Partidul Conservator renaşte în judeţul Covasna


După ce a dispărut, practic, de pe scena politică locală
Autor: 

Adrian Teacă

Numit de puţin timp preşedinte interimar al fi lialei Covasna a Partidului Conservator, Doru Decebal Feldiorean (foto) s-a „înhămat” la o muncă aparent imposibilă. Practic, Partidul Conservator nu mai exista în judeţ! Feldiorean a trebuit să o ia de la zero, să reînfi inţeze fi liala, organizaţiile din teritoriu, fără a avea un sediu, documente, nici măcar ştampilă! A reuşit să recupereze ştampila, contracost (!), şi o maşină hârbuită. Acte, corespondenţă - nimic. Motiv pentru care PC, prin secretarul general Codruţ Şereş, a făcut plângere la Parchetul de pe lângă Tribunalul Covasna, declinată însă spre Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu- Gheorghe, împotriva fostului lider al fi lialei, Aurel Dragomir. „Noi i-am propus domnului Dragomir să predea toate documentele şi să rămână în conducerea fi lialei. A refuzat! Aşa stând lucrurile, n-avem ce face, partidul merge mai departe cu plângerea. Chiar şi în aceste condiţii vitrege, am reuşit să înscriem prima sută de membri în PC şi să constituim Biroul Executiv Judeţean interimar. Reconstruim fi liala în paralel cu campania pentru prezidenţiale, în care îl vom susţine pe Mircea Geoană, candidatul Alianţei PSD+PC. Referitor la alianţa cu PSD în plan judeţean, nu avem nicio nemulţumire până în acest moment, de când noua conducere a PC Covasna a fost instalată. Am strâns şi noi semnături pentru Mircea Geoană. Ce-i drept, deocamdată după posibilităţi, dar a fost şi timpul foarte scurt”, a declarat, în prima conferinţă de presă organizată în calitate de preşedinte al PC Covasna, Doru Decebal Feldiorean, care le-a dat întâlnire jurnaliştilor la sediul colegilor de alianţă. „Să ştiţi că am emoţii nu din pricina faptului că este prima conferinţă de presă pe care o susţin, ci pentru că nu mi-am imaginat vreodată că voi ajunge să ţin o conferinţă de pe scaunul celui care a fost Adrian Căşunean Vlad, fost prefect şi deputat de Covasna, şi, în opinia mea şi a multor altora, cel mai mare om politic pe care l-a avut judeţul nostru în ultimii 20 de ani. Pentru aceasta îi mulţumesc domnului deputat Horia Grama, preşedintele PSD Covasna, cu care am o relaţie bună de colaborare, după cum se vede”, a spus Feldiorean.

„Doar PSD, PC şi PRM mai sancţionează obrăzniciile UDMR”

„Noi susţinem, însă, PSD şi din alte raţiuni, nu doar pentru că suntem într-o alianţă stabilită de la nivel central. În afară de PSD, PC şi PRM, nu prea mai sunt în judeţ partide care să vorbească atât de tranşant româneşte vizavi de obrăznicia UDMR, care visează la un stat în stat prin cererea de autonomie a aşa-zisului ţinut secuiesc. Afl ăm că, de anul viitor, vor avea în politica lor un alt punct distinct - independenţa Ardealului! Neruşinarea asta e parte integrantă din politica paşilor mărunţi pe care o practică diabolic UDMR de 20 de ani. Din păcate, PNL şi PDL sunt „virusate” la nivelul judeţului Covasna. Atitudinea organizaţiilor din Sfântu- Gheorghe ale fi lialelor judeţene ale acestor două partide, în problema autonomiei şi nu numai, mi se pare a fi de genul „cu fundul în două luntri”. Ştiu că se pregătesc unii să ne „viruseze” şi pe noi. Am primit semnale în sensul că ni se vor băga în fi lială persoane dintr-astea comode, pe placul UDMR, deci „europene”, „democrate”… Conducerea PC Covasna este, însă, foarte vigilentă. Să nu aibă băieţii ăştia impresia că le ţine fi gura şi în cazul Partidului Conservator. Suntem pregătiţi să contracarăm astfel de acţiuni” - a precizat liderul organizaţiei judeţene a PC.

10 la sută maghiari în PC Covasna

Mai trebuie precizat un aspect interesant: din cei 100 de membri „cu acte” ai PC Covasna, 10 sunt maghiari! „Pur şi simplu, aceşti maghiari oneşti s-au săturat de politica revanşardă a UDMR şi vin acum spre Partidul Conservator, care îi primeşte cu braţele deschise” - a explicat Feldiorean, adăugând că „a venit timpul să se termine odată cu etnicizarea a tot ceea ce mişcă în judeţele Covasna, Harghita şi Mureş”.

Categorie: