Noul preşedinte al CJ Mureş iniţiază referendum pentru dezbaterea proiectului de dezvoltare al judeţului

Actualitatea ardeleană - Mureș

Autor:

Noul preşedinte ales al Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre, a declarat, marţi (12 iunie 2012 - n.n.), că imediat după preluarea mandatului va iniţia un referendum pentru dezbaterea proiectului de dezvoltare al judeţului, potrivit promisiunii sale din campania electorală.
„În primul rând îmi voi canaliza energia pentru a dezbate proiectul de dezvoltare a Mureşului şi pregătirea referendumului pentru aprobarea lui. Va trebui să facem această dezbatere publică pe proiectul de dezvoltare al judeţului”, a declarat Dobre.
În privinţa faptului că a devansat-o pe principala sa contracandidată, Lokodi Edita Emoke, cu peste 15.000 de voturi, Ciprian Dobre a spus că aceasta a fost dorinţa oamenilor, de schimbare.
„Este vorba de schimbare, este vorba de faptul că USL este cea mai puternică decât orice altă forţă politică şi această diferenţă o putem găsi şi în dorinţa de schimbare a judeţului Mureş (...) Am fost mai bun. Am avut o mobilizare mai bună şi o campanie mai bună, am avut doar mesaje pozitive, nu am avut mesaje negative”, a subliniat Ciprian Dobre.
Acesta a arătat că, deşi UDMR dă vina pe absenteismul populaţiei de etnie maghiară pentru pierderea CJ Mureş, „nu a fost un absenteism, au fost doar supravegheate mai bine secţiile de votare”.
„Cred că (UDMR -n.r.) trebuie să găsească un ţap ispăşitor, dar în opinia mea, noi am avut peste 80 de observatori numai pe zona maghiară”, a precizat preşedintele ales al CJ Mureş.
În privinţa alianţelor, având în vedere că USL a primit 13, UDMR a primit 13, Alianţa pentru Mureş a primit 6, iar PPDD a primit două mandate, Ciprian Dobre a arătat că începând de miercuri au început negocierile pentru formarea unei majorităţi.
Ciprian Dobre a mai spus că va merge până la capăt la preşedinţia Consiliului Judeţean Mureş şi nu va mai candida pentru un nou mandat de parlamentar.
Noul preşedinte al CJ Mureş are 41 de ani, este căsătorit, este licenţiat în drept şi a profesat ca avocat până la numirea sa în funcţia de prefect al judeţului, ocupând în prezent şi funcţia de preşedinte al PNL Mureş.
A fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mureş în anul 2005, a fost prefect al judeţului Mureş în perioada 2005-2008, iar din 2008, până în prezent este deputat PNL, ales în Colegiul uninominal numărul 7 din judeţul Mureş.

Categorie: