Noua Dreaptă răspunde primarului din Sfântu-Gheorghe


Luând act de declaraţiile iresponsabile ale primarului municipiului Sfântu-Gheorghe, Antal Arpad, făcute în cadrul conferinţei de presă organizate miercuri, 18 noiembrie a.c., conducerea Noii Drepte ţine să facă următoarele precizări:
1. Primarul Antal Arpad a săvârşit o impoliteţe şi un grav act de discriminare atunci când a instigat la limitarea accesului unor cetăţeni români la manifestările organizate de Ziua Naţională a României la Sfântu-Gheorghe, spunând: „Nu cred că e bine să vină oameni de la Timişoara, Bucureşti, Botoşani şi Gorj, să ne spună nouă al cui e pământul pe care trăim - noi ştim foarte bine şi să ne lase în pace”.
2. Noua Dreaptă atrage atenţia edilului cu mintea înfi erbântată că municipiul Sfântu-Gheorghe nu este nici feuda sa personală şi nici a candidatului UDMR la Preşedinţia României, Kelemen Hunor, pentru care „România este stat naţional doar pe hârtie”!

În plus, îl sfătuim pe domnul Antal Arpad să nu uite că judeţul Covasna este însăşi inima României atât din punct de vedere geografi c, cât şi din punct de vedere istoric, pe teritoriul aşa-zisului „ţinut secuiesc” afl ându-se cea mai mare concentrare de cetăţi şi vestigii dacice. http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/872384/Kelemen-Hunor-Romania-...
3. Îl asigurăm, totodată, pe domnul Antal Arpad Andras că nu ne trebuie nicio autorizaţie pentru a sărbători Ziua Naţională în ţara în care ne-am născut, indiferent de judeţ sau oraş. Subliniem încă o dată că vom participa alături de alte mii de români la festivităţile aniversare de la Catedrala Ortodoxă şi din Piaţa Mihai Viteazul, pentru aceasta nefi - indu-ne necesar vreun paşaport, după cum probabil visează nevolnic şi vulgar unii lideri ai maghiarilor.
4. Ipocrizia primarului Antal Arpad nu cunoaşte însă limite, fi ind de notorietate faptul că în fi ecare an refuză să participe la sărbătoarea de 1 Decembrie, probabil întrucât şeful său politic, Marko Bela, a declarat anul trecut că „ne doare Trianonul şi ne doare 1918. După alegeri e sărbătoarea naţională a României, dar evenimentul nu ne bucură, ne doare, pentru că acea întorsătură a istoriei a însemnat 70 de ani de agonie”. http://www.realitatea.net/marko-bela--1-decembrie-inseamna-pentru-maghia...
5. Primarul Antal Arpad ne lipeşte cu generozitate o serie de etichete abuzive, între care cea de „fascism”, probabil în încercarea de a distrage atenţia opiniei publice de la adevăraţii fascişti din Jobbik, Garda Maghiară, Mişcarea Tinerilor din cele 64 de Comitate (HVIM) sau Tinerii Maghiari din Ardeal (EMI), care în repetate rânduri au susţinut discursuri antiromâneşti şi au fl uturat drapelele hortyste la manifestările ofi ciale ale autorităţilor locale din Covasna şi Harghita. Asta ca să nu mai pomenim de fruntaşii UDMR şi PCM care se fac vinovaţi de promovarea cu obstinaţie a cultului criminalului de război Wass Albert.
6. Complet lipsit de simţul ridicolului, primarul Antal Arpad „uită” că se face direct răspunzător de promovarea unor atitudini antiromâneşti, revizioniste şi anticonstituţionale, şi îndeamnă făţiş la săvârşirea unor abuzuri împotriva membrilor Noii Drepte, făcând apel la intervenţia unor instituţii ale statului pe care şi Noua Dreaptă le-a sesizat în repetate rânduri atunci când articolul 1 din Constituţie şi Siguranţa Naţională au fost puse în pericol de anumiţi reprezentanţi ai maghiarilor care au iniţiat şi organizat manifestări anticonstituţionale şi antistatale.
7. În încheiere, facem apel la toţi românii din Sfântu- Gheorghe şi din toată ţara, dar şi la cetăţeanul român Antal Arpad, să fi e prezenţi marţi, 1 Decembrie, în centrul municipiului Sfântu-Gheorghe pentru a ne bucura cu toţii de aniversarea Zilei de 1 Decembrie - Ziua Naţională a României!

Liderul Noii Drepte,
av. Tudor Ionescu

Categorie: