Noul prefect spune că are „uşa deschisă” pentru toţi reprezentanţii administraţiei locale

Actualitatea ardeleană - Covasna

Autor:

Noul prefect al judeţului Covasna, Codrin Munteanu (foto), a declarat duminică (13 mai 2012 - n.n.), cu prilejul învestirii sale în funcţie, că este deschis colaborării cu toţi reprezentanţii administraţiei publice locale, indiferent de culoarea politică, fiind dispus să-i sprijine şi să-i consilieze pentru a preveni încălcarea legii.
Întrebat cum comentează absenţa de la festivitate a conducerii Consiliului Judeţean (CJ) Covasna şi a majorităţii primarilor UDMR, Codrin Munteanu a declarat: „Sper că a fost vorba de un program încărcat şi că au avut un motiv obiectiv pentru care nu au fost aici. Eu îmi exprim toată disponibilitatea de colaborare. Uşa mea e deschisă”.
Acesta a menţionat, însă, că, dacă va fi cazul, nu va ezita să apeleze la instanţa de judecată pentru a cere anularea actelor nelegale emise de autorităţile locale.
Lipsa preşedintelui CJ Covasna, Tamas Sandor, a fost remarcată şi de Mircea Duşa, ministrul delegat pentru relaţia cu Parlamentul, prezent la eveniment, care a presupus că acesta este „probabil foarte ocupat cu campania electorală”.
Ceremonia de instalare în funcţie nu s-a derulat fără incidente, fiind marcată de mutarea dintr-o sală în alta şi de defecţiuni tehnice. Iniţial, cei câţiva zeci de participanţi - printre care s-au numărat şefi ai instituţiilor deconcentrate, politicieni şi primari - au fost invitaţi în sala de şedinţe comună a Prefecturii şi CJ Covasna, dar cu câteva minute înainte de instalarea prefectului în funcţie toată lumea a fost mutată în sala de protocol a Prefecturii Covasna.
Întrebat de ziarişti dacă această schimbare de decor a avut drept cauză steagul secuiesc care tronează în sala de şedinţe a CJ, aşa cum s-a vehiculat, noul prefect a menţionat că a optat pentru ultima variantă, pur şi simplu, pentru că „oferă un spaţiu mai intim”.
„Am decis ca depunerea jurământului să aibă loc în sala de protocol exclusiv a Prefecturii pentru că oferă un spaţiu mai intim. A fost o opţiune personală. Nu trebuie să dăm drumul la speculaţii. Raţiunea pentru care ne-am adunat în prima sală a fost ca lumea să nu stea înghesuită până începe festivitatea, a fost o sală de aşteptare”, a explicat Codrin Munteanu.
Legat de defecţiunea tehnică înregistrată la intonarea Imnului de stat, prefectul a spus că o problemă tehnică nu poate fi speculată şi a precizat că staţia de sonorizare a fost împrumutată deoarece Prefectura nu are un astfel de aparat.

Categorie: