şi o manifestare atât de importantă a românilor de la hotarele României şi din centrul ei şi, până la urmă, un eveniment cu o semnificaţie aparte, sensibilă, delicată, pentru întreaga Ţară şi pentru toţi românii, cum este Universitatea de Vară de la Izvorul-Mureşului. Am crezut degeaba. Nici pomeneală. Dacă mai era nevoie, mincinosul premier - ştiţi care, cel cu „ţinutul secuiesc nu există” (Victor Ponta, din Opoziţie, pe 20 martie 2010, la Topliţa Română) - a sfidat încă odată România şi românii, după ce în urmă cu doar două săptămâni călcase în picioare prevederile Legii nr.75 / 16 iulie 1994 privind arborarea Drapelului României, intonarea Imnului Naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României de către autorităţile şi instituţiile publice, care la Art. 14 spune că „Imnul naţional al altor state se intonează cu prilejul vizitelor, festivităţilor şi ceremoniilor oficiale cu caracter internaţional, împreună cu imnul naţional al României, înaintea acestuia”. Fără să clipească, cu o nepăsare senină, a încălcat LEGEA, fără nicio (şovă)ială i-a umilit pe români. Ce tot atâta cu ţara-n sus şi-n jos, cu bieţii de români care n-au drepturi şi sunt cetăţeni de rangul doi atât în România, cât şi peste tot la frontierele ei, las că io am treabă acum cu voturile ungurilor şi cu campania electorală, pe români i-am prostit la timpul potrivit, acum ş-aşa nu prea-mi vin voturi de la românii ardeleni. Parcă-l şi auziţi pe Ponta, nu-i aşa? Ba da. Şi, uite aşa, ni i-a trimis la Izvorul-Mureşului pe Titus Corlăţean, ministrul de Externe, al cărui loc era acolo, însă nu fără premier, şi pe stimabila doamnă Ecaterina Andronescu, o veche şi apropiată prietenă a zonei noastre, dar care se vede de la un kilometru că e trimisă să temporizeze, să-i ţină de vorbă pe români. Aşa, să se simtă şi ei bine, că în rest, consistenţă în problemele discutate, la modul concret, nimic spre deloc. Cu tot respectul, doamnă Andronescu, când vă mai întâlniţi cu Mickey Mouse ăsta cu aere de micul Titulescu, transmiteţi-i că or fi românii din Covasna şi Harghita, din Basarabia, din nordul Bucovinei, din sudul Dobrogei, din Timoc ori din alte zări înstrăinate şi oropsite puţini şi în plin proces de asimilare, de deznaţionalizare până la ultimul, dar să nu ne creadă şi proşti. Este el mai degrabă, dacă mai crede că ţine la infinit figura asta cu ne dăm patrioţi din Opoziţie şi ne pupăm cu ungurii când ajungem la Putere.
În rest, îi dorim trei lucruri lui Viorel: să guste din trădarea ungurilor, să n-ajungă preşedintele României şi să-l pună istoria, cu partid cu tot, acolo unde îi este locul, la lada de gunoi. Fireşte, lângă Băsescu, Constantinescu, Iliescu, Boc, Ungureanu, Tăriceanu, Năstase şi toţi ceilalţi care au trădat Ţara asta. Ca o preferinţă măruntă: am vrea ca Ponta, ăsta care ascultă imnul Ungariei în mijlocul României (împotriva prevederilor legale), să fie în fruntea lor…

Categorie: