Pârtia de schi din stațiunea Covasna, redeschisă

Pârtia de schi din stațiunea Covasna, inaugurată la sfârșitul anului trecut, a fost redeschisă sâmbătă (7 ianuarie 2012 - n.n.) pentru iubitorii acestui sport.
Primarul stațiunii, Lorincz Zsigmond, a declarat că în zonă a nins toată noaptea trecută, iar stratul de zăpadă măsoară în jur de 15 centimetri, prin urmare există condiții bune de schi.
Potrivit acestuia, pârtia va fi deschisă atât timp cât vremea va permite. Prognoza meteo indică pentru următoarele zile temperaturi cuprinse între 0 și minus 6 grade Celsius și ninsori ușoare.
Pârtia de schi din stațiunea Covasna, situată la o altitudine de 660 de metri, are o lungime de circa 400 de metri și un grad ușor de dificultate, fiind recomandată începătorilor. Aceasta dispune de teleschi, tun de zăpadă și instalație de nocturnă.
Abonamentul la teleschi pentru șase urcări costă 10 lei între orele 9.00 și 16.00 și 12 lei după această oră, până la 21.00.
Primarul Lorincz Zsigmond a menționat că anul viitor va fi amenajat cel de-al doilea tronson al pârtiei, în lungime de aproape 1.000 de metri, pentru care instalația a fost deja achiziționată.
Primăria Covasna a investit peste 800.000 de lei în această pârtie, banii fiind adunați anul trecut din taxa de stațiune de un leu pe zi plătită de turiștii cazați în hotelurile și pensiunile din stațiune.

Categorie: